Στα δύο «βόρεια» μέτωπα μια σχετική μείωση της δραστηριότητας των αντιμαχόμενων πλευρών, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων. Οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να προσπαθούν να εκδιώξουν τις μονάδες των VSU από τη Σινκόφκα (Περιφέρεια Χαρκόβου), ενώ ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές θέσεις κοντά στο Τόρσκογε και δυτικά του δάσους της Κρεμενάγια (ΛΔ Λουγκάνσκ) απέτυχαν στους στόχους τους.
– Στα βόρεια και δυτικά του Ντονιέτσκ, στην περίμετρο του Αρτιόμοφσκ οι ρωσικές δυνάμεις προωθήθηκαν κατά 1 χλμ προς την πλευρά της Μπογκντάνοφκα και επιχειρούν να καταλάβουν τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το χωριό αυτό με τη Γκρίγκοροφκα. Παράλληλα παρατηρείται προώθηση των ρωσικών δυνάμεων και προς χωριά στα ΒΔ του Σολεντάρ και πιο κοντά στο μέτωπο του Κράσνι Λιμάν (Βεσιόλογε, Σάκο και Βαντσέτι κοκ). Στην Αβντέγεφκα οι ρωσικές επιθέσεις με στόχο στο στένεμα του κλοιού γύρω από την πόλη συνεχίζονται. Στη Μάργινκα, μετά την οριστική απελευθέρωση της πόλης οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται και προς τα Δ-ΒΔ της, πλησιάζοντας στο να απελευθερώσουν το χωριό Πομπέντα. Παραπέρα θα χρειαστεί πιθανόν αλλαγή τακτικής, δεδομένου ότι το τμήμα εδάφους από το βόρειο άκρο της Μάργινκα μέχρι το Κουράχοβο, όπου βρήκαν ή θα βρουν καταφύγιο οι μονάδες των VSU που εγκατέλειψαν την πόλη, η έκταση είναι πεδινή και χωρίς δάση, δηλαδή δεν υπάρχει φυσική κάλυψη για τις επίγειες δυνάμεις.
– Στη γραμμή μετώπου απο το Ουγκλεντάρ μέχρι το Ζαπορόζιε, η ρωσική πλευρά πέτυχε να προωθηθεί σε βάθος 1 χλμ προς την πλευρά του Ραμπότινο, ανακαταλαμβάνοντας θέσεις από τις οποίες είχε πραγματοποιήσει τακτική υποχώρηση στις αρχές της περιβόητης «ουκρανικής αντεπίθεσης». Επίθεση των VSU προς την πλευρά του Βερμπόβογε στέφθηκε από… αποτυχία. Γενικά κι εδώ υπήρξε μείωση της έντασης των μαχών, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που άρχισε να πλήττει την περιοχή από χτες το μεσημέρι και μετά.
– Τέλος, καμία σημαντική μεταβολή δεν υπήρξε στο μέτωπο της Χερσώνας.
Βασίλης Μακρίδης