«Σιδηροδρομικό έγκλημα στην Ελλάδα – Δεν είναι ατύχημα».
Την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για το έγκλημα στα Τέμπη έδειξε το γαλλικό συνδικάτο των σιδηροδρομικών SUD Rail, στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τρίτης στο Παρίσι που δείχνει επίσης την διεθνή ανυποληψία στην οποία έχει θέσει την χώρα ο Κ.Μητσοτάκης.
Για ακόμη μία φορά, οι Γάλοι βγήκαν στους δρόμους κατά του συνταξιοδοτικού προγράμματος Μακρόν που θέλει να αυξήσει το ηλικιακό όριο από τα 62 στα 64 έτη.
Στις μεγάλες κινητοποιήσεις του Παρισιού, οι Γάλλοι σιδηροδρομικοί κρατούσαν πανό για τα Τέμπη, που έγραφε χαρακτηριστικά: «28/3/23: Σιδηροδρομικό έγκλημα στην Ελλάδα. Δεν είναι ατύχημα. Η ιδιωτικοποίηση και το κράτος σκοτώνουν» ενώ είχαν γράψει στα ελληνικά: «Δολοφόνοι».
Κρατώντας καπνογόνα, οι σιδηροδρομικοί έκαναν πορεία ενώ εξέδωσαν και ανακοίνωση με συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και τη στήριξή τους στους Έλληνες συναδέλφους τους
Τις φωτογραφίες μοιράστηκε στα social media η ομάδα Initiative Grecque, μια αυτόνομη συλλογικότητα Ελλήνων μεταναστών στο Παρίσι, όπως αναφέρουν οι ίδιοι.
«Ευχαριστούμε τους συντρόφους του Sud Rail για την υποστήριξή τους. Νίκη στον αγώνα των απεργών!».
«Οι διεκδικήσεις μας είναι και δικές τους: Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενάντια στις απολύσεις, κατά της γενικευμένης επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων. Το κεφάλαιο δολοφονεί, δεν θα τους περάσει! Τέρμα στα «ατυχήματα» και την ασυδοσία του κεφαλαίου! Ευχαριστούμε την Sud Rail για την αλληλεγγύη της. Νίκη στων αγώνα των απεργών!», έγραψαν χαρακτηριστικά ενώ κάλεσαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
«Στις 08/03 φεμινιστική πορεία, στις 09/03 φοιτητική πορεία, στις 10/03 για το κλίμα. Ένα κίνημα το οποίο θα συνεχίσει πέραν των ημερομηνιών αυτών. Σήμερα μόνο έχουν δηλωθεί πάνω από 265 πορείες σε όλη τη Γαλλία. Η μεγαλύτερη εργατική συνομοσπονδία (CGT) ανακοίνωσε ότι θα «γονατίσει τη γαλλική οικονομία». Οι πρώτοι αριθμοί μιλάνε για 700.000 άτομα στην διαδήλωση του Παρισιού», πρόσθεσαν στην ανάρτησή τους.
Μάλιστα, πριν δύο ημέρες, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το ελληνικό προξενείο στο Παρίσι, κρατώντας το ίδιο πανό.