Γ.Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία-Άσχημα νέα δυστυχώς-Ζαλούζνι-Αμυντική γραμμή στην Οδησσό!!!

2012

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, προέτρεψε την Δύση  να προετοιμαστεί για άσχημα νέα από την Ουκρανία σημειώνοντας πως αυτό το λέει «με πόνο στην καρδιά».

Προφανώς ο  Στόλτενμπεργκ ενημερώθηκε όπως και ο Ζελένσκι, για την άσχημη κατάσταση των ουκρανικών ΕΔ σε όλη τη γραμμή της αντιπαράθεσης με τον ρωσικό Στρατό. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δεν εννοεί την απώλεια 2-3 οικισμών αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο που θα συμβεί σύντομα στην Ουκρανία.

 

 

Τη δήλωση αυτή έκανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΝΑΤΟ θα περιμένει σύντομα άσχημα νέα από την Ουκρανία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ «με πόνο στην καρδιά» είπε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για «κακά νέα» στην Ουκρανία.

“Το Κίεβο βρίσκεται ήδη σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά θα μπορούσε να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο εάν η Δύση δεν αυξήσει τις προμήθειες όπλων.

Πρέπει να προετοιμαστούμε για άσχημα νέα. Αλλά πρέπει να στηρίξουμε την Ουκρανία, τόσο σε κακές όσο και σε καλές στιγμές

Η ζήτηση για πυρομαχικά έχει αυξηθεί σημαντικά. Λόγω του ότι δεν έχει εξασφαλιστεί το απαιτούμενο επίπεδο παραγωγής τους, η Ουκρανία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτό είναι πόνος στην καρδιά.

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ρωτήθηκε πώς πρέπει να ενεργήσουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε αυτές τις συνθήκες.

Ωστόσο, ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ απέφυγε να απαντήσει ευθέως σε αυτήν την ερώτηση, λέγοντας ότι η απόφαση έπρεπε να ληφθεί από την «Ουκρανία και τους Ουκρανούς, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής διοίκησης».

Με άλλα λόγια, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αναγνωρίζει τα προβλήματα του Κιέβου με πυρομαχικά και εξοπλισμό, αλλά τώρα καλεί ευθέως τη στρατιωτικοπολιτική ηγεσία της Ουκρανίας να σκεφτεί πώς θα πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω σε τέτοιες συνθήκες.

Ο ουκρανικός στρατός είναι πραγματικά στα πρόθυρα μιας πραγματικής καταστροφής. Η καλοκαιρινή αντεπίθεση απέτυχε. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν ποτέ να επιτύχουν τους στόχους τους. Ταυτόχρονα, έχασαν 125 χιλιάδες ανθρώπους και τεράστια ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού σε μάχες με τον ρωσικό στρατό.

Νέα αμυντική γραμμή μεταξύ Νικολάεφ και Οδησσού ζήτησε ο Ζαλούζνι!

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Ζαλούζνι έδωσε εντολή να δημιουργηθεί μια νέα γραμμή άμυνας μεταξύ Νικολάεφ και Οδησσού στο πλαίσιο της κατασκευής αμυντικών οχυρώσεων σε όλη τη χώρα όπως ανακοίνωσε ο Β.Ζελένσκι.

Ο Ζαλούζνι φοβάται ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα σπάσουν την άμυνα του ουκρανικού στρατού και το μέτωπο μπορεί να καταρρεύσει.

 

Ο Ζαλούζνι έδωσε εντολή να ξεκινήσει η προετοιμασία μιας νέας γραμμής άμυνας που θα μπορούσε να συγκρατήσει τα ρωσικά στρατεύματα σε περίπτωση διάρρηξης της υπάρχουσας. Όπως λένε στο Κίεβο, η Οδησσός πρέπει να προστατευτεί πάση θυσία. Σε διαφορετική περίπτωση η Ουκρανία, θα χάσει την πρόσβαση στην Μ.Θάλασσα.

 

“Ο Ζαλούζνι έδωσε εντολή να προετοιμαστεί μια γραμμή άμυνας μεταξύ Νικολάεφ και Οδησσού. Ο γενικός διοικητής είναι βέβαιος ότι ο ρωσικός στρατός προετοιμάζει την επίθεσή του, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια νέων εδαφών από την Ουκρανία” γράφει το κανάλι TG Resident.

10 δισεκατομμύρια δολάρια το κόστος κατασκευής των αμυντικών οχυρώσεων!

Όπως έχει αποκαλύψει το WarNews247, ο Ζελένσκι διέταξε την κατασκευή αμυντικών γραμμών από το Κουπιάνσκ στο Ουγκλεντάρ στα ανατολικά, καθώς και στα βόρεια της Ουκρανίας – κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία και τις ρωσικές περιοχές Bryansk και Kursk.

Επίσης, θα δημιουργηθεί ο «προμαχώνας Zelensky» στην περιοχή του Μικολάιβ και στα τμήματα της περιοχής Ζαπορίζια και Χερσώνα που καταλαμβάνονται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το συνολικό μήκος των αμυντικών γραμμών που θα πρέπει να κατασκευασθεί θα είναι τουλάχιστον 2,8 χιλιάδες χιλιόμετρα. Μόνο με τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας, η Ουκρανία έχει περίπου 1.100 χιλιόμετρα κοινών συνόρων.

Για να εξοπλιστεί μια τέτοια γραμμή (τουλάχιστον μία, για να μην αναφέρουμε ένα πολυεπίπεδο αμυντικό σύστημα), μπορεί να χρειαστούν τουλάχιστον 8-9 μήνες λαμβάνοντας υπόψη την εντατική εργασία και ταυτόχρονα χωρίς να ληφθεί υπόψη η διεξαγωγή εχθροπραξιών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κίεβο θα πρέπει να ξοδέψει τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια! Για σύγκριση:

 

αυτό είναι σχεδόν πέντε φορές μεγαλύτερο ποσό από τη συνολική εξωτερική οικονομική βοήθεια που έλαβε η Ουκρανία από τους ξένους εταίρους της τον Νοέμβριο. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας