Ε.Μακρόν-Δεν αποκλείεται η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

5615

Το γνωστό φερέφωνο και ενεργούμενο που παριστάνει τον πολεμικό ηγέτη της Ευρώπης, εξαπέλυσε κούφιες απειλές για το θεαθήναι και επιχειρώντας ”μπλόφα” απέναντι στη Ρωσία. Μόνο που ξέρει κι ο ίδιος πως όλα αυτά είναι απλώς μεγάλα λόγια και τίποτε άλλο…

Π.Δ.

         Μακρόν: «Η ήττα της Ρωσίας είναι απαραίτητη»!

 

Mετά το πέρας των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης για την υποστήριξη της Ουκρανίας, η οποία διεξήχθη χθες Δευτέρα στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την αναβάθμιση της στρατιωτικής βοήθειας της Δύσης στην Ουκρανία δηλώνοντας ότι «η ήττα της Ρωσίας είναι απαραίτητη» και ότι «η αποστολή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί»!

Είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος πρόεδρος προχωράει σε δηλώσεις καθαρά πολεμικές έναντι της Ρωσίας κι ας γνωρίζει πως μόνο οι φράσεις που εκστόμισε είναι «απαγορευτικές» σε ότι αφορά την παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια του κόσμου από έναν πυρηνικό πόλεμο.

Ομάδα κρατών προτίθεται να παραδώσει στο Κίεβο πυραύλους μέσου και μακρού βεληνεκούς, είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, ενώ αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δήλωσαν πως στηρίζουν την πρόταση της Τσεχίας να αγοράσουν από κοινού πυρομαχικά εκτός Ευρώπης για λογαριασμό της Ουκρανίας!

Με λίγα λόγια παραδέχτηκε πως οι ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ρωσική παραγωγή πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων.

«Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε η Ρωσία να μην καταφέρει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο» επέμεινε ο Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας ότι «η ήττα της Ρωσίας είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ευρώπη».

Η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία στο μέλλον δεν μπορεί να «αποκλειστεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναγνωρίζοντας πάντως πως σε αυτό το στάδιο «δεν υπάρχει συναίνεση» γι’ αυτό.

«Δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα για την αποστολή, επισήμως, (…) χερσαίων στρατευμάτων. Όμως τίποτε δεν πρέπει να αποκλειστεί. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε η Ρωσία να μην μπορέσει να κερδίσει τον πόλεμο αυτό», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους επικαλέστηκε την ανάγκη τήρησης «στρατηγικής αμφισημίας» (με λίγα λόγια ασάφειας).

Όμως «δεν είπα ότι η Γαλλία δεν τάσσεται υπέρ», συνέχισε. «Δεν αίρω την αμφισημία (…) λέγοντας ονόματα. Λέω ότι ήταν μια από τις επιλογές που συζητήθηκαν», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος με την δήλωσή του αυτή στην ουσία κατέταξε την Γαλλία στις χώρες που θέλουν να εμπλακούν στρατιωτικά κατά των Ρώσων!

Ερωτηθείς σχετικά, εξερχόμενος από τη σύνοδο στη γαλλική προεδρία, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε διαβεβαίωσε πως η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων από κράτη της Δύσης δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

«Πολύς κόσμος που λέει ‘ποτέ’ σήμερα είναι ο ίδιος που έλεγε ‘ποτέ άρματα μάχης, ποτέ αεροσκάφη, ποτέ πύραυλοι μακράς εμβέλειας’ πριν από δυο χρόνια», είπε ωστόσο ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν.

«Ας έχουμε την ταπεινότητα να διαπιστώσουμε πως συχνά δρούμε με έξι ως δώδεκα μήνες καθυστέρηση. Αυτός ήταν ο σκοπός της αποψινής συζήτησης: όλα είναι δυνατά αν χρησιμεύουν για να επιτύχουμε τον στόχο μας».

Είναι εύλογη η απορία όλων, ως προς το τι συμβαίνει με τις ευρωπαϊκές ηγεσίες και με κάθε τρόπο και μέσον θέλουν να αντικαταστήσουν τις ΗΠΑ των Δημοκρατικών (για οι ΗΠΑ των Ρεπουμπλικάνων είναι μία άλλη ιστορία) σε ότι αφορά την βοήθεια στην Ουκρανία, αγνοώντας εντελώς το γεγονός ότι θέτουν τους λαούς τους και τον πλανήτη σε σοβαρό κίνδυνο.

Είναι επίσης σαφές ότι θέλουν να αποστείλουν στρατεύματα στην «πόρτα» της Ρωσίας και ο μόνος λόγος που δεν το κάνουν είναι γιατί δεν υπάρχει ομοφωνία στο ΝΑΤΟ καθώς αρκετές χώρες «βλέπουν» που θα οδηγήσει κάτι τέτοιο.

Ο πρόεδρος Μακρόν ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πέντε τομείς στους οποίους όλες οι χώρες οι οποίες έλαβαν μέρος στην διάσκεψη συμφωνούν ότι θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Πρόκειται για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, την συμπαραγωγή οπλικών συστημάτων, την ενίσχυση των των αμυντικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας –ειδικά στα σύνορα της με την Λευκορωσία–, την υπεράσπιση των χωρών που απειλούνται απευθείας από την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, όπως η Μολδαβία, και τέλος, την παροχή βοήθειας στο Κίεβο για την άρση ναρκοπεδίων.

«Πρέπει να βαδίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προς οικονομία πολέμου» δήλωσε ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος επισημαίνοντας πως υπάρχουν περιθώρια μεγέθυνσης της ευρωπαϊκής παραγωγής οπλικών συστημάτων.

Ο πρόεδρος Μακρόν ανέφερε επίσης ότι «η Ρωσία υιοθέτησε απειλητικές συμπεριφορές όχι μόνο έναντι της Ουκρανίας, αλλά έναντι όλων μας», ενώ αναφορικά με το ζήτημα της ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων της Δύσης στο ουκρανικό έδαφος ανέφερε πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει συναίνεση για κάτι τέτοιο, πλην όμως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι θα ληφθούν μέτρα σε βάρος χωρών και επιχειρήσεων που παραβιάζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος Μακρόν έκρινε ότι η ουκρανική κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για την αμυντική χειραφέτηση της Ευρώπης και ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το ουκρανικό και σε επίπεδο των υπουργών Άμυνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας