Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό με αναστολή εργασίας και παράνομα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 προσιδιάζει μόνο σε ανελεύθερα φασιστικά καθεστώτα. Αυτές οι πρακτικές δεν πλήττουν μόνο τους ανεμβολίαστους αλλά όλους τους πολίτες και προδιαγράφουν ένα θεοσκότεινο μέλλον.
O υπουργός Υγείας Θ.Πλεύρης είπε πως «άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην επιστήμη θα είναι εκτός του συστήματος Υγείας»
Η κυβέρνηση αντί να πάρει πίσω την ντροπιαστική απόφασή της (η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μοναδική κυβέρνηση της Ευρώπης που πήρε τέτοια απόφαση) για την εργασιακής αναστολής των υγειονομικών υπαλλήλων που αρνούνται να εκχύσουν στο σώμα τους ουσίες οι οποίες έχουν αποδειχθεί εν δυνάμει θανατηφόρες, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «εμβόλια κατά του Covid-19 του οδηγεί οριστικά εκτός ΕΣΥ.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης συμπληρώνοντας ότι είναι από τις πιο σωστές αποφάσεις οι οποίες πήρε η κυβέρνηση, όχι μόνο αρνούνται να παραδεχθούν το λάθος τους, το οποίο επιστημονικά έχει αποδειχθεί αλλά το κάνουν ακόμα χειρότερο: Τους προειδοποιούν ότι θα απολυθούν!
Πρόκειται για ωμή και κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος σε ότι αφορά την ελευθερία επιλογής εμβολιασμού ή όχι, μια παραβίαση Συντάγματος η οποία έχει πλέον εξελιχθεί σε… ρουτίνα για τους κυβερνώντες, αν σκεφτούμε το σκάνδαλο των υποκλοπών και τόσες άλλες στις οποίες καταπατήθηκε ωμά λ θεμελιώδης νόμος της χώρας.
Αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που έκρινε συνταγματικό το μέτρο, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι πράγματι είναι ένα μέτρο που παρεμβαίνει στην προσωπικότητα του ανθρώπου και γι’ αυτό θα πρέπει να αξιολογείται ανά χρονικά διαστήματα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Επειδή πολλές φορές έχω ερωτηθεί γι’ αυτή την απόφαση, εγώ πιστεύω ότι είναι από τις πιο σωστές αποφάσεις οι οποίες πήραμε. Άνθρωποι οι οποίοι δεν πιστεύουν στην επιστήμη να είναι εκτός του συστήματος Υγείας».
Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστροφής διοικητικών υπαλλήλων του ΕΣΥ αλλά σε καμία περίπτωση όχι των γιατρών γιατί έχουν πιο άμεση επαφή με τους ασθενείς.
«Το ΕΣΥ έχει 107.000 άτομα τα οποία εργάζονται συνολικά. Οι ανεμβολίαστοι αυτή τη στιγμής είναι 2.100 εκ των οποίων γιατροί είναι κάτω από τους 200», συμπλήρωσε ο Θάνος Πλεύρης, ερωτώμενος για το αν υπάρχουν κενά στο ΕΣΥ
«Η επιστροφή τους θα εκτιμηθεί με βάση τα στοιχεία της επιδημίας. Η απαίτηση της πολιτείας σε ένα γιατρό να είναι εμβολιασμένος και να πιστεύει στην επιστήμη σε σύγκριση με κάποιον διοικητικό υπάλληλο. Όποιος είναι πιο κοντά σε ασθενή θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στην επιστροφή. Εκτιμάται ο βαθμός επαφής με τον ασθενή», κατέληξε.
Στη συνέχεια ο ίδιος εξήγησε ότι «ως υπουργός Υγείας δεν θα μπορούσα να πάρω το βάρος, ένας ογκολογικός ασθενής να νοσήσει από τον ανεμβολίαστο γιατρό του».