Διακήρυξη Φιλίας και καλής γειτονίας δεν συμβαδίζει με διατήρηση τουρκικού Casus-beli

985

Είναι υποκρισία επίσης η Υπογραφή Διακήρυξης Φιλίας και Συνεργασίας με την ταυτόχρονη αμφισβήτηση των ρητών δεσμεύσεων της Συνθήκης της Λωζάνης (θέμα κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου) και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (12 νμ χωρικά ύδατα, δικαίωμα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στα νησιά.

Όπως χάνει κάθε νόημα η υπογραφή Διακήρυξης φιλίας και συνεργασίας όταν η Τουρκία εμμένει στο Τουρκολιβυκό μνημόνιο και πολύ περισσότερο στην λεγόμενη ”Γαλάζια Πατρίδα”

Η υπογραφή επίσης Διακήρυξης φιλίας και συνεργασίας δεν μπορεί να παρακάμπτει το  Κυπριακό πρόβλημα , με δυο λόγια να βάζει για λόγους σκοπιμότητας το Κυπριακό στο ”ράφι” , όπου η Τουρκία, δύναμη κατοχής στην Κύπρο , παραβιάζει πλήρως όλες τις αρχές αλλά και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, ενώ προβαίνει συνεχώς και σε νέες προκλήσεις!

Συμπερασματικά , η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και ιδίως η Διακήρυξης φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα μπορεί να φιλοτεχνούν τεχνητά ένα πρόσωπο ειρήνης και καταλλαγής της Τουρκίας προς τη Δύση (Ευρώπη-ΗΠΑ), το οποίο έχει απόλυτη ανάγκη ο Ερντογάν , ο οποίος την ίδια ώρα προκαλεί το Δυτικό μπλοκ με τις θέσεις του στην  Ουκρανία και κυρίως για την Γάζα . Μπορεί, επίσης τα συμβαίνοντα στην Αθήνα να αποτελούν θετικές εξελίξεις για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ , που το τελευταίο το οποίο θα επιθυμούσαν ήταν να δουν μια ένταση, αυτήν την ώρα της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα, ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Μπορεί , επίσης, το ταξίδι Ερντογάν να δίνει χρόνο ”ειρήνης και ”χαμηλών τόννων στα ελληνοτουρκικά , κάτι το οποίο διακαώς επιθυμεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη , η οποία θα προσπαθήσει να πουλήσει τις εξελίξεις ως δικό της μέγα, τάχα ”επίτευγμα”.

Η πραγματικότητα όμως, είναι ότι η Τουρκία δεν έκανε πίσω σε κανένα από τα επεκτατικά της σχέδια σε βάρος της Ελλάδας, ενώ αντίθετα κατέδειξε ότι με όλες τις απαράδεκτες απαιτήσεις της ανοικτές  μπορεί η Αθήνα να της δίνει εύσημα καλής συμπεριφοράς και έτσι εμμέσως , πλην σαφώς να παγιώνει και να ‘‘νομιμοποιεί’‘ την επιθετική της ατζέντα ως συμβατή με τις καλές σχέσεις των δυο πλευρών, ατζέντα που μπορεί να δείξει ευθέως τα ”δόντια” της  όποτε η Τουρκία το κρίνει πρόσφορο.

Το πιο απαράδεκτο όμως , είναι ότι η Τουρκία με την Διακήρυξη των Αθηνών πέτυχε να θέσει με τη συναίνεση της χώρας μας στο τραπέζι των διαπραγματεύαεων προς συζήτηση με την Ελλάδα , όλες τις παράλογες , παράνομες και επεκτατικές απαιτήσεις της , πράγματα που μέχρι τώρα η Αθήνα θεωρούσε ότι ήταν εκτός ατζέντας.

Μην σπεύδετε λοιπόν να χειροκροτήσετε Έλληνες πολίτες. Μη βλέπετε μόνο το τυρί. Δείτε ότι , δυστυχώς, βρίσκεται μέσα σε φάκα!

Π.Λ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας