Δημοσκόπηση: Οι Έλληνες πολίτες θέλουν σε ποσοστό 64,3% άμεση αποκατάσταση των σχέσεων με Ρωσία!

127

Οριακή είναι η μεταβολή των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας όπως αποτυπώνεται στους δείκτες που παρουσιάστηκαν σήμερα στο β’ μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας MRB που παρουσιάστηκε στο OPEN.

Η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος ανέρχεται στο 75,4% από το 72% στο οποίο βρισκόταν στην μέτρηση του Μαρτίου. Οι μεγαλύτερες διαρροές της Νέας Δημοκρατίας εντοπίζονται προς την αδιευκρίνιστη ψήφο (7,5%) ενώ κατευθείαν προς την Πλεύση Ελευθερίας πηγαίνει το 4% των ψηφοφόρων της.

Στα ενδιαφέροντα σημεία της δημοσκόπησης είναι και η άποψη των ερωτηθέντων αναφορικά με τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ρωσία. Το 64,3% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να τις βελτιώσει αποδοκιμάζοντας την εχθρική έως πολύ εχθρική στάση που έχει επιδείξει έως σήμερα και με ιδιαίτερο φανατισμό η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλούν δύο ευρήματα άλλων δύο ερωτήσεων.. Ενώ το 77,2% θεωρεί την Τουρκία ως εχθρική χώρα προς την Ελλάδα, την ίδια ώρα οι ίδιοι ερωτηθέντες απορρίπτουν τις αμυντικές δαπάνες σε ποσοστό 48,3% με μόνο ένα 36,6% να τις επιδοκιμάζει!

Το πως γίνεται αυτό προφανώς θέλει την εμπλοκή επιστημόνων από άλλα πεδία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ταυτόχρονα ανάμεσα στ5ις πλέον εχθρικές χώρες οι ερωτηθέντες εκτός της Τουρκίας κατατάσσουν τις Αλβανία, Σκόπια και… ΗΠΑ , ενώ το Ισραήλ -και παρά το δυσμενές κλίμα εναντίον του διεθνώς- συγκεντρώνει μικρό ποσοστό εχθρότητας στην Ελλάδα, με μόλις 10%.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε ότι αφορά του δασμούς, το 67,8% ανησυχεί ότι θα προκαλέσει αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων στην Ελλάδα ενώ το 25,9% δηλώνει ότι δεν θα υπάρξουν επιβαρύνσεις. Στο ερώτημα για το 12ετές εξοπλιστικό πρόγραμμα που παρουσίασε η κυβέρνηση το 36,6% δηλώνει ότι πρέπει να υλοποιηθεί έναντι 48,3% που πιστεύει ότι τα χρήματα θα πρέπει να διατεθούν για τις κοινωνικές ανάγκες σε υγεία, παιδεία κλπ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας