Ιαπωνία: ανεβαίνουν οι τόνοι κατά των “εμβολίων” mRNA

419

Είναι βέβαιο ότι η υγειονομική κρίση του 2020 θα αποτελέσει καμπή στην εμπιστοσύνη ορισμένων χωρών στη δυτική φαρμακευτική βιομηχανία. Η Ιαπωνία, ειδικότερα, που ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα υπέρ των εμβολίων (χωρίς να είναι εχθρική απέναντί ​​τους), μάλλον θα είναι πιο προσεκτική στο μέλλον σχετικά με τα προϊόντα που προσφέρουν οι πολυεθνικές του φαρμάκου.

Εδώ και αρκετούς μήνες, πολλά κακά νέα έχουν συσσωρευτεί ενάντια στα “εμβόλια” mRNA στη χώρα αυτή. Η κοινή γνώμη θα μπορούσε να καταλήξει να μην θέλει πλέον αυτά τα νέα εμβόλια.

Η κυβέρνηση διαθέτει εμβόλια στον πληθυσμό

Στην Ιαπωνία, το νομικό καθεστώς των εμβολίων διέπεται από έναν νόμο του 1948 που αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά το 2013. Με βάση το νόμο αυτό, κανείς δεν μπορεί να υποχρεωθεί να εμβολιαστεί στην Ιαπωνία. Τα “εμβόλια” mRNA κατά του Covid-19 δεν αποτέλεσαν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Επίσης, οι εργοδότες δεν μπορούν να απαιτήσουν από τους υπαλλήλους τους να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στο ιαπωνικό σύστημα τις υποχρεώσεις τις έχουν η κυβέρνηση, οι νομαρχίες και οι δήμοι. Η βασική αρχή είναι ότι όποιος θέλει να εμβολιαστεί πρέπει να έχει αυτή τη δυνατότητα. Κανείς όμως δεν είναι υποχρεωμένος να το πράξει. Ο νόμος κάνει διάκριση μεταξύ των αποκαλούμενων εμβολιασμών ρουτίνας και των λεγόμενων «προσωρινών» εμβολιασμών. Οι νομαρχίες και οι δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν εμβόλια ρουτίνας στο κοινό, αυτά που χρειάζονται πάντοτε. Αυτά συνιστώνται, αλλά δεν επιβάλλονται στις οικογένειες. Όταν εμφανίζεται μια επιδημία, οι δήμοι πρέπει να διαθέτουν στους πολίτες εξειδικευμένα εμβόλια εάν υπάρχουν.

Ο νόμος αφιερώνει σημαντικό μέρος στις παρενέργειες. Αυτές προβλέπονται, δεν αποκρύπτονται ούτε υποβαθμίζονται όπως σε άλλες δυτικές χώρες. Εάν ο δήμος πειστεί από καταγγελία ασθενούς, οφείλει να του καταβάλει αποζημίωση αντίστοιχη με τη βλάβη που υπέστη.

Καλή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης πριν τα “εμβόλια”

Οι Ιάπωνες πιάστηκαν απροετοίμαστοι από την υγειονομική κρίση. Στην αρχή της επιδημίας, ο αριθμός των κρουσμάτων ανερχόταν σε περισσότερα από 700 την ημέρα. Όλοι φοβήθηκαν. Κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Νυχτερινά κέντρα και αθλητικές αίθουσες, χώροι που ευνοούν τη διάδοση του ιού, έκλεισαν. Οι εστίες διάδοσης απομονώθηκαν και όλοι ήταν πολύ προσεκτικοί. Ως αποτέλεσμα, στις 26 Μαΐου 2020, άρθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι Ιάπωνες γιατροί χρησιμοποίησαν επιτυχώς την ιβερμεκτίνη στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

Η Ιαπωνία είναι μια από τις χώρες που διέσχισαν την υγειονομική κρίση με τη μεγαλύτερη γαλήνη. Στα τέλη του 2020, το προσδόκιμο ζωής σε αυτή τη χώρα είχε αυξηθεί παρόλο που ήταν ήδη πολύ υψηλό από πριν. Το ίδιο έτος (2020), το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Στην Ελλάδα, η μείωση του προσδόκιμου ζωής ήταν αυτή που απέτρεψε (προς το παρόν) ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις ηλικίες συνταξιοδότησης! Ένα χρόνο μετά, στα τέλη του 2021, ο αριθμός των νεκρών ανά 100.000 πληθυσμού ήταν ακόμη 14.52 στην Ιαπωνία, ενώ στις ΗΠΑ ήταν 233.8 – πάνω από 15 φορές περισσότερο! Η διαφορά βέβαια οφείλεται στη διαφορετική διαχείριση της νόσου στην Ιαπωνία, χώρα όπου το σύστημα υγείας είναι παραδοσιακά πιο ανεξάρτητο από τις πολυεθνικές του φαρμάκου απ’ ότι στις περισσότερες δυτικές χώρες.

Αφού άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί (ενάντια σε έναν ιό που με τον τρόπο που αντιμετωπιζόταν στην Ιαπωνία είχε ελάχιστη επικινδυνότητα), το προσδόκιμο ζωής στην Ιαπωνία μειώθηκε το 2022 και στη συνέχεια πάλι το 2023. Ο δε αριθμός των θανάτων “από COVID-19”, που τον Οκτώβριο του 2023 ήταν περίπου 50% μεγαλύτερος απ’ ότι δύο χρόνια πριν, στην Ιαπωνία είχε στο ίδιο διάστημα τετραπλασιαστεί! Φαίνεται ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί αναίρεσαν το πλεονέκτημα που είχε μέχρι τότε η χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου…

Οι Ιάπωνες εμβολιάστηκαν μαζικά κατά του Covid-19

Όταν το εμβόλιο Covid-19 εισήχθη στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός δεν ήταν απαραίτητα πιο φιλικός στα εμβόλια από πριν. Ένα πράγμα όμως διακυβευόταν: οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Το 2020 αναβλήθηκαν για το 2021 λόγω της υγειονομικής κρίσης. Όταν έφτασαν τα εμβόλια το 2021, οι Ιάπωνες δεν ήθελαν να ρισκάρουν. Η κυβέρνηση συνέστησε να πάνε και να εμβολιαστούν. Και πολλοί από αυτούς το έκαναν.

Το 2023, το 80% του ιαπωνικού πληθυσμού, 96 εκατομμύρια άνθρωποι, ήταν εμβολιασμένο. Δυστυχώς, πολύ γρήγορα οι αρχές κατάλαβαν ότι υπήρχε πρόβλημα και από το 2023, είδαμε μια αλλαγή κλίματος στην Ιαπωνία.

16 Μαΐου 2023: ένα τηλεοπτικό κανάλι ζητά συγγνώμη

Στις 16 Μαΐου του 2023, το κρατικό κανάλι της Ιαπωνίας NHK δημοσίευσε ένα επίσημο tweet όπου απολογείτο για παραπλάνηση των τηλεθεατών. Το κανάλι είχε πράγματι, στο δελτίο ειδήσεων, “εξηγήσει” ότι κάποιοι ασθενείς είχαν πεθάνει από covid-19, ενώ στην πραγματικότητα, είχαν σκοτωθεί από τα “εμβόλια” για τον Covid-19. Οι οικογένειες των ασθενών διαμαρτυρήθηκαν στο NHK, υποστηρίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι είχαν διαστρεβλώσει τα γεγονότα.

Το NHK είχε επικοινωνήσει με την ένωση «Tsunagu kai», που εδρεύει στη νομαρχία του Κιότο, που ιδρύθηκε από συγγενείς θυμάτων του “εμβολίου” για τον Covid-19. Το NHK ήθελε να λάβει μαρτυρίες από αυτές τις οικογένειες. Οι πενθούντες μάρτυρες είχαν διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες είχαν πεθάνει τα αγαπημένα τους πρόσωπα και επιβεβαίωσαν την αντίθεσή τους σε αυτό το “εμβόλιο”. Προς έκπληξή τους όμως, στις 15 Μαΐου 2023, το κανάλι παρουσίασε τα πράγματα σαν να σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους ο κορονοϊός και όχι το “εμβόλιο”.

Οι οικογένειες εξοργίστηκαν, κατήγγειλαν  δημόσια τη διαστρέβλωση και απείλησαν να υποβάλουν μήνυση κατά του καναλιού. Στις 16 Μαΐου, το απόγευμα, το NHK ζήτησε συγγνώμη.

1 Ιουνίου 2024: πρώην υπουργός ζητά δημόσια συγγνώμη

Μια δεύτερη περίπτωση δημόσιας συγγνώμης δείχνει ότι για την ιαπωνική κοινή γνώμη, ο τρόπος που διαχειρίστηκαν τον covid-19 οι ιαπωνικές και διεθνείς αρχές δεν είναι αποδεκτός. Σε διαδήλωση που οργανώθηκε κατά του ΠΟΥ, ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και Επικοινωνιών Kazuhiro Haraguchi, που πλέον είναι βουλευτής.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, είπε «Σα μέλος του κοινοβουλίου, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όλους σας. Ζητώ συγγνώμη από όλους σας. Τόσοι άνθρωποι έχουν πεθάνει. Και δεν έπρεπε να έχουν πεθάνει». Και πρόσθεσε: «Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με βιολογικά όπλα όπως η εξάπλωση του κορωνοϊού, προσπαθούμε να απαντήσουμε με ιαπωνική ιατρική. Εμείς το κάναμε αυτό χρησιμοποιώντας την ιβερμεκτίνη που αναπτύχθηκε από τον Δρ. Satoshi Omura. Προτείναμε αυτήν την προσέγγιση στο Κοινοβούλιο, αλλά μας τσάκισαν. Γιατι; Επειδή το φάρμακο δεν ήταν αρκετά ακριβό». Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ιβερμεκτίνη κινδύνευε να θέσει σε κίνδυνο την εμπορευματοποίηση των “εμβολίων”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Kazuhiro Haraguchi είχε εμβολιαστεί με “εμβόλιο” mRNA, το οποίο πυροδότησε λέμφωμα.

5 Ιουνίου 2024: 37 θάνατοι σχετίζονται επισήμως με εμβόλια το 2023, 23 το 2022

Μια τρίτη αποκάλυψη έχει ξαναπυροδοτήσει τις συζητήσεις για το θέμα στην Ιαπωνία. Στις 5 Ιουνίου του 2024, το Υπουργείο Υγείας της χώρας αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, 37 άτομα το 2023 είχαν πεθάνει ως αποτέλεσμα του εμβολίου. Ήταν η πρώτη φορά που γινόταν μια τέτοια ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Εργασίας και Αλληλεγγύης εξήγησε ότι αυτή η εκτίμηση βασίστηκε στα πιστοποιητικά θανάτου, αλλά, όπως είπε, οι ιαπωνικές αρχές δεν γνωρίζουν εάν αυτός ο αριθμός ήταν υποτιμημένος ή υπερεκτιμημένος. Αποκάλυψε επίσης ότι 23 άτομα θεωρούνται επισήμως θύματα του εμβολίου κατά του Covid-19 το 2022. Μπορεί να υποθέσει κανείς ότι οι γιατροί που υπέγραφαν πιστοποιητικά θανάτου θα δίσταζαν να “ανοίξουν πόλεμο” με την κυβέρνησή τους και τις φαρμακοβιομηχανίες δηλώνοντας τα “εμβόλια” σαν αιτία θανάτου (αρκεί να θυμηθούμε τις μηνύσεις για παραπληροφόρηση που “έφαγε” στη χώρα μας ο καθηγητής Δημ. Κούβελας επειδή τόλμησε να υπενθυμίσει ότι οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν με την “κίτρινη κάρτα” συμπτώματα που λόγω χρονικής εγγύτητας ενδέχεται να σχετίζονται με το εμβόλιο). Επομένως η λογική – αλλά και η διεθνής εμπειρία – λέει ότι οι θάνατοι που πραγματικά οφείλονται στα “εμβόλια” είναι σίγουρα πολύ περισσότεροι από αυτούς που επίσημα αναγνωρίζονται ως τέτοιοι. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι αναφερόμενες παρενέργειες για οποιοδήποτε φάρμακο είναι πολύ λιγότερες από τις πραγματικές, ακόμη και χωρίς το κλίμα ιεράς εξέτασης που επεκράτησε με τον Covid και άρχισε να υποχωρεί μόνον με την έναρξη της Ρωσικής ΕΣΕ στην πρώην Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας