Φτώχεια, συστημική κατάρρευση, ένοπλη βία στο Ισραηλινό Καθεστώς

68

Τεχεράνη, 21 Δεκεμβρίου 2025 – Tasnim – Οι αυξανόμενες οικονομικές δυσκολίες, ένα αποτυχημένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και η αυξανόμενη ένοπλη βία διασταυρώνονται στο εσωτερικό του ισραηλινού καθεστώτος, αποκαλύπτοντας βαθιές δομικές αδυναμίες που, σύμφωνα με τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης, διαμορφώνουν ολοένα και περισσότερο την καθημερινή ζωή των εργαζομένων, των ασθενών και ολόκληρων κοινοτήτων.

Αναφορές από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν πώς η οικονομική πίεση έχει οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους να βασίζονται σε περισσεύματα τροφίμων που πουλιούνται με έκπτωση, ενώ τα νοσοκομεία που κατακλύζονται από ελλείψεις ωθούν τους ασθενείς σε κατ’ οίκον θεραπεία, Ενώ ένοπλες εγκληματικές συμμορίες μετατρέπουν τις πόλεις σε σκηνές ανοιχτού πολέμου στους δρόμους.

Σύμφωνα με τον σιωνιστικό ιστότοπο ειδήσεων Ynet, μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερους από 25.000 ακόλουθους έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα πουλώντας περισσεύματα εστιατορίων, μαραμένες σαλάτες και φρούτα που σχεδόν χαλάνε στη μισή τιμή.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων χρησιμοποιούν την πλατφόρμα που βασίζεται στο Facebook για να ξεφορτωθούν πλεονάζοντα αγαθά που πλησιάζουν στη λήξη τους, δημοσιεύοντας συνήθως τις προσφορές στο τέλος της ημέρας.

Οι διαχειριστές της σελίδας εκδίδουν τακτικές προειδοποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους υγιεινής, εντοπίζουν φθηνότερες επιλογές και προειδοποιούν τους αγοραστές ότι ορισμένα πακέτα μπορεί να περιέχουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ορισμένα καταστήματα συγκεντρώνουν τα προϊόντα με έκπτωση σε ενιαία πακέτα που πρέπει να αγοραστούν μαζί, αφήνοντας τους πελάτες αβέβαιους για το αν έχουν εξοικονομήσει χρήματα ή έχουν υποστεί απώλειες.

Οι αναφορές στην εβραϊκή γλώσσα αναγνωρίζουν ότι πολλοί από τους χρήστες της σελίδας είναι εργαζόμενοι και μισθωτοί, γεγονός που αντικατοπτρίζει την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών που, σύμφωνα με διάσπαρτες αναφορές, επηρεάζουν μεγάλο αριθμό Σιωνιστών εποίκων παρά την αυστηρή λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης εντός του ισραηλινού καθεστώτος.

Εν τω μεταξύ, η ίδια διαρθρωτική πίεση είναι ορατή στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, όπου οι ελλείψεις νοσοκομειακών κλινών και υπηρεσιών έχουν οδηγήσει στην ταχεία εξάπλωση της νοσηλείας στο σπίτι.

Ο εβραϊκός ιστότοπος ειδήσεων Walla ανέφερε ότι ο σοβαρός υπερσυνωστισμός και ο μεγάλος φόρτος εργασίας έχουν ωθήσει πολλούς ασθενείς να δεχτούν θεραπεία στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον Walla, η πρακτική προωθείται πλέον ευρέως όχι μόνο από τα νοσοκομεία αλλά και από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Το μέσο ενημέρωσης επικαλέστηκε δυσκολίες υλικοτεχνικής υποστήριξης στη μεταφορά ασθενών, τον κίνδυνο μόλυνσης από επικίνδυνες λοιμώξεις και την παραδοχή του ίδιου του υπουργείου υγείας ότι μεταξύ 4.000 και 6.000 ασθενών πεθαίνουν κάθε χρόνο από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Ορισμένοι ειδικοί δήλωσαν ότι οι προσπάθειες των ισραηλινών υγειονομικών αξιωματούχων να παρουσιάσουν την κατ’ οίκον νοσηλεία ως πρόοδο αποκαλύπτουν την αδυναμία του καθεστώτος να παρέχει επαρκή ιατρική περίθαλψη, μεταθέτοντας ουσιαστικά την ευθύνη στις οικογένειες.

Ταυτόχρονα, η ανασφάλεια εξαπλώνεται στις πόλεις καθώς το ένοπλο έγκλημα κλιμακώνεται, υπογραμμίζοντας περαιτέρω την κατάρρευση της βασικής διακυβέρνησης.

Τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σιωνιστικές εγκληματικές συμμορίες μετέτρεψαν αρκετές πόλεις σε σκηνές ένοπλης αντιπαράθεσης το Σαββατοκύριακο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 14 του Ισραήλ δημοσίευσε πλάνα που δείχνουν μάχες στους δρόμους στην πόλη Tamra, στα βόρεια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, όπου μασκοφόροι ένοπλοι χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα για να επιτεθούν σε ένα σπίτι στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι έλαβε γνώση της επίθεσης μόνο μετά την κυκλοφορία βίντεο στο διαδίκτυο και ανέφερε ότι ξεκίνησαν έρευνες στη συνέχεια.

Το μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι το περιστατικό ήταν ένα από τα πολλά βίαια εγκλήματα στην περιοχή της Γαλιλαίας τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι κάτοικοι παραπονιούνται για αυξανόμενη ανομία.

Σε σχετικό περιστατικό, ένοπλοι μασκοφόροι άνδρες επιτέθηκαν σε μια επιχείρηση στην πόλη Χερζλίγια.

Το Ynet ανέφερε ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ένα παγωτατζίδικο που αρνήθηκε να κλείσει το Σάββατο, σπάζοντας τις βιτρίνες του και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Η επιδείνωση της ασφάλειας έχει επιδεινωθεί από την εκτεταμένη διανομή όπλων από τον Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ μεταξύ των Σιωνιστών εποίκων, μια κίνηση που έχει κάνει την αστυνόμευση ολοένα και πιο δύσκολη.

Αυτό συμβαίνει καθώς ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός έχει παραδεχτεί ότι μεγάλες ποσότητες στρατιωτικών όπλων και πυρομαχικών πωλούνται από στρατιώτες σε εγκληματικές ομάδες, συσφίγγοντας τη σύνδεση μεταξύ οικονομικής δυσπραγίας, θεσμικής αποτυχίας και αυξανόμενης βίας εντός του ισραηλινού καθεστώτος.

Σημείωση μεταφραστή: Όταν κάποιος φερόμενος ως τακφιριστής ανοίγει πυρ σε μια παραλία της Αυστραλίας, αυτό γίνεται πρώτη είδηση σε όλον τον κόσμο. Όταν φονταμενταλιστές εβραίοι, ενθαρυμμένοι και εξοπλισμένοι από ακραίο φασίστα υπουργό του ληγμένου κατοχικού μορφώματος, ανοίγουν πυρ ενάντια σε ένα παγωτατζήδικο, απλά είναι Σάββατο…

Α.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας