Γενικό Λογιστήριο του κράτους : Νυχθημερόν για τη δημοσιονομική πειθαρχία-Ευτυχώς που βγήκαμε από τα μνημόνια !!!

95

Ακόμη ένδειξη ότι η χώρα λειτουργεί υπό συνεχή παρακολούθηση

Συνεργείο υπερωριακής εργασίας για την καλύτερη δημοσιονομική παρακολούθηση συγκροτείται στο Γενικό Λογιστήριο με βάρδιες που θα δουλεύουν νύχτες, Κυριακές και αργίες, έως το τέλος του 2025.

Οι λόγοι είναι σοβαροί καθώς έργο των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Προγραμματισμού είναι η παρακολούθηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2026 – 2029), η συνεργασία με τους εκπροσώπους των θεσμών (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Ε.Μ.Σ.) για την παροχή στοιχείων και για την εφαρμογή των δράσεων που συνδέονται με τις ανάγκες που απορρέουν από τη μεταπρογραμματική εποπτεία, η συμφωνία στα χρηματοοικονομικά στοιχεία του κράτους (των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης με τα αντίστοιχα στοιχεία που παράγει η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ελληνική Στατιστική Αρχή) και η παροχή στοιχείων που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας στις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού εξαμήνου.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια ακόμη ένδειξη ότι η χώρα λειτουργεί υπό συνεχή παρακολούθηση: η δημοσιονομική εποπτεία παραμένει μια αδιάκοπη διαδικασία, η Ελλάδα συνεχίζει να δίνει λογαριασμό, το κράτος οργανώνει συνεργεία για να προλάβει προθεσμίες που δεν είναι διαπραγματεύσιμες και εξακολουθεί να ζει με την αγωνία της επόμενης δημοσιονομικής έκθεσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας