Γιατί ο Πούτιν δεν απήυθυνε δελεαστικές προτάσεις για αποτροπή Νατοποίησης Φινλανδίας;

1474

Η Ρωσία σιωπά στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ…

Απορίας άξιον αποτελεί το γεγονός πως η ρωσική κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Vladimir Putin σιωπά σε ό,τι αφορά την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Πολλοί αναλυτές αναφέρουν πως πρόκειται για μεγάλη γκάφα της εξωτερικής πολιτικής την οποία ασκεί η Μόσχα, που δεν έσπευσε να προλάβει καταστάσεις, προσφέροντας στο Ελσίνκι εγγυήσεις ειρηνικών σχέσεων και καθεστώς ευνοούμενου έθνους σε εμπορικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των τιμών στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
Άραγε, εάν η κυβέρνηση της Φινλανδίας είχε απορρίψει μια τέτοια προσφορά, τότε ποιες δικαιολογίες θα μπορούσαν να παράσχουν στους ψηφοφόρους τους αν την αρνούνταν;
Εάν η Φινλανδία αποδεχόταν μια τέτοια προσφορά, τότε πόσο θα ωφελούνταν ο ρωσικός λαός;
Όσον αφορά το τελευταίο, αξίζει πρώτα να ειπωθεί πως ο κύριος λόγος για τον οποίο η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 ήταν ότι στις 7 Ιανουαρίου 2022 τόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και η αντιρωσική στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ απέρριψαν την πρόταση της Ρωσίας της 17ης Δεκεμβρίου 2021 για ειρηνικές σχέσεις μεταξύ τους σχέσεις.
Ούτε η Ρωσία ούτε η Δύση, αλλά ούτε η κυβέρνηση των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, προθυμοποιούνταν να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία σχετικά με οποιαδήποτε από τις συγκεκριμένες ρήτρες στη -πολύ σοβαρή- πρόταση της Ρωσίας.
Κεντρική θέση στις ανησυχίες της Ρωσίας κατελάμβανε το ότι οι ΗΠΑ μπορεί να τοποθετούσαν διά της Ουκρανίας πυρηνικούς πυραύλους μόνο 300 μίλια (ή πέντε λεπτά χρόνου πτήσης) μακριά από το Κρεμλίνο.
Πέντε λεπτά θα ήτο πολύ λίγος χρόνος για να μπορέσει η Ρωσία να αναγνωρίσει την εκτόξευση των ΗΠΑ και στη συνέχεια να εκτοξεύσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο ως αντίποινα κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων της χωρών.
Η κεντρική διοίκηση της Ρωσίας θα «αποκεφαλιζόταν» χωρίς να έχει την ευκαιρία να απαντήσει.
Και ενώ κατά την κρίση των πυραύλων στην Κούβα το 1962, ο Χρουστσόφ και ο JFK διαπραγματεύτηκαν, και έτσι απέτρεψαν τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Αμερική και η αντιρωσική στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, στις 7 Ιανουαρίου 2022, αρνήθηκαν να διαπραγματευτούν.
Στη συνέχεια, η Ρωσία δεν είχε εναλλακτική, παρά να αναλάβει στρατιωτική δράση προκειμένου να εξασφαλίσει διά της στρατιωτικής επιβολής το ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι δεν θα τοποθετηθούν μόλις πέντε λεπτά μακριά από τη Μόσχα.
Η Φινλανδία είναι η δεύτερη πιο κοντινή αντιρωσική χώρα καθώς απέχει 507 μίλια από τη Μόσχα (7 λεπτά πτήσης για έναν πύραυλο).
Κατά συνέπεια, το να γίνει η Φινλανδία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ είναι σχεδόν τόσο απειλητικό για την ύπαρξη της Ρωσίας όσο και η ένταξη της Ουκρανίας στο Σύμφωνο.
Μένει πλέον χωρίς ελπίδα;
Μήπως, λοιπόν, η Ρωσία μένει πλέον χωρίς ελπίδα; Όχι ακριβώς.
Οι Ρώσοι θα μπορούσαν –αν μη τι άλλο– να αντιδράσουν στον κατακτητικό πόλεμο τον οποίο επιχειρούν οι Αμερικανοί…
Η αλήθεια είναι πως ο Vladimir Putin θα μπορούσε να προσφέρει σε οποιαδήποτε συμμαχική χώρα των ΗΠΑ το είδος της συμφωνίας που ανεξήγητα δεν πρότεινε στη Φινλανδία.
Υπάρχει μια πιθανότητα -αν και ίσως περιορισμένη- μια ή περισσότερες υπάρχουσες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να πουν «ναι» σε μια τέτοια συμφωνία.
(Η προσφορά θα πρέπει να γίνει ιδιωτικά σε κάθε συμμαχική χώρα των ΗΠΑ και, στη συνέχεια, εάν κάποια από αυτές τις χώρες απαντήσει ιδιωτικά όχι, η Ρωσία θα πρέπει στη συνέχεια να προσφέρει τη συμφωνία δημόσια σε αυτήν τη χώρα.
Η κοινή γνώμη σε αυτή τη χώρα μπορεί τότε να αναγκάσει αυτήν την κυβέρνηση να δεχτεί.
Προηγούμενη απόρριψη της συμφωνίας δεν θα γινόταν δημόσια γνωστή — για να πει το «ναι» σε αυτήν.
Έτσι, θα υπήρχαν δύο πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία, αντί για μία μόνον, και αυτό θα αύξανε πολύ τις πιθανότητες επιτυχίας.)

Με όπλο την ακρίβεια 

Αυτήν τη στιγμή, οι υψηλές τιμές καυσίμων στην Ευρώπη είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία.
Υπενθυμίζεται πως η ακρίβεια στα καύσιμα οφείλεται στον αποκλεισμό, λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, αλλά και στην καταστροφή των αγωγών Nord Stream, του μακράν φθηνότερου προμηθευτή καυσίμων της Ευρώπης, της Ρωσίας.
Υπάρχει δηλαδή ισχυρό κίνητρο για κάθε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία.
Αναμφισβήτητα, θα ήτο μια ξεκάθαρη win-win συμφωνία και για τις δύο πλευρές.
Προφανώς, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ της θα ήταν σθεναρά αντίθετες στο να επιτρέψουν σε οποιαδήποτε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ να πει ναι, αλλά θα μπορούσαν να το αποτρέψουν;
Ποιοςς ξέρει;
Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι ο Putin δεν έπρεπε να περιμένει τόσο πολύ για να αρχίσει να το σκέφτεται αυτό.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά θα το κάνει;
Έχει δηλώσει δημόσια ότι τάσσεται υπέρ των διευθετήσεων win-win.
Να, λοιπόν, η ευκαιρία.
Γιατί να μην προσπαθήσει (πρώτα, ιδιωτικά, μετά —εάν χρειάζεται— δημόσια);
Γιατί δεν έχει προσπαθήσει; Ίσως υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία να γίνει αυτό.

«Υποστήριξη για την Ουκρανία»

Στο μεταξύ, το σύνθημα «Υποστήριξη για την Ουκρανία» συνεχίζει να ανθίζει.
Αυτοί που το προωθούν γνωρίζουν ότι οι Ουκρανοί ήταν ο πιο μαρτυρικός λαός στην Ευρώπη ΠΡΙΝ τον πόλεμο;
Εξαιτίας του ίδιου του ατόμου που η Δύση λατρεύει… του Προέδρου Ζelensky.
Σε αυτό το πλαίσιο αξίζει να ειπωθεί ό,τι κρύβουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης…

Μια χώρα χωρίς μωρά

Στην Ουκρανία, το 2021, ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε τον αριθμό των γεννήσεων κατά 442.279.
Αυτός είναι ένας συγκλονιστικός αριθμός για έναν πληθυσμό περίπου 41 εκατομμυρίων: σημαίνει ότι πάνω από το 1% του πληθυσμού κυριολεκτικά εξαφανίστηκε εκείνο το έτος, για να μην αναφέρουμε τις επιπτώσεις της μετανάστευσης.
Τον Ιανουάριο του 2022, τον τελευταίο μήνα πριν από την Ειδική Επιχείρηση, η κατάσταση επιδεινώθηκε: υπήρξαν περίπου 57.000 θάνατοι, αλλά μόνο 18.000 γεννήσεις.
Παρότι το χάσμα ήταν μικρότερο τα προηγούμενα χρόνια, ήταν αρκετά μεγάλο ήδη από την επανάσταση του Μαϊντάν του 2014.
Με άλλα λόγια, με αυτόν τον ρυθμό, ο ουκρανικός λαός θα εξαφανιστεί μέσα σε μία έως δύο γενιές, καθώς μάλιστα πολλοί από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν θα επιστρέψουν όποια μορφή κι αν πάρει η Ουκρανία στο τέλος του πολέμου.
Σε αυτό πρέπει τώρα να προστεθεί η συνεχιζόμενη καταστροφή.
Σημειώνεται πως περισσότεροι από 200.000 άνδρες σκοτώθηκαν στην ακμή της ζωής τους.
Και η σφαγή συνεχίζεται: τώρα είναι οι έφηβοι που στέλνονται στο μέτωπο.
Ποιος μπορεί να φανταστεί τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες για την ίδια την ύπαρξη του ουκρανικού λαού;

Η χώρα των πολεμικών εργαστηρίων των ΗΠΑ

Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ και των τοπικών αρχών, συμπεριλαμβανομένου του Ιατρικού Συλλόγου, τα ποσοστά μόλυνσης από HIV/AIDS, φυματίωση, ηπατίτιδα Β και C παραμένουν από τα υψηλότερα στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Η φυματίωση γνωρίζει τεράστια εξάπλωση.
Η χώρα πλήττεται επίσης από βίαιες επιδημίες ιλαράς, παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, αλλά και από γρίπη των χοίρων, αλλαντίαση, λεπτοσπείρωση, διφθερίτιδα κ.λπ., που δεν συναντώνται πουθενά αλλού σε τέτοια επίπεδα.
Οι ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους Ρώσους σε χιλιάδες Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου δείχνουν ότι το ένα τρίτο από αυτούς είχαν μολυνθεί από ηπατίτιδα Α, περισσότερο από το 4% έχει σύνδρομο νεφρού και το 20% έχει πυρετό του Δυτικού Νείλου.
Το βιαστικό συμπέρασμα των μέσων ενημέρωσης θα ήταν ότι υποβλήθηκαν σε χρόνια βιολογικών πειραμάτων [από τους Ρώσους];
Η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναγνώρισε στις 9 Ιουνίου 2022 ότι είχε συνεργασίες «συνεργασίες» με 46 ουκρανικά εργαστήρια, προφανώς για… ειρηνικούς σκοπούς.
Στην πραγματικότητα, το Πεντάγωνο δεν «συνεργαζόταν» αλλά λειτουργούσε εργαστήρια βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία από το 2014, κατά παράβαση της Σύμβασης του 1972 για τα βιολογικά όπλα.
Αυτό έχει τεκμηριωθεί από την εποχή του Μαϊντάν, το 2014.
Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, τα «υποκείμενα» είναι Ουκρανοί, όχι εργαστηριακοί αρουραίοι.
Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία ότι ο ουκρανικός άμαχος πληθυσμός και οι στρατιώτες χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα εδώ και χρόνια από τον στρατό των ΗΠΑ, με τη συνενοχή του Κιέβου.
Επιπλέον, αυτά τα βιολογικά όπλα αποτελούν άμεση απειλή για την υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτοί οι θανατηφόροι ιοί θα σταματήσουν στα σύνορα;
Τι κάνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι κυβερνήσεις μας για να μας προστατεύσουν από αυτήν την απειλή;

Η χώρα της διαφθοράς

Η διαφθορά στην Ουκρανία είναι σε πρωτόγνωρα επίπεδα.
Το 2015, το CNN ανέφερε ότι κόστισε στον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
Κανένας διεθνής θεσμός δεν ξεγελιέται από αυτή την πραγματικότητα.
Για παράδειγμα, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο σε έκθεσή του 2016 ανέφερε πως είναι άγνωστο πώς χρησιμοποιήθηκαν τα τελευταία 11 δισεκ. ευρώ που εστάλησαν στην Ουκρανία.
Από την άλλη πλευρά, επεσήμανε ότι «οι κίνδυνοι που θέτουν οι παλιοί και οι νέοι ολιγάρχες παραμένουν υψηλοί».
Πόσο καλύτερα να παραδεχτείς τη διαφθορά χωρίς να χρησιμοποιήσεις τη λέξη;
Παρ’ όλα αυτά, τα δισεκατομμύρια συνεχίζουν να εισρέουν, από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ κ.λπ.
Περίεργο, έτσι δεν είναι;
Για να μην στεγνώσει η ροή αυτών των απεριόριστα γενναίων κεφαλαίων, το θέμα της διαφθοράς διευθετήθηκε οριστικά από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουκρανίας (CCU) με απόφαση την 27η Οκτωβρίου 2020, η οποία απαλλάσσει την κυβέρνηση, ανώτερους αξιωματούχους και δικαστές από κάθε ευθύνη για ψευδή δήλωση περιουσιακών στοιχείων.
Ως αποτέλεσμα, ένας δικαστής που είχε δηλώσει μόνο την ιδιοκτησία ενός μέτριου σπιτιού στο Κίεβο προστατεύεται τώρα από το νόμο εάν ανακαλυφθεί ότι διατηρεί επίσης μια πολυτελή βίλα στη Γαλλική Ριβιέρα.
Τουλάχιστον οι δικαστικές αποφάσεις θα λαμβάνονται πιο γρήγορα: θα εξαρτώνται μόνο από το πάχος των φακέλων που έχουν καταβληθεί.
Βέβαια, δεν είμαστε σίγουροι ότι οι Ουκρανοί ηγέτες είναι οι μοναδικοί που «τα παίρνουν»;
Αλήθεια, δεν μοιράζεται τίποτα από αυτό το τεράστιο χρηματικό ποσό στη δυτική πλευρά, η οποία στέλνει τα χρήματα με το βαρέλι;
Όπως και να έχει, είναι βέβαιο ότι αυτά τα δεκάδες δισεκατομμύρια, στα οποία συνεισφέρουμε, δεν ωφέλησαν ούτε τον ουκρανικό λαό ούτε την ειρήνη.

Η χώρα της εμπορίας ανθρώπων

Πολυάριθμες εκθέσεις αποδεικνύουν ότι η Ουκρανία είναι η χώρα των προς πώληση παιδιών – και όχι μόνο.
Για παράδειγμα, η Έκθεση για την Εμπορία Προσώπων του 2021, που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναφέρει τα εξής:
«Όπως έχει αναφερθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, οι έμποροι ανθρώπων εκμεταλλεύονται εγχώρια και ξένα θύματα στην Ουκρανία και οι διακινητές εκμεταλλεύονται τα θύματά τους στο εξωτερικό.
Πολλοί Ουκρανοί, άντρες, γυναίκες και παιδιά, υφίστανται σεξουαλική εκμετάλλευση και καταναγκαστική εργασία στην Ουκρανία, καθώς και στη Ρωσία, την Πολωνία, τη Γερμανία και άλλα μέρη της Ευρώπης, την Κίνα, το Καζακστάν και τη Μέση Ανατολή.
Τα θύματα της Ουκρανίας υφίστανται ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση στα κράτη μέλη της ΕΕ».
Εύλογα θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί τι κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που κραυγάζει για τις αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, για να καταπολεμήσει αυτή τη μάστιγα…
Σύμφωνα με την έκθεση, «Περίπου 104.000 παιδιά που τοποθετούνται σε κρατικά ορφανοτροφεία κινδυνεύουν ιδιαίτερα να υποστούν εμπορία.
Αξιωματούχοι σε πολλά κρατικά ιδρύματα φροντίδας και ορφανοτροφεία αναφέρεται ότι υπήρξαν συνένοχοι στη σεξουαλική διακίνηση και την εργασία κοριτσιών και αγοριών που φροντίζουν.
Ένα στα δέκα παιδιά θύματα εμπορίας ανθρώπων στον κόσμο προέρχεται από την Ουκρανία».
Ωστόσο, ποιος άκουσε τους Ursula von der Leyen, Charles Michel, Josep Borrell, Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Boris Johnson… να καταγγέλλουν αυτές τις απαράδεκτες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας