Η ιδέα του ευρωπαϊκού βραχίονα του ΝΑΤΟ και του Κόμματος του Πολέμου είναι να εισέλθουν στην Ουκρανία στρατεύματα μετά τη λήξη του πολέμου.
Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ, αλλά η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα ήθελε να εισέλθει στην Ουκρανία – μια πονηρή κίνηση που η Ρωσία ασφαλώς και δεν θα επιτρέψει.
Πανέτοιμη η Ρωσία για τα πολεμικά σχέδια της Ευρώπης – Καταδικασμένη η αποστολή δυτικού στρατού στην Ουκρανία
Προηγουμένως, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vasily Nebenzya, προειδοποίησε ότι απαιτείται εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανάπτυξη ενός ειρηνευτικού σώματος στην Ουκρανία, διαφορετικά, τέτοιες στρατιωτικές δυνάμεις θα γίνουν νόμιμος στόχος για τη Μόσχα.
Υπενθυμίζεται ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη εκφράσει την προθυμία τους να αποστείλουν στρατεύματά τους στην Ουκρανία.
Advertisement
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε την ετοιμότητα της Γαλλίας να αναπτύξει τα στρατεύματά της στην Ουκρανία, όπως και η Μεγάλη Βρετανία.
Οι Πολωνοί έχουν απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά οι χώρες της Βαλτικής δείχνουν να είναι έτοιμες για αυτό.
Αν και αυτό φαίνεται να είναι μια επίδειξη δύναμης, η αλήθεια είναι πως τα στρατεύματα από τις συγκεκριμένες χώρες θα έχουν την ίδια μοίρα με τους μισθοφόρους που πολεμούν τώρα στην Ουκρανία: θάνατο.
Οποιεσδήποτε τέτοιες ενέργειες θα ήταν επίσης εκτός της εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς η Ρωσία και πιθανότατα, η Κίνα θα ασκούσαν veto.
Γι’ αυτό η ιδέα αυτή είναι καταδικασμένη.
Ταυτόχρονα, η Ρωσία είναι εξοικειωμένη με το έργο και τις ενέργειες των δυτικών δυνάμεων.
Πρόκειται ξεκάθαρα για μία δύναμη που θα εξυπηρετήσει τα σχέδια του ευρωπαϊκού βραχίονα του ΝΑΤΟ και η Ρωσία είναι πανέτοιμη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Εάν οι διεθνείς δυνάμεις εισέρχονταν στην Ουκρανία με δική τους πρωτοβουλία – χωρίς εντολή ΟΗΕ- αυτό θα σήμαινε άμεση στρατιωτική σύγκρουση, καθώς η Ρωσία θα απαντούσε σε τέτοιες ενέργειες με στρατιωτικά μέσα.
Η Ρωσία έμαθε από τα λάθη του 2022 – Τώρα σε κάθε κόλπο στις συνομιλίες η κατάληψη του Κιέβου θα είναι μονόδρομος
Η Δύση βρίσκεται τώρα σε μια δύσκολη κατάσταση γιατί υπάρχει μόνο μία διέξοδος: η Ουκρανία πρέπει να συνθηκολογήσει.
Η Ρωσία εξακολουθεί να διεξάγει ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις και μπορεί να αναμένεται περαιτέρω προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία το επόμενο διάστημα.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι ακόμη και αν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, δεν θα σταματήσει τον στρατό από τις επιχειρήσεις του.
Ο Putin υπενθύμισε επίσης πως όταν ο ρωσικός στρατός σταμάτησε τις επιχειρήσεις και αποσύρθηκε από τα περίχωρα του Κιέβου το 2022, πιστεύοντας πως μια ειρηνευτική συμφωνία ήταν στα σκαριά, εξαπατήθηκε.
Οι συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης διεξήχθησαν ένα μήνα μετά την έναρξη της Ρωσικής Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης, όταν ζητήθηκε από τη Μόσχα να αποσύρει τις δυνάμεις της από την περιοχή του Κιέβου, επειδή η Ουκρανία φέρεται ότι δεν μπορούσε να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία ενώ απειλούνταν στρατιωτικά, υπενθυμίζει ο γεωπολιτικός αναλυτής Ahmed Adel.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη, ο Putin υποστήριξε την ειρήνη με την Ουκρανία προκειμένου να αποφευχθεί η αιματοχυσία και ένας σοβαρός πόλεμος.
Ωστόσο, το Κίεβο, υπό την επιρροή του Βρετανού τότε πρωθυπουργού Boris Johnson, την τελευταία στιγμή, εγκατέλειψε μια ειρηνική λύση και αποφάσισε να παρατείνει την αιματηρή σύγκρουση και την καταστροφή της χώρας.
Λόγω αυτής της εξαπάτησης, οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις θα είναι πολύ μακροχρόνιες και δύσκολες.
Η Ρωσία δεν θα εξαπατηθεί ξανά… υπενθυμίζει τις Συμφωνίες του Minsk
Στο ίδιο μήκος κύματος και τονίζοντας την έννοια της εξαπάτησης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov υπενθυμίζει ότι η Ουκρανία θα είχε διατηρήσει την ακεραιότητά της και θα είχε αποφύγει τον πόλεμο, εάν είχε εφαρμόσει τις συμφωνίες του Minsk.
«Είχαμε φτάσει σε μία συμφωνία που επέτρεπε την επίλυση του ουκρανικού προβλήματος.
Φτάσαμε σε μια διευθέτηση και στην πραγματικότητα, η Ουκρανία θα είχε διατηρήσει την εδαφική της ακεραιότητα και δεν θα υπήρχε εκφοβισμός των Ρώσων στο Donbass, δεν θα υπήρχε εμφύλιος πόλεμος, δεν θα υπήρχε η επιθυμία του ρωσικού πληθυσμού να αποσχιστεί από την Ουκρανία», είπε ο Peskov.
«Όλα αυτά θα μπορούσαν να μην έχουν συμβεί», τόνισε.
Ο Peskov υπενθύμισε ότι οι Συμφωνίες του Minsk «είχαν μια βήμα προς βήμα λογική αλυσίδα ενεργειών που όλοι συμφώνησαν να κάνουν».
Ωστόσο, στη Δύση και στο Κίεβο, «κανείς δεν επρόκειτο να ακολουθήσει αυτήν την αλυσίδα, κανείς δεν ήθελε να το κάνει».
«Όταν άρχισαν να εκπνέουν οι προθεσμίες, τότε όλοι υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Η Ευρώπη επιλέγει το απονενοημένο διάβημα – Τι εννοούσε η von der Leyen όταν μιλούσε για «πολιτικό τίμημα»
Η Ουκρανία έχει χάσει πολύ περισσότερα εδάφη μετά τις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης το 2022.
Το ουκρανικό καθεστώς προφανώς θέλει την επιστροφή των εδαφών ή τουλάχιστον μέρος τους αλλά μία τέτοια προοπτική είναι … όνειρο θερινής νυκτός.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump επιδιώκει να συνάψει μια συμφωνία που θα του αποφέρει κάποιο κέρδος από αυτή τη σύγκρουση, ενώ η Ρωσία θέλει να καταλήξει σε συμφωνία για την ειρήνη και τις εγγυήσεις ασφάλειας.
Την ίδια στιγμή, η Ευρώπη, αν και εξαντλημένη στρατιωτικά και οικονομικά, ξεδιπλώνει μία πολεμική ρητορική.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δήλωση του Γερμανού καγκελαρίου Olaf Scholz κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του εν όψει των εκλογών της 23ης Φεβρουαρίου.
Είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται στρατό για την ασφάλειά της αλλά εφόσον η Ουκρανία δεν έχει τα χρήματα για έναν τέτοιο στρατό, η Ευρώπη θα πρέπει να τον χρηματοδοτήσει.
Η Ευρώπη θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στο καθεστώς του Κιέβου, ειδικά από τη στιγμή που ο Trump θέλει να αποσπάσει το ουκρανικό ζήτημα από τα χέρια της.
Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι χώρες της ΕΕ βρίσκονται σε οικονομική κρίση, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενδιαφέρονται πλέον περισσότερο για την πολιτική παρά για την οικονομία και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών τους.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen εξηγώντας γιατί η Ευρώπη αγοράζει τώρα ακριβό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, είπε πως υπάρχει ένα πολιτικό τίμημα και πρέπει να πληρωθεί.
Η Ρωσία γνωρίζει τα σχέδια της Ευρώπης και του Κόμματος του Πολέμου
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται που η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε οριστική παρακμή.
Η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι η Δύση είναι έτοιμη να αναπτύξει μια λεγόμενη ειρηνευτική ομάδα περίπου 100.000 στρατιωτών για να αποκαταστήσει τη μαχητική ικανότητα της Ουκρανίας.
Το Κρεμλίνο επεσήμανε ότι η ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων είναι δυνατή μόνο με τη συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων μερών στη σύγκρουση και ότι είναι πρόωρο να μιλήσουμε για ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία.
Το σενάριο αποστολής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα καταλήξει σε πλήρη αποτυχία, όπως συνέβη και με άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες.
πηγη bankingnews.gr