Σε προχθεσινή της ανάρτηση στο Telegram, η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, απεκάλυψε πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι η καταστροφή στο Λος Άντζελες θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν δεν είχε παίξει το ρόλο του ο αντι-ρωσικός κρετινισμός.
Αυτό που αποφεύγει να πει η Ζαχάροβα είναι ότι κάποιοι συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου: Αφ’ ενός ικανοποιούν τον αντι-ρωσικό κρετινισμό τους, αφ’ ετέρου μπορούν να κάνουν τις προβοκάτσιες τους ανενόχλητοι. Είτε στο Λος Άντζελες, είτε στην Ελλάδα. Χρειάζεται άραγε να θυμίσουμε την οργή του Γ. Παπανδρέου (του γνωστού δεινού ποδηλάτη, ντε) όταν εν μέσω πυρκαγιών, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής (ο γνωστός δεινός ποδοσφαιριστής, ντε) πέταξε στη Μόσχα και έφερε από εκεί τη λύση;
Α.Π.
Νομίζω ότι, έχοντας συνέλθει από το σοκ της «τελευταίας ημέρας της Πομπηίας του Λος Άντζελες», το Χόλιγουντ προσπαθεί να βρει πώς να κάνει ταινία όλα αυτά.
Έχω έτοιμο σενάριο.
Το δίνω δωρεάν.
Λοιπόν, περίπου 10 χρόνια πριν από την καταστροφική πυρκαγιά, Αμερικανοί πατριώτες, έχοντας επίγνωση της πιθανής απειλής από τακτικά επαναλαμβανόμενες, ταχέως εξαπλούμενες πυρκαγιές στη Δυτική Ακτή, αποφασίζουν να σώσουν την Καλιφόρνια από μια επικείμενη πύρινη κόλαση. Μια ομάδα επιστημόνων μπουκάρει σε ένα ραντεβού με τη διοίκηση, ας πούμε, μιας μεγάλης εταιρείας της οποίας τα συμφέροντα συνδέονται στενά με την ευημερία του Λος Άντζελες και εξηγεί σε απλά αγγλικά ότι τα χαρακτηριστικά του τοπίου, η αύξηση των ανέμων, οι ερειπωμένες καλωδιώσεις, τα χαμηλά προσόντα της τοπικής διοίκησης θα οδηγήσουν σε μία εκρηκτική συγκυρία, και μία επόμενη φωτιά θα εξαφανίσει την πόλη από προσώπου γης. Και κανένα από τα αναφερόμενα στοιχεία δεν μπορεί να διορθωθεί ολοκληρωτικά, αλλά υπάρχει διέξοδος – η απόκτηση αμφίβιων αεροσκαφών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της εστίας της πυρκαγιάς. Η λύση είναι αποτελεσματική, φθηνή και γρήγορη για τα αμερικανικά πρότυπα.
Έσφιξαν τα χέρια ο ένας του άλλου. Η έρευνα αγοράς έδειξε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από το ρωσικό Be-200 [Το γνωστό σε μας Beriev που είχε σβήσει τη φωτιά της Πάρνηθας και έκτοτε οι αρχές της χώρας αρνούνται να ζητήσουν – το σενάριο δεν έχει εφαρμογή μόνο στο Λος Άντζελες – σ.τ.μ.].
Τα πράγματα άρχισαν να βράζουν. Ταξίδια στη Μόσχα, εγκρίσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λόμπι στο Κογκρέσο, μια ομάδα υποστήριξης σταρ του Χόλιγουντ, hashtags «ουράνιο νερό» — όλα έγιναν όπως πρέπει και όπως ξέρουν. Παράλληλα με την κύρια πλοκή, αναπτύσσεται ένα ερωτικό δράμα μεταξύ ενός Αμερικανού επιστήμονα και μίας Ρωσίδας τηλεφωνήτριας, η οποία συνέδεσε το Πεντάγωνο με το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης στο τηλεφωνικό κέντρο (ο επιστήμονας δεν είχε ιδέα ότι επικοινωνούσε μαζί του ένα Ρώσικο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης).
Και έτσι, όταν υποτίθεται ότι η συμφωνία έπρεπε να εγκριθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο, αποδείχθηκε… ότι το καθεστώς του Κιέβου ήταν εναντίον της. Αεροπλάνα γιοκ επομένως.
Τα τελευταία πλάνα είναι του Λος Άντζελες στις φλόγες και του Ζελένσκι με το Όσκαρ.
Ανοησίες, λετε; Αλλά σχεδόν έτσι συνέβησαν όλα, ή, όπως λένε στο Χόλιγουντ, “μια αληθινή ιστορία”.
Το περιοδικό Expert γράφει τα εξής: «Το 2017–2019, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να συνάψουν σύμβαση για την προμήθεια πυροσβεστικών αεροσκαφών Be-200 για την κατάσβεση πυρκαγιών. Το 2018 υπεγράφη συμφωνία για την προμήθεια 10 αεροσκαφών υπεγράφη μεταξύ του ρωσικού κατασκευαστή των Beriev και της αμερικανικής εταιρείας Seaplane Global Air Services στην έκθεση Hydroaviasalon-2018. Το πρώτο αεροσκάφος είχε προγραμματιστεί να παραδοθεί στις αρχές του 2020, με το δέκατο να είναι προγραμματισμένο για παράδοση το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Ο κύριος όγκος των Be-200 υποτίθεται ότι θα προμηθεύονταν με κινητήρες SaM-146 από την NPO Saturn, αλλά το 2019, Αμερικανοί εταίροι αποφάσισαν να αγοράσουν… μια έκδοση του αεροσκάφους με ουκρανικούς κινητήρες D-436TP που παρήγαγε η Motor Sich.
Για να λειτουργήσουν αμφίβια στις Ηνωμένες Πολιτείες, το αεροσκάφος και ο κινητήρας έπρεπε να πιστοποιηθούν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA). Το 2020, η Ρωσική κατασκευάστρια των Beriev πρότεινε την πιστοποίηση του κινητήρα ως μέρους του σκάφους, αλλά η FAA επέμεινε σε ξεχωριστή πιστοποίηση. Η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε να διεξαγάγει χωριστή διαδικασία και η σύμβαση τελικά δεν εκτελέστηκε ποτέ».
Όχι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν πυροσβεστικό εξοπλισμό στην Ουκρανία αντί στο Λος Άντζελες, αλλά το Κίεβο μπλόκαρε επίσης μια συμφωνία για αμφίβια αεροσκάφη που θα ήταν σωτήρια για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όλα έγιναν περίπου όπως το 2011, όταν η Μόσχα προειδοποίησε την Ουάσιγκτον για τους αδελφούς Τσαρνάεφ, τις διασυνδέσεις τους με ένοπλες ισλαμιστικές ομάδες και ριζοσπαστικές απόψεις, και οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ουσιαστικά παραμερίζουν αυτές τις πληροφορίες, διεξάγοντας μόνο επίσημη έρευνα. Δύο χρόνια αργότερα, τρομοκράτες πραγματοποίησαν εκρήξεις στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης.
Σύμφωνα με το ίδιο σενάριο εξελίχθηκε η ιστορία γύρω από την παράδοση των αναπνευστήρων Aventa-M από τη Ρωσία με αγάπη, την πιο δύσκολη ίσως περίοδο της πανδημίας. Όλα τελείωσαν με τον εξοπλισμό… να απορρίπτεται στις ΗΠΑ «προληπτικά». Κανείς δεν έχει μετρήσει ποτέ πόσες ζωές θα μπορούσαν να έχουν σώσει.
Και αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα από τη σειρά «Θα παγώσω τα αυτιά μου για να τσαντίσω τη μητέρα μου».
Παρεμπιπτόντως, ο τίτλος της ταινίας θα μπορούσε να είχε δανειστεί από το τραγούδι της Lucy Chebotina “Hollywood Cried”.
Πηγή: Telegram