Η εξέλιξη της ρωσικής-επιχείρησης στο Ντόνμπας-Οι Ρώσοι βελτίωσαν την στρατηγική τους

1027
Η εξέλιξη της ρωσικής-επιχείρησης

Έχουν μάθει από τα λάθη τους

H τακτική κατάσταση στο Ντόνμπας δείχνει τις ρωσικές δυνάμεις να προωθούνται και να αναπτύσσονται πλέον με πολύ πιο ορθόδοξο τρόπο από ότι στην αρχή της ρωσικής επέμβασης.

Πιθανόν αυτό να οφείλεται στην αλλαγή ηγεσίας με την έλευση του στρατηγού Αλεξάντρ Ντβορνίκοφ o οποίος διαθέτει μεγάλη πολεμική εμπειρία και δείχνει να κατάφερε να διορθώσει το μεγάλο πρόβλημα των Ρώσων όπως παρουσιάστηκε στα πεδία των μαχών που είναι ο συντονισμός.

Μπορεί όμως να οφείλεται και στο γεγονός ότι οι Ρώσοι πάντα στους πολέμους μαθαίνουν από τα λάθη τους, τα οποία τους κοστίζουν πολλές ζωές και εν συνεχεία προχωρούν στις απαιτούμενες διορθώσεις.

Ένα παράδειγμα είναι η χρήση ρωσικών drone για να γνωρίζει η κάθε στρατιωτική φάλαγγα τι θα βρεί στον δρόμο της και κυρίως αν της έχει στηθεί κάποια ενέδρα.

Όταν το ΝΑΤΟ έχει στείλει στους Ουκρανούς πάνω από 65.000 αντιαρματικά συστήματα, αυτό σημαίνει ότι σχεδόν κάθε Ουκρανός στρατιώτης διαθέτει από ένα.

Δηλαδή κάθε σημείο της ουκρανικής επικράτειας μπορεί να κρύβει μία ενέδρα.

Οι Ρώσοι το κατανόησαν αυτό και οι κινήσεις τους είναι πλέον πολύ πιο οργανωμένες από ότι στην αρχή.

Πάντως όπως φαίνεται και στον σημερινό χάρτη, η κατάληψη της Μαριούπολης από τους Ρώσους, απελευθέρωσε μεγάλες δυνάμεις οι οποίες έχουν ξεχυθεί στην περιφέρεια της Ζαπορίζιε (που είναι η έκτη ουκρανική πόλη σε μέγεθος) και δημιουργείται μία πολύ δύσκολη τακτική κατάσταση για τα ουκρανικά στρατεύματα καθώς η περικύκλωσή τους δείχνει να δημιουργείται με ταχύτερους πλέον ρυθμούς.

Στο Ιζίουμ δείχνει να έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα και οι Ρώσοι κυριαρχούν ενώ επιτίθενται στις τοπικές ουκρανικές δυνάμεις από τέσσερις μεριές.

Οι Ουκρανοί έχουν αγκιστρωθεί και σχεδόν έχουν περικυκλωθεί.

Πρόκειται για δύναμη 45.000 ανδρών.

Οι υπόλοιπες 45-50.000 Ουκρανών στο Ντόνμπας έχουν αγκιστρωθεί στο Ντονέτσκ και στην Ζαπορίζιε και δεν φαίνεται να έχουν καλύτερη τύχη.

Οι Ρώσοι έχουν εύκολο εφοδιασμό απευθείας από τα ρωσικά σύνορα, ενώ η ανοιχτή πεδινή έκταση της ανατολικής Ουκρανίας βολεύει πάρα πολύ την ρωσική Αεροπορία.

Προς το παρόν οι Ρώσοι χρησιμοποιούν την Χερσώνα στα δυτικά ως όριο επαφής με τις ουκρανικές δυνάμεις της Οδησσού.

Δεν θέλουν να προελάσουν προς τα εκεί, όχι πριν τελειώσουν με το Ντόμπας και όπως όλα δείχνουν και με το Χάρκοβο, στο οποίο υπάρχει νέα ρωσική διείσδυση.

Το Χάρκοβο, είναι ακόμα δυσκολότερη πόλη από την Μαριούπολη και οι Ρώσοι θα ασχοληθούν μαζί του μετά το Ντονμπάς όταν θα έχουν απελευθερωθεί πολλές και σημαντικές δυνάμεις και οι γραμμές ανεφοδιασμού θα είναι ανεπηρέαστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας