Η Γερμανία ρίχνει γέφυρες στη Ρωσία γιατί βλέπει… τον όλεθρο ;

2069

Αντιφατικές κινήσεις , έντονες διαμάχες και σύγχυση στο Δυτικό στρατόπεδο! Η Γερμανία αδειάζει το ΝΑΤΟ ;

Η Γερμανία επιχειρεί μία ιστορικού χαρακτήρα επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία

Αναμφίβολα η Γερμανία είναι ο μεγάλος χαμένος της συνεχιζόμενης ουκρανικής κρίσης.
Συντασσόμενη – έστω και αναγκαστικά – με τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες της συλλογικής Δύσης στο μέτωπο κατά της Ρωσίας στερήθηκε το φθηνό φυσικό αέριο που την κατέστησε ηγέτιδα δύναμη στην Ευρώπη και τόνωσε την εξωστρέφεια της οικονομίας της.
Η καταστροφή των αγωγών Nord Stream με το γνωστό sabotage ήταν ένα ακόμη καίριο πλήγμα για το Βερολίνο.
Συν τοις άλλοις η Γερμανία είναι η 2η χώρα μετά τις ΗΠΑ ως προς την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία με πάνω από 30 δισ. δολάρια, δηλαδή μία πραγματική οικονομική αιμορραγία χωρίς κάποιον ωφέλιμο λόγο για τους Γερμανούς.

Τρομάζει το σκηνικό Βαϊμάρης

Η μείωση των εξαγωγών, η δαπανηρή ενέργεια και η παραπαίουσα πράσινη μετάβαση έχουν συνδυαστεί για να σχηματίσουν μια «τέλεια καταιγίδα» για τη γερμανική οικονομία, οδηγώντας σε κρίση και τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό.
Σε πολιτικό επίπεδο η οικονομική κρίση που βιώνει η Γερμανία, η οποία έκλεισε το 2023 με ύφεση – 0,3% έχει προκαλέσει πραγματικό πολιτικό σεισμό με το AfD να αναδεικνύεται σε δεύτερη δύναμη και τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινοι, FDP) να καταποντίζονται.
Στη Γερμανία πολιτικοί αναλυτές αρχίζουν να βλέπουν με τρόμο τη δημιουργία ενός σκηνικού που παραπέμπει σε… Βαϊμάρη.

Αυτό το σκηνικό βλέπει και ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz και όπως συνάγεται από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών θέλει να απομακρυνθεί από τη Δύση και να πλησιάσει εκ νέου τη Ρωσία:

1.) έστω και «κατά λάθος» αποκάλυψε ότι οι Βρετανοί είναι εκείνοι που εκτοξεύουν τους πυραύλους Storm Shadow κατά της Ρωσίας από το έδαφος της Ουκρανίας.
2.) Αρνείται πεισματικά την αποστολή πυραύλων Storm Shadows στην Ουκρανία που θα μπορούσαν να πλήξουν τη ρωσική επικράτεια.
3.) Άμεσα και χωρίς δισταγμό απέρριψε την πρόταση Macron και τις σκέψεις των ΗΠΑ για αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία.
4.) Δεσμεύθηκε για άμεση έρευνα σχετικά την υποκλαπείσα συνομιλία Γερμανών αξιωματικών για χτύπημα στην Κριμαία.

Όλες αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι η Γερμανία εγκαταλείπει την Ουκρανία και ρίχνει γέφυρες επαναπροσέγγισης με τη Ρωσία.

O Scholz δεν εμπιστεύεται τον Zelensky

Ένας βασικός λόγος για τη στροφή Scholz είναι και η απουσία του ελάχιστου ίχνους εμπιστοσύνης στο ουκρανικό καθεστώς.
Είναι απρόθυμος να στείλει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία, επειδή δεν εμπιστεύεται τον Zelensky εκτιμά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Όσλο Fabian Hoffmann.
«Η απροθυμία να σταλούν οι Τaurus δεν μπορεί να εξηγηθεί με τις τεχνικές λεπτομέρειες του πυραύλου cruise ή τα χαρακτηριστικά της χρήσης του. Η δυσπιστία του καγκελαρίου προς την Ουκρανία είναι ο αληθινός λόγος», είπε ο Hoffmann.
Εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τους φαινομενικούς λόγους, που παρείχε ο Scholz, ο οποίος είπε ότι η προμήθεια του οπλικού συστήματος θα απαιτούσε την παρουσία γερμανικού στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία για την παροχή συντήρησης και επομένως υπήρχε κίνδυνος να εμπλακεί η Γερμανία στη σύγκρουση.
«Η δήλωση ότι ένα τέτοιο όπλο όπως ο Taurus που προορίζεται για εξαγωγές μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο από γερμανικό προσωπικό είναι παράλογη», πρόσθεσε ο ειδικός.
Αυτοί οι πύραυλοι τώρα βρίσκονται σε Νότια Κορέα και Ισπανία και τους χειρίζονται οι στρατιωτικοί από τις συγκεκριμένες χώρες χωρίς Γερμανούς ειδικούς εξηγεί ο ειδικός.
«Το ουκρανικό προσωπικό θα μπορούσε να μάθει πώς να διαχειρίζεται τους Taurus», σημείωσε, εξηγώντας ότι η εκπαίδευση θα διαρκούσε μόλις τρεις έως τέσσερις μήνες.

Δεν θέλει άλλη επιδείνωση των σχέσεων με Ρωσία

Στην πραγματικότητα, ο Scholz φοβάται μήπως οι Ουκρανοί «χρησιμοποιήσουν πυραύλους Taurus όχι μόνο σε ουκρανικό έδαφος, αλλά και εναντίον στόχων στη Ρωσία», παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του Κιέβου στους δυτικούς εταίρους του ότι δεν έχει τέτοιες προθέσεις.
«Εάν η Ουκρανία χάσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των δυτικών εταίρων της, μπορεί σύντομα να βρεθεί αντιμέτωπη με μια κρίσιμη κατάσταση, δεδομένης της έλλειψης περισσότερων προμηθειών», προειδοποίησε.
Ο ίδιος ο Γερμανός καγκελάριος εμφανίστηκε «πολύ ενοχλημένος» από την «έλλειψη ισορροπίας» μεταξύ του τι πραγματικά χρειάζεται το Κίεβο και της συζήτησης για τους Taurus.
Στις 22 Φεβρουαρίου, η Bundestag, το γερμανικό κοινοβούλιο, υιοθέτησε ένα ψήφισμα που υποβλήθηκε από τον συνασπισμό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων και του φιλελεύθερου Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), το οποίο προέτρεπε τη Γερμανία να παράσχει στην Ουκρανία μεγάλης εμβέλειας όπλα.
Το ψήφισμα αναφέρει ότι η μακροπρόθεσμη στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία περιλαμβάνει «την παράδοση πρόσθετων απαραίτητων οπλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας και πυρομαχικών» προκειμένου να μπορέσει η Ουκρανία να πραγματοποιήσει «στοχευμένες επιθέσεις σε στρατηγικά σημαντικούς στόχους βαθιά πίσω από τις γραμμές» των ρωσικών δυνάμεων.
Οι δυνατότητες που αναφέρονται στο ψήφισμα, ωστόσο, δεν φωτογραφίζουν τον Taurus.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας