Επιμένει η Ουκρανία στην ”παγίδα” της κατάπαυσης πυρός -Ζελένσκι : Ναι σε απ΄ευθείας διαπραγματεύσεις αλλά με εκεχειρία από αύριο!

273

Είναι απολύτως προφανές πως ο Ζελένσκι και οι ”σπόνσορες” του ( Μακρόν , Στάρμερ , Μερτς , Φ.Ντ,Λάϊεν κ.α.) , ελάχιστα έως καθόλου ενδιαφέρονται για την ειρήνη , αλλά στο να δοθεί χρόνος για να επανεξοπλιστεί η Ουκρανία , στην απέλπιδα ωστόσο προσπάθεια να αναστραφούν οι εξελίξεις εις βάρος της Ρωσίας

Π.Δ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να συναντηθεί για συνομιλίες με τη Ρωσία, αλλά μόνο αφού ο πρόεδρος Β.Πούτιν συμφωνήσει σε μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός που θα ξεκινήσει από αύριο Δευτέρα.

Θετική ένδειξη το γεγονός ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να σκέφτεται τον τερματισμό του πολέμου, δήλωσε ο Ζελένσκι απαντώντας στην πρόταση Πούτιν, αλλά πρόσθεσε ότι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι η έναρξη εκεχειρίας στις 12 Μαΐου.

 

«Περιμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει μια κατάπαυση του πυρός – πλήρη, διαρκή και αξιόπιστη – από αύριο, 12 Μαΐου, και η Ουκρανία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί», έγραψε ο Ζελένσκι στο X. «Είναι ένα θετικό σημάδι ότι οι Ρώσοι άρχισαν επιτέλους να σκέφτονται τον τερματισμό του πολέμου», πρόσθεσει.

«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία – πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ δήλωσε σήμερα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, τις οποίες πρότεινε χθες Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους την κατάσταση επί του πεδίου όπως και τις διαπραγματεύσεις του 2022, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας