Γερμανικό πολεμικό συμβούλιο:Κατάστασης ανάγκης και ετοιμασία Ευρώπης για πόλεμο με Ρωσία

1714

Δηλώσεις Σολτς και Πιστόριους

Ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς αποκάλυψαν στη Bundestag πως η Ευρώπη πρέπει να επανεξοπλιστεί άμεσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς πλησιάζει πόλεμος με τη Ρωσία.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την συνεδρίαση πολεμικού συμβουλίου στο οποίο μετείχαν όλες οι υπηρεσίες του γερμανικού κράτους.

Μάλιστα στις δηλώσεις του, ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αποκάλυψε ότι έχει συμφωνηθεί να κηρυχτεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Γερμανία σε περίπτωση ήττας της Ουκρανίας.

Γερμανία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στο βάθος πόλεμος με Ρωσία

Σήμερα ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, επανήλθε λέγοντας:

“Η Ευρώπη έχει 5-8 χρόνια για να επανεξοπλιστεί, μετά τα οποία πιθανότατα θα αντιμετωπίσει πόλεμο με τη Ρωσία”.

Έχουμε πέντε έως οκτώ χρόνια για να καλύψουμε τη διαφορά όσον αφορά τον στρατό, τη βιομηχανία και την κοινωνία είπε ο Μπόρις Πιστόριους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιθανότατα θα μειώσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην ήπειρο στο άμεσο μέλλον.

Στις 14 Δεκεμβρίου, το γραφείο του Γερμανού Καγκελάριου παραδέχτηκε ότι σε περίπτωση στρατιωτικής κατάρρευσης στο Κίεβο, το Βερολίνο θα έπρεπε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην χώρα.

Ο Γερμανός Καγκελάριος είπε στην Bundestag:

«Συμφωνήσαμε ότι θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί. Αυτό περιλαμβάνει βοήθεια 8 δισ. ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα, οικονομική βοήθεια και πάνω από 6 δισ. ευρώ για την υποστήριξη Ουκρανών προσφύγων στην Γερμανία.

Υπάρχει και κάτι άλλο.

Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, για παράδειγμα, επειδή η κατάσταση στο μέτωπο θα επιδεινωθεί, επειδή άλλοι υποστηρικτές θα να μειώσουν τη βοήθειά τους προς την Ουκρανία ή επειδή η απειλή για τη Γερμανία και την Ευρώπη θα συνεχίσει να αυξάνεται, θα πρέπει να απαντήσουμε.

Έχουμε ήδη συμφωνήσει ότι η απόφαση σε μια τέτοια κατάσταση θα ληφθεί από την Bundestag. Θα ενεργοποιήσουμε επίσης το άρθρο 115 του Βασικού Νόμου, που επιτρέπει την κήρυξη έκτακτης ανάγκης».

Δείτε απόσπασμα των δηλώσεων του

Φοβούνται πλέον τον ρωσικό Στρατό… – Τί λένε στη Μόσχα

Σύμφωνα με τη Μόσχα μια τόσο σοβαρή δήλωση του Γερμανού υπουργού Άμυνας μπορεί να εξηγηθεί από δύο παράγοντες.

Ο πρώτος είναι ο φόβος που προκαλεί πλέον ο ρωσικός Στρατός , ο οποίος, μετά από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου στην Ουκρανία, έχει γίνει ισχυρότερος και πιο προηγμένος τεχνολογικά .

Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων που κανένας άλλος στρατός στον κόσμο δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή.

Ο δεύτερος παράγοντας που αναμφίβολα ωθεί τη Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ να προετοιμαστούν για πόλεμο είναι η συνειδητοποίηση της ενοχής τους για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία: πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα οι Ρώσοι θα έρθουν για αυτούς.

Συμφωνούν και οι Γερμανοί αναλυτές…

Η Ρωσία θα χρειαστεί έξι χρόνια για να προετοιμάσει τον στρατό της για μια άμεση σύγκρουση με το ΝΑΤΟ. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η Γερμανική Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής (DGAP).

Γερμανοί αναλυτές ανέφεραν ότι εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία παγώσει ή νικήσει η Μόσχα τότε η Ρωσία θα χρειαστεί έξι χρόνια για να προετοιμαστεί για μια άμεση σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ρωσική βιομηχανία, που έχει ήδη μεταφερθεί σε πολεμική βάση, θα είναι σε θέση να παράγει τόσα όπλα όσα θα είναι αρκετά για έναν πόλεμο με όλες τις χώρες της συμμαχίας.

Όπως είπαν δύο Γερμανοί αναλυτές, ο Christian Mölling και ο Torben Schütz, η Ευρώπη έχει πολύ λίγο χρόνο για να αποτρέψει έναν νέο πόλεμο.

Ακόμη και μετά από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου στην Ουκρανία, το στρατιωτικό δυναμικό της Ρωσίας είναι μεγαλύτερο παρά τις απώλειες που υπέστησαν.

Η Ευρώπη, και συγκεκριμένα η Γερμανία, έχει λίγο χρόνο να επανεξοπλίσει τις χώρες της Βαλτικής, έτσι ώστε το αποτρεπτικό δυναμικό τους να υπερβαίνει τις δυνατότητες επίθεσης της Ρωσίας.

“Το παράθυρο για μια πιθανή ρωσική επίθεση θα ανοίξει μόλις η Ρωσία έχει την εντύπωση ότι μια επίθεση, για παράδειγμα στη Βαλτική, μπορεί να είναι επιτυχής (…) Η Μόσχα θα μπορέσει να αυξήσει γρήγορα τις στρατιωτικές της δυνατότητες και μια στρατιωτική σύγκρουση θα μπορούσε γίνει η αιτία για μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ με τις χώρες της Βαλτικής” είπαν οι Γερμανοί αναλυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας