Η απάντηση του Β.Πούτιν στην ερώτηση για το αν θα χρησιμοποιηθούν οι «Oreshnik» κατά του Κιέβου: «Όλα είναι πιθανά σήμερα»

497

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, στην Αστάνα, στο Καζακστάν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα χρησιμοποιηθεί βαλλιστικός πύραυλος «Oreshnik» κατά του Κιέβου είπε πως «Σήμερα, όλα είναι πιθανά»!

 

Αμέσως μετά ο ουκρανικός Τύπος ανέφερε στις 30 Νοεμβρίου η Ρωσία θα χτυπήσει την Ουκρανία με βαλλιστικούς πυραύλους «Oreshnik» και ότι σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος θα απευθύνει διάγγελμα προς τους Ουκρανούς.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία έκλεισε τον εναέριο χώρο πάνω από το πεδίο εκτόξευσης και δοκιμών πυραύλων  με ΝΟΤΑΜ.

Η ΝΟΤΑΜ έχει ισχύ έως τις 30 Νοεμβρίου και όλα δείχνουν ότι η Ρωσία θα προχωρήσει σε εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων ICBM.

 

Νωρίτερα η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα είχε δημοσιεύσει δηλώσεις του Ρώσου προέδρου με τις οποίες προειδοποιούσε τις χώρες που σκέφτονται να στείλουν στρατεύματα κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

«Συνιστώ στις κυρίαρχες ελίτ εκείνων των χωρών που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τα στρατιωτικά τους σώματα εναντίον της Ρωσίας να το σκεφτούν σοβαρά. 

Έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας εναντίον των στρατιωτικών στόχων των χωρών που επιτρέπουν την χρήση των όπλων τους εναντίον των στόχων μας».

Ορισμένοι Δυτικοί αξιωματούχοι είχαν προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να δώσει στην Ουκρανία πυρηνικά όπλα πριν αποχωρήσει από την εξουσία.

«Εάν η χώρα με την οποία βρισκόμαστε ουσιαστικά σε πόλεμο τώρα γίνει πυρηνική δύναμη, τι κάνουμε;

Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρησιμοποιήσουμε όλα, θέλω να το τονίσω αυτό, ακριβώς όλα τα μέσα καταστροφής που διαθέτει η Ρωσία. Τα πάντα, για να μην το επιτρέψουμε. Θα παρακολουθούμε κάθε τους κίνηση», είπε ο Πούτιν.

«Εάν επισήμως κάποιος μεταβιβάσει κάτι, τότε αυτό θα σήμαινε παραβίαση όλων των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει για μη διάδοση», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι ήταν πρακτικά αδύνατο για την Ουκρανία να παράγει ένα πυρηνικό όπλο, αλλά ότι μπορεί να είναι σε θέση να φτιάξει κάποιο είδος «βρώμικης βόμβας», μια συμβατική βόμβα αναμειγμένη με ραδιενεργό υλικό προκειμένου να εξαπλωθεί η μόλυνση.

Σε αυτή την περίπτωση, η Ρωσία θα απαντούσε κατάλληλα, είπε.

Η Ουκρανία κληρονόμησε πυρηνικά όπλα από τη Σοβιετική Ένωση μετά την κατάρρευσή της το 1991, αλλά τα απέσυρε βάσει συμφωνίας του 1994, το Μνημόνιο της Βουδαπέστης, σε αντάλλαγμα με εγγυήσεις ασφαλείας από τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.

Απομένουν 52 ημέρες ακόμα μέχρι την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Ν.Τραμπ στις ΗΠΑ, χρόνος ο οποίος όμως είναι επαρκής για να κλιμακωθεί η ουκρανική κρίση μέχρι και σε μη αναστρέψιμο βαθμό.

Εάν αυτό συμβεί σημαίνει ότι θα έχει ανοίξει «η πόρτα του φρενοκομείου».

Το κακό είναι ότι κάποιοι στην Δύση το επιθυμούν αυτό…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας