Η Ρωσία εκτόξευσε τον δυνάστη της νατοϊκής αεράμυνας-Διδάγματα του χτυπήματος στο Ντνιπροπετρόφσκ-Αποκαλύψεις Πούτιν

318
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε με το σημερινό (21/11) του διάγγελμα ορισμένες κρίσιμες λεπτομέρειες για τη επίθεση στο Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας με υπερηχητικό, διηπειρωτικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς.
Επιβεβαίωσε ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε τον νέο βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς Oreshnik, ο οποίος έχει δυνατότητα να φέρει πυρηνική κεφαλή, αν και στο χτύπημα έφερε συμβατικό φορτίο.
Στις 21 Νοεμβρίου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν το εργοστάσιο Yuzhmash με τον πύραυλο Oreshnik σε υπερηχητική λειτουργία και χωρίς πυρηνική κεφαλή και ο στόχος επλήγη επιτυχώς.
Όπως σημείωσε το Κρεμλίνο, η ρωσική επίθεση ήταν απάντηση στα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών να παράγουν πυραύλους μέσου και μικρού βεληνεκούς στη σχετική βιομηχανική εγκατάσταση στην Ουκρανία.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διευκρίνισε ότι η Ρωσία δοκίμασε επιτυχώς τον νέο πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς Oreshnik σε συνθήκες μάχης.
Κανένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, περιλαμβανομένων των αμερικανικών συστημάτων που είναι ανεπτυγμένα στην Ευρώπη, δεν μπορεί να αναχαιτίσει αυτούς τους ρωσικούς πυραύλους, οι οποίοι προσβάλλουν στόχους με ταχύτητα 2-3 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο.
Ακόμη κι έτσι, η Ρωσία έχει δεσμευθεί να προειδοποιεί τον άμαχο πληθυσμό σε περίπτωση χρήσης τέτοιων συστημάτων στο μέλλον.Η απίστευτη ισχύς των ρωσικών πειραματικών πυραύλων και τα ψέματα της Δύσης

21_13.jpg

Η ανάπτυξη του πυραύλου Oreshnik πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα, με ελάχιστες πληροφορίες διαθέσιμες σε ανοιχτές πηγές.
Είναι γνωστό ότι μπορεί να φέρει είτε εκρηκτική κεφαλή υψηλής απόδοσης είτε πυρηνική κεφαλή.
Φέρεται να έχει εμβέλεια περίπου 6.000 χιλιομέτρων και να διαθέτει 6 ή 8 πολεμικές μονάδες με διαχωριζόμενες κεφαλές, καθεμία από τις οποίες μπορεί να φέρει φορτίο εκατοντάδων κιλοτόνων, υπερβαίνοντας κατά πολύ τη συνολική ισχύ των βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Τα Δυτικά Μέσα Ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι οι ρωσικές δυνάμεις διαθέτουν μόνο λίγους πειραματικούς πυραύλους αυτού του τύπου.
Πρόκειται, σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, για τακτική προπαγάνδας που χρησιμοποιεί το Κίεβο και αναπαράγεται από τη Δύση.
«Στις 19 Νοεμβρίου, ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση με 6 τακτικούς πυραύλους ATACMS, ενώ στις 20 Νοεμβρίου πραγματοποίησε συνδυασμένη επίθεση με πυραύλους Storm Shadow και HIMARS στις περιοχές Kursk και Bryansk. Οι στόχοι της επίθεσης δεν επιτεύχθηκαν, αλλά υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Η χρήση τέτοιων όπλων από τον εχθρό δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης.»

Larry Johnson (πρώην αξιωματικός CIA): Το ρωσικό πλήγμα στο Ντνιπροπετρόφσκ ήταν το προσωπικό, «πυρηνικό» μήνυμα του Πούτιν στη Δύση

φδγγ.png

Κι ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη χρήση δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας, ο απόστρατος αξιωματικός της CIA και πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Larry Johnson, επισημαίνει ότι αυτοί οι πύραυλοι θα υπάγονταν στη συνθήκη INF, η οποία πλέον έχει ακυρωθεί με ευθύνη της Δύσης.
«Υπενθυμίζουμε ότι υπήρχε η Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίου Βεληνεκούς (INF), που υπογράφηκε από τον Ronald Reagan και τον Mikhail Gorbachev τον Δεκέμβριο του 1987», δήλωσε ο Johnson στο Sputnik.
«Η συνθήκη αυτή αφορούσε βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους cruise και εκτοξευτές πυραύλων με εμβέλεια 500 έως 1.000 χλμ. (μικρού-μεσαίου βεληνεκούς) και 1.000 έως 5.500 χλμ. (μεσαίου βεληνεκούς)».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσφατη πυραυλική επίθεση στην πόλη Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας ήταν ο τρόπος του Putin να στείλει ένα μήνυμα στη Δύση και στις Ηνωμένες Πολιτείες, που νωρίτερα είχαν «μονομερώς αποσυρθεί» από τη Συνθήκη INF.
«Λόγω του γεγονότος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρθηκαν μονομερώς από αυτή τη συνθήκη, πιστεύω ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήθελε να προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση: “Εντάξει, ακυρώσατε τη συνθήκη. Τώρα ας σας δείξουμε τι έχουμε”», εξήγησε ο Johnson.
Η επίθεση στη Ντνιπροπετρόφσκ, ανέφερε, δείχνει ότι η Ρωσία «ανέπτυξε πυραύλους βαλλιστικούς μεσαίου και μικρού-μεσαίου βεληνεκούς με δυνατότητες MIRV, δηλαδή με δυνατότητα πολλαπλών ανεξάρτητων επανεισόδων, ώστε ένας πύραυλος να φέρει κεφαλή με πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές που μπορούν να διασκορπιστούν».
«Αυτό που την καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι ότι πρόκειται για υπερηχητικό πύραυλο, ο οποίος κινείται με ταχύτητα που κανένα δυτικό σύστημα αεράμυνας δεν μπορεί να σταματήσει», πρόσθεσε ο Johnson.
«Έτσι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καταστρέφοντας αυτή την αμυντική εγκατάσταση στη Ντνιπροπετρόφσκ, έστειλε ένα σαφές μήνυμα στη Δύση: “Θα ακολουθήσουν κι άλλα”. Θα δούμε αν η Δύση υποχωρήσει τώρα ή όχι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας