ΗΠΑ-Βρετανία: Αυθαίρετες και παράνομες κυρώσεις στην Κίνα-Αφορμή “πρωτοφανής” τάχα, “κινέζικη κυβερνοεπίθεση”!

1114

Η αμερικανοβρετανική νεοαποικιοκρατία προκαλεί στα άκρα ρήξη και με την Κίνα

Βρετανία και ΗΠΑ ανακοίνωναν κυρώσεις κατά της Κίνας την οποία κατηγορούν για εκτεταμένη εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας, που φέρεται να έπληξε εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων, αλλά και πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων αμυντικών βιομηχανιών.

Όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντέιβιντ Κάμερον «αυτή η συμπεριφορά από την Κίνα δεν θα γίνει ανεκτή».

Οι αρχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού κατονόμασαν ως δράστη της κυβερνο- κατασκοπείας την ομάδα «Advanced Persistent Threat 31» ή «APT31», υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για βραχίονα του υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας.

Παρουσίασαν δε μια λίστα στόχων. Στελέχη του Λευκού Οίκου, γερουσιαστές των ΗΠΑ, Βρετανοί βουλευτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε όλο τον κόσμο που επέκριναν το Πεκίνο, βρέθηκαν στο στόχαστρο, όπως είπαν. Στη λίστα των στόχων περιλαμβάνονται επίσης αμυντικές βιομηχανίες, εταιρείες ασφαλείας και αντιφρονούντες.

Ο στόχος της παγκόσμιας επιχείρησης hacking ήταν «η καταστολή των επικριτών του κινεζικού καθεστώτος, ο συμβιβασμός των κυβερνητικών θεσμών και η κλοπή εμπορικών μυστικών», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ, Λίζα Μονακό.

Σε κατηγορητήριο που αποσφραγίστηκε τη Δευτέρα κατά επτά Κινέζων, φερόμενων ως χάκερς της από APT31, οι εισαγγελείς των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η κυβερνοκατασκοπεία είχε ως αποτέλεσμα τον επιβεβαιωμένο ή πιθανό κίνδυνο παραβίασης λογαριασμών εργασίας, προσωπικών email, αποθηκευμένων αρχείων και τηλεφωνικών κλήσεων που ανήκουν σε εκατομμύρια Αμερικανούς.

Αξιωματούχοι στο Λονδίνο κατηγόρησαν την APT31 ότι χάκαρε Βρετανούς βουλευτές, που επικρίνουν την Κίνα, ενώ υποστήριξαν ότι μια δεύτερη ομάδα Κινέζων κατασκόπων βρισκόταν πίσω από το χακάρισμα του βρετανικού εκλογικού καταλόγου, που έθεσε σε κίνδυνο τα δεδομένα εκατομμυρίων περισσότερων ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κινέζοι διπλωμάτες στη Βρετανία και τις ΗΠΑ απέρριψαν τους ισχυρισμούς ως αβάσιμους.

Η κινεζική πρεσβεία στο Λονδίνο χαρακτήρισε τις κατηγορίες «εντελώς κατασκευασμένες και κακόβουλες συκοφαντίες».

1 σχόλιο

  1. ..γιά 5000.0000 υποκλοπές τηλεφωνικών δεδομένων η Cosmote τιμωρήθηκε με 10.000.0000 ευρώ…κανείς υπεύθυνος δεν βρέθηκε…κανείς δεν ζήτησε ΜΙΑ συγνώμη..και …ακούει ΚΑΝΕΙΣ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας