
Ο Τραμπ δεν θέλει να βρεθεί ευθέως απέναντι και εμπρηστικός εναντίον της Ρωσίας , όπως επιθυμούν να τον σύρουν οι ”πρόθυμοι” της ΕΕ και οι θερμοκέφαλοι της ”παγκοσμιοποίησης” των ΗΠΑ.
Όμως , ο Τραμπ , δεν θέλει ταυτόχρονα να αποδεχθεί και πολύ περισσότερο να υιοθετήσει δημοσίως , τις εύλογες απαιτήσεις της Ρωσίας για την ειρήνη στην Ουκρανία .
Ο Γόρδιος δεσμός θα λυθεί στο πεδίο με τη νικηφόρα προέλαση της Ρωσίας
Π.Λ.
«Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα ξεκινήσουν άμεσα» έγραψε στο Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βλάντιμιρ Πούτιν το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) η οποία διήρκεσε για περισσότερο από δύο ώρες.
Όπως είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «οι όροι αυτής της συμφωνίας θα διαπραγματευτούν από τις δύο πλευρές, όπως και πρέπει, γιατί μόνο εκείνες γνωρίζουν λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης που κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να γνωρίζει».
Τόνισε πως «η Ρωσία επιθυμεί να αναπτύξει εκτεταμένες εμπορικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις τελειώσει αυτό το καταστροφικό “λουτρό αίματος”, και συμφωνώ. Υπάρχει τεράστια ευκαιρία για τη Ρωσία να δημιουργήσει τεράστιο αριθμό θέσεων εργασίας και πλούτου. Το δυναμικό της είναι ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ» και πρόσθεσε πως το ίδιο ισχύει και για την Ουκρανία «που μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά από το εμπόριο, καθώς θα ξαναχτίζει τη χώρα της».
Μάλιστα, επισήμανε ότι ο Πάπας και το Βατικανό είναι διατεθειμένοι να φιλοξενήσουν τις διαπραγματεύσεις.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ
«Μόλις ολοκλήρωσα την δίωρη τηλεφωνική συνομιλία μου με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσίας. Πιστεύω ότι πήγε πολύ καλά. Η Ρωσία και η Ουκρανία θα ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις για μια κατάπαυση του πυρός και, το σημαντικότερο, για τον τερματισμό του πολέμου. Οι όροι αυτής της συμφωνίας θα διαπραγματευτούν από τις δύο πλευρές, όπως και πρέπει, γιατί μόνο εκείνες γνωρίζουν λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης που κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να γνωρίζει.
Η διάθεση και το πνεύμα της συνομιλίας ήταν εξαιρετικά. Αν δεν ήταν, θα το έλεγα τώρα και όχι αργότερα.
Η Ρωσία επιθυμεί να αναπτύξει εκτεταμένες εμπορικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις τελειώσει αυτό το καταστροφικό “λουτρό αίματος”, και συμφωνώ. Υπάρχει τεράστια ευκαιρία για τη Ρωσία να δημιουργήσει τεράστιο αριθμό θέσεων εργασίας και πλούτου. Το δυναμικό της είναι ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ. Το ίδιο και η Ουκρανία, που μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά από το εμπόριο, καθώς θα ξαναχτίζει τη χώρα της.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα ξεκινήσουν άμεσα. Το γνωστοποίησα στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στην πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, στον καγκελάριο της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς και στον πρόεδρο της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί τους αμέσως μετά τη συνομιλία μου με τον πρόεδρο Πούτιν.
Το Βατικανό, δια του Πάπα, έχει δηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον να φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις.
Ας αρχίσει η διαδικασία!».
Πούτιν: Ανοιχτό ενδεχόμενο κατάπαυσης πυρός μέσω μημονίου
Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία RIA και TASS, ο Πούτιν χαρακτήρισε τη συνομιλία «ειλικρινή, πολύ ενημερωτική και χρήσιμη».
Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να δήλωσε: «Γενικά, είμαστε στο σωστό δρόμο».
Παράλληλα, σύμφωνα με το TASS, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι Ρωσία και Ουκρανία πρέπει να συμφωνήσουν σε «συμβιβασμούς που να ικανοποιούν και τις δύο πλευρές» πριν επιτευχθεί οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός.
Όπως αναφέρει το RIA Novosti, o πρόεδρος της Ρωσίας άφησε το ανοιχτό ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός μέσω μημονίου σχετικά με τη μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία.
Ο Πούτιν επανέλαβε ότι η Μόσχα τάσσεται υπέρ του τερματισμού των εχθροπραξιών, αλλά τόνισε ότι απαιτείται η εξεύρεση αποτελεσματικών μηχανισμών για μια βιώσιμη πορεία προς την ειρήνη.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ουκρανία για την εκπόνηση μνημονίου, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει προτάσεις για κατάπαυση του πυρός για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αρχές ειρηνικής διευθέτησης και χρονοδιάγραμμα ενδεχόμενης συμφωνίας.