Greek statistics καίνε τα κρούσματα-πολιτική θύελλα και κόντρες στην κυβέρνηση

906
καίνε τα κρούσματα

Τώρα ξεσκεπάζονται οι άσχημες σχέσεις μεταξύ του Τσιόδρα με το δίδυμο Αρκουμανέα – Κικίλια καθώς και από την αρχή της κρίσης, αντικρουόμενη σχέση μεταξύ Κικίλια και του Νίκου Χαρδαλιά.

Το μαλακό υπογάστριο της κυβέρνησης είναι τελικά η υγειονομική κρίση του κορωνοιού και πιο συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ καθώς, δύο κυριακάτικα δημοσιεύματα- το ένα από φίλια εφημερίδα της κυβέρνησης- κάνουν λόγο για διπλό σύστημα καταγραφής και ανακρίβειες στα στοιχεία που δημοσιεύονται στον ΕΟΔΥ σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο λόγος για τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του «Βήματος» και της «Δημοκρατίας», που έχουν προκαλέσει παράλληλα σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.Δημοσίευμα και από το φίλιο Βήμα

Το «Βήμα» σε δημοσίευμα με τίτλο «Αδύναμος κρίκος ο ΕΟΔΥ» μιλάει για ανακρίβειες στα στοιχεία που ανακοινώνονται, δυσαρμονία στο περιβάλλον του πρωθυπουργού και εκφράζει ανησυχία ότι θα ξεφύγει η κατάσταση.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι κύρια εστία τριβής ανάμεσα στον Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά από τη μία πλευρά και από την άλλη τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, είναι το μητρώο ασθενών COVID 19.

Για «έγκλημα στην καταγραφή των κρουσμάτων» κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της η Δημοκρατία.

Η εφημερίδα γράφει ότι «ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, έστησε παράλληλο σύστημα καταγραφής με ιδιωτική εταιρία με αποτέλεσμα η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων να ενημερώνεται με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας εβδομάδας για τον πραγματικό και συνολικό αριθμό των νοσούντων.

Ήδη κάποιοι μιλούν για greek statistics, για πλαστά στοιχεία, στον χώρο της υγείας και μάλιστα στο επίμαχο θέμα του κορωνοιού που αφορά την δημόσια υγεία…
Αποτέλεσμα» σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα «οι επιστήμονες που εισηγούνται τα μέτρα να μην έχουν την πλήρη εικόνα και να ακολουθούν ασθμαίνοντας την ραγδαία εξέλιξη της πανδημίας».

Για πρώτη φορά, όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, υπάρχει ρήγμα στην κυβέρνηση το οποίο δεν μπορεί να κλείσει σε αυτή τη συγκυρία καθώς η πανδημία θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο. Όπως είχαμε γράψει και εμείς στο bankingnews εδώ και καιρό, επικρατούσε ένα πολύ άσχημο κλίμα μεταξύ των υπουργών και των λοιμωξιολόγων και στο στόχαστρο είχε μπει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος προσπαθούσε να κάνει πρωτίστως επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης ανεξαρτήτως δεδομένων.Κακές σχέσεις υπουργών

Τώρα ξεσκεπάζονται οι άσχημες σχέσεις μεταξύ του Τσιόδρα με το δίδυμο Αρκουμανέα – Κικίλια καθώς και από την αρχή της κρίσης, αντικρουόμενη σχέση μεταξύ Κικίλια και του Νίκου Χαρδαλιά.

Όπως επίσης και η κάλυψη στον Αρκουμανέα λόγω της σχέσης του με μεγάλο μιντιακό όμιλο…

Στην κυβέρνηση, ενώ εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι πέφτουν σιγά σιγά τα κρούσματα πανελλαδικά, ξαφνικά σε ορισμένες περιοχές παρουσιάζονται αυξητικές τάσεις κρουσμάτων και επιδείνωση της κατάστασης.

Όλα αυτά τα δεδομένα δημιουργούν σύγχυση και κυρίως ερωτηματικά για το πότε θα ανοίξει η αγορά και κυρίως, πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Μία σύγχυση, την οποία επιτείνουν οι υπουργοί με τα σενάρια τους για το άνοιγμα της αγοράς και τις αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις για τα περιοριστικά μέτρα.Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει με στοιχεία

Τα αναπάντητα ερωτήματα θα πρέπει δημοσίως η κυβέρνηση να απαντήσει διότι δεν αποτελούν μόνο στοιχείο πολιτικού ή κοινοβουλευτικού ελέγχου αλλά κυρίως, αφορούν πλέον πολλές ανθρώπινες ζωές:

Γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει στην δημοσιότητα τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων;

Από αυτά θα μάθουμε και τις εισηγήσεις των επιστημόνων αλλά και για το εάν όντως υπήρξε δυσπιστία των επιστημόνων για τα στοιχεία που τους δίνει ο ΕΟΔΥ.

Πόσα τεστ για τον κορωνοιό γίνονται σε αυτή τη φάση κάθε μέρα, πόσα γίνονταν στην πρώτη φάση της πανδημίας και ποια είναι η μεθοδολογία κατάταξης των θετικών στον ιό;
Θα λυθούν οι απορίες γιατί στην πρώτη φάση υπήρχαν τόσα λίγα κρούσματα και γιατί όταν αυξήθηκαν τα τεστ μεγάλωσαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα.

Πόσοι θάνατοι έχουν πραγματική αιτία τον ιό covid 19;

Πόσοι εξαιτίας υποκείμενων νοσημάτων των νοσούντων και σε ποιες ηλικίες;
Θα λυθούν απορίες και ερωτήματα για το πόσο φονικός είναι ο ιός.Μεγάλη φθορά της κυβέρνησης

Πάντως, ανεξαρτήτως του τι θα πράξει η κυβέρνηση μετά από το χθεσινό «χτύπημα» για αναξιόπιστα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο covid 19 φθείρει πολιτικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και αυτό φαίνεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων.
Η κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη τον Δεκέμβρη καθώς η αγορά θα ανοίξει μερικώς και με πολλά περιοριστικά μέτρα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποφασίσει να κάνει στρατηγική κριτική για τον ιό απέναντι στην κυβέρνηση.

Η φθορά θα μεγαλώσει και αν υπάρχουν και σκιές όσον αφορά τα κρούσματα και την διαχείριση του ιού, τα πράγματα για την κυβέρνηση θα δυσκολέψουν περισσότερο.

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας