Γιατί η ΤτΕ πρέπει να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας απ’την Intrum-Hellas

1638

Με άθλια μέσα υφαρπάζει περιουσίες

Τα «μαγικά» της Intrum Hellas για να βγάλει ένα σπίτι 100 τ.μ. στο σφυρί – Προσδιόρισε το ακίνητο σε λάθος όροφο

Με εφιάλτη μοιάζει η δανειακή σχέση μιας οικογένειας με την Intrum μια εταιρία που συνεχώς υποβαθμίζεται από τους οίκους αξιολόγησης και έχει το χειρότερο όνομα στην Ελλάδα μεταξύ των εταιριών διαχείρισης NPEs.
Ξενιτεύτηκε στη Γερμανία για να σώσει το σπίτι της αλλά εξαιτίας της διοίκησης του Γ. Γεωργακόπουλου η κατοικία των 100 τ.μ. στην Πτολεμαΐδα βγαίνει σφυρί στις 27 Νοεμβρίου 2024.
Ο οφειλέτης Β.Κ. από την Γερμανία επικοινώνησε με το bankingnews για να περιγράψει τη δική του ιστορία και πώς έφτασε η Intrum να βγάλει στον πλειστηριασμό το σπίτι του για οφειλή 37.146,02 ευρώ.
Η κόρη του Ευαγγελία ανέλαβε να μας τροφοδοτήσει με στοιχεία όταν ο πιστωτής παρότι βρίσκεται στο στάδιο της αδειοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδας παραβίασε βασικούς κανόνες έναντι του οφειλέτη για να «κοκκινίσει» το αρχικό δάνειο των 110.000 ευρώ με το υπόλοιπο σε εκκρεμότητα να διαμορφώνεται σε 57.000 ευρώ.

Τι έκανε η «καλή» μας Intrum!

Η Intrum άλλαξε τον κωδικό πληρωμής της μηνιαίας δόσης που έφτανε τα 350 ευρώ με αποτέλεσμα η οικογένεια που ξενιτεύτηκε στη Γερμανία με το δεύτερο Μνημόνιο διότι είχε απλήρωτους λογαριασμούς σε νερό και ρεύμα αλλά η δόση του δανείου των 350 ευρώ ήταν στην …ώρα της σε τραπεζικό λογαριασμό της Πειραιώς για την αποπληρωμή του δανείου.

Η Intrum τα …κατάφερε.

Όμως από τον Φεβρουάριο έως το Μάιο του 2023 έβγαλε κόκκινο το δάνειο με τους ενδιαφερόμενους να μαθαίνουν τις εξελίξεις μόνο όταν ο δικαστικός επιμελητής τους κοινοποίησε την απόφαση του πιστωτή για τον πλειστηριασμό του ακινήτου.
Η οικογένεια έβαζε τα χρήματα της δόσης του δανείου από την Γερμανία αλλά η Intrum άλλαξε τον κωδικό πληρωμής με αποτέλεσμα το δάνειο να εμφανίζεται ότι δεν αποπληρώνεται ενώ ο τραπεζικός λογαριασμός της Πειραιώς που ήταν συνδεδεμένος για την αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου διαθέτει ακόμη τα χρήματα τα οποία υπερβαίνουν την οφειλή που επέτρεψε στην Intrum να ξεκινήσει τη διαδικασία εκποίησης της κατοικίας.

Τι λέει ο οφειλέτης!

Η κόρη του οφειλέτη μας έστειλε τη δική της εκδοχή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μας περιγράφει με «μελανά χρώματα» την εμπειρία της.
Μας «κοκκίνισαν» τον δάνειο χωρίς να το γνωρίζουμε, από το Φεβρουάριο του 2023 μέχρι και το Μάιο του 2023 εμείς μεταφέραμε τα λεφτά αλλά αυτοί δεν τα τραβούσαν γιατί είχαν «κοκκινίσει» το δάνειο και άλλαξαν τον κωδικό πληρωμής!
Εμείς δεν το γνωρίζαμε και βάζαμε τη δόση του δανείου όπως κάναμε τα τελευταία 7 χρόνια, συνεχίζουμε να μεταφέρουμε τα λεφτά των 350€ στον νέο κωδικό πλέον μετά από παρότρυνση του δικηγόρου μας.

«Δεν μας είπαν ποτέ ότι χρωστάμε κάποια δόση»

Οι γονείς μου επισκεπτόταν την Ελλάδα για διακοπές και μία μέρα τη …θυσίαζαν και επισκέπτονταν την τράπεζα που λάμβανε την κατάθεση και ρωτούσαν αν όλα είναι καλά.
Συνεχίζει η κόρη του οφειλέτη να λέει ότι δεν είχαμε καμία ειδοποίηση από την Intrum ότι υπάρχει οφειλή.
Μόνο τον Μάιο του 2023 ήρθε στο σπίτι μας στην Πτολεμαΐδα μια καταγγελία -πρόσκληση με δικαστικό κλητήρα από την Intrum HELLAS, ενώ η συγκεκριμένη εταιρεία έγραψε την συγκεκριμένη καταγγελία τον Φεβρουάριο του 23, χωρίς να προηγηθεί καμία τηλεφωνική η γραπτή προειδοποίηση.

Πού βρήκες τα λεφτά;

Όταν επικοινώνησα με εκπρόσωπο της Intrum με σκοπό να αποπληρώσω το δάνειο αλλά σε μια φυσιολογική τιμή, μου έλεγαν που βρήκες τα λεφτά και ότι το ποσό είναι 110.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζει την αποπληρωμή του δανείου από το 2009 μέχρι σήμερα.
Η επιστολή που λάβαμε έχει κι άλλες κρίσιμες πληροφορίες αλλά θεωρούμε σκόπιμο να μη τις δημοσιοποιήσουμε για το «καλό» του οφειλέτη.

Τι προβλέπει η νομοθεσία!

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το νομικό πλαίσιο όταν ένα δάνειο είναι σε καθυστέρηση 90 ημερών χαρακτηρίζεται σε οριστική καθυστέρηση και αρχίζουν οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.
Τα κρίσιμο με βάση τη νομοθεσία είναι ότι προηγείται η εκτέλεση της καταγγελίας του δανείου που γίνεται με εξώδικη δήλωση προς τον δανειολήπτη.
Πάντως υπάρχει πρόβλεψη οφειλέτης να μπορεί να ρυθμίσει τα δάνειο του ακόμη και αν του κοινοποιηθεί η κατάσχεση.

Η Intrum Hellas έχει το δικό της πλάνο!

Η διοίκηση του Γ. Γεωργακόπουλου της Intrum HELLAS παρότι διαπίστωσε ότι υπήρχε ενδιαφέρον για την αποπληρωμή του δανείου προχώρησε στον προσδιορισμό του πλειστηριασμού αγνοώντας τους ενδιαφερόμενους επιδεικτικά, οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ύψος της συνολικής οφειλής με τραπεζικό δανεισμό από την Γερμανία.
Όμως η εταιρεία δηλαδή η Intrum εμφανίστηκε με προφορική απάντηση να απαιτεί υψηλότερο τίμημα από αυτό που ήταν ως οφειλή στην περιοχή των 57.000 ευρώ.
Η περιγραφή αφήνει πολλά περιθώρια στην Εποπτική Αρχή που είναι η Τράπεζα της Ελλάδος για την αδειοδότησή της.
Είναι αποδεκτό ο servicers να διαμορφώνει αποκλειστικά το πλαίσιο αποπληρωμής του δανείου ερήμην του οφειλέτη;

Ένα από τα λάθη της Intrum

Τέλος να σημειωθεί ότι η βιασύνη της Intrum HELLAS να βγάλει στο σφυρί το ακίνητο το προσδιόρισε σε λάθος όροφο σε σχέση με τον πραγματικό όροφο που βρίσκεται το ακίνητο.
Στο ενδεχόμενο να βρεθεί αγοραστής για το ακίνητο θα το αναζητήσει σε όροφο που στη θέση του βρίσκεται ακίνητο άλλου ιδιοκτήτη.
cid_ii_lyyk6i7r0.png

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας