Δυτικός φαρισαισμός

1693
Δυτικός φαρισαισμός
Οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία ήδη προκαλούν ανησυχητικές επιδράσεις στον επισιτισμό παγκοσμίως και κυρίως της Ευρώπης. Η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) επισημαίνει πως σύντομα θα υπάρξει έλλειψη δημητριακών,ψωμιού και ζυμαρικών.
Ρωσία και Ουκρανία παράγουν και εξάγουν το 25% των παγκόσμιων εξαγωγών σιτηρών,το 33,33% των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού και παράγουν το 20% της παγκόσμιας παραγωγής καλαμποκιού,που χρησιμοποιείται ως βασικό στοιχείο παραγωγής ζωοτροφών,γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή κρέατος και αυξάνει την τιμή του.
Η Ένωση Βιομηχανιών Επεξεργασίας Ελαιούχων Σπόρων της Γερμανίας,ενημέρωσε ότι η Γερμανία εισάγει το 90% αυτών των σπόρων και ότι αποτελεί σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξουν ελλείψεις σε ζωοτροφές και μαγειρικό έλαιο που δύσκολα υποκαθίστανται στο κοντινό μέλλον. Ισπανία και Ιταλία χρησιμοποιούν κουπόνια για την αγορά ηλιελαίου. Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές στα s-m αγοράζουν μεγάλες ποσότητες ηλιελαίου,ζυμαρικών,δημητριακών.
Ο Σβάιν Τορ Χόλσετερ επικεφαλής της Yara International-από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως βιομηχανίες λιπασμάτων- που ασκεί δραστηριότητα σε περισσότερες από 60 χώρες και έχει ως κύριο προμηθευτή την Ρωσία,επισήμανε ότι εάν σημειωθούν ελλείψεις λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένες καλλιέργειες, η παραγωγή θα μειωθεί κατά 50% καθψς ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός καταναλώνει τρόφιμα που στηρίζονται στην χρήση λιπασμάτων( “Η Καθημερινή” 20-3-2022).
Εύκολα λοιπόν συνάγεται το συμπέρασμα ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει άμεσα. Η παρατεταμένη διάρκειά του εκτός από τον κίνδυνο γενίκευσης της σύρραξης παγκοσμίως,δημιουργεί ήδη πρόβλημα επισιτιστικής επάρκειας,που είναι δεδομένο ότι θα τροφοδοτήσει έναν ατιθάσευτο πληθωρισμό. Ένας πληθωρισμός που ήδη στην Ελλάδα εκτινάσσεται και από τις τιμές των καυσίμων,γεγονός που μπορεί άμεσα να αντιμετωπιστεί με την μείωση των φόρων-ΦΠΑ και ΕΦΚ– που αντιπροσωπεύουν το 56% της τιμής της βενζίνης. Το πραγματικό και διαθέσιμο εισόδημα του Έλληνα πολίτη εξανεμίζεται και από τις τιμές στην ενέργεια. Φυσικά τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση κανένα πρόβλημα δεν λύνουν και εντείνουν την αγανάκτηση των πολιτών που ασφυκτιούν και οικονομικά εδώ και έτη.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία στηρίζεται -εκτός από την Ρωσία– ποικιλοτρόπως και από τον δυτικό φαρισαισμό,στον οποίο συνεχώς απευθύνει εκκλήσεις περαιτέρω στρατιωτικής εμπλοκής, ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Η συνεχής εκατέρωθεν λήψη μέτρων και αντίμετρων πλήττει την παγκόσμια ειρήνη και οικονομία. Εάν είναι δικτάτορας ο πρόεδρος της Ρωσίας,η Δύση φυσικά δεν χαρακτηρίζει ως τέτοιον, τον σύμμαχο και φίλο της πρόεδρο της Τουρκίας,παρ’ ότι στην γείτονα χώρα ισχύουν και εφαρμόζονται όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που δεν συνάδουν με την Δημοκρατία και για τα οποία κατηγορεί το καθεστώς της Ρωσίας. Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν κατά το δυτικό δοκούν και αυτός είναι ο λόγος που δεν πείθει,ως μονομερώς λειτουργούσα,τους πολίτες.
Γεγονός επίσης είναι ότι μεταβάλλονται τα έως τώρα ισχύοντα δεδομένα,γίνονται περισσότερο σύνθετα και το νέο διαμορφούμενο πεδίο θα καθυστερήσει να ξεκαθαρίσει,ακόμη και στην σύντομη λήξη του πολέμου. Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η Τουρκία λειτουργεί ως παγκόσμιος παίκτης και ότι η Κίνα,επί του παρόντος,εξακολουθεί να παραμένει μεγάλο ερωτηματικό,που είναι καλό για την παγκόσμια ειρήνη. Διότι η εμπλοκή περισσοτέρων χωρών,στην ήδη υπάρχουσα αντιπαράθεση ΝΑΤΟ-Ρωσίας,επιτείνει τον κίνδυνο ενός ατελεύτητου,χωρίς αύριο,πολέμου.
Εντός αυτού του παγκοσμίου κλίματος η Ελλάδα εορτάζει την 25η Μαρτίου,την επέτειο της Ελληνικής εθνικοαπελευθερωτικής Επαναστάσεως του 1821 απέναντι στην Οθωμανική αυτοκρατορία και στα 400 έτη σκλαβιάς. Αυτή η ιστορία παραμένει αλησμόνητη και διδάσκει πως ο δίκαιος αγώνας πάντα νοηματοδοτεί την ανθρωπότητα,ιδιαιτερώς εναντίον εδραιωμένων και απάνθρωπων ζυγών. Εάν ομιλούν για την αναβίωση της Ρωσικής αυτοκρατορίας,ειδικώς οι Έλληνες σήμερα πρέπει να θυμούνται – και έχουν πολλούς καθημερινούς λόγους που τους το υπενθυμίζουν- ότι δίπλα, ένα σχεδόν σύσσωμο πολιτικό σύστημα,εργάζεται και υπάρχει αναπολώντας τα “μεγαλεία” της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Τούτο δεν εκφράζεται μόνον λεκτικώς,αλλά και εμπράκτως με αιτήματα της Τουρκίας τόσο προς την Ελλάδα,όσο και προς την διεθνή κοινότητα,συνιστώντας με αυτόν τον τρόπο συνεχή και άμεση απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητος της Ελλάδας.
Ομού με την επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821,εορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου,που υπεραγαπάται από τους απανταχού Ορθοδόξους. Ένας ευαγγελισμός τον οποίο τόσο πολύ σήμερα έχει ανάγκη η ανθρωπότητα,καθώς είναι εκείνος που πραγματοποιείται προκειμένου να οδηγήσει στην Σταύρωση,στην τριήμερη ταφή και τέλος στην αέναη Ανάσταση.
*Οι απόψεις του παρόντος, όπως και όλων των ενυπόγραφων κειμένων, εκφράζουν κατά κύριο λόγο τον υπογράφοντα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας