COVID-19: Η αποκάλυψη – Α’ μέρος

8635
αποκάλυψη

Μέσα σ’ αυτό το σκοτεινό τοπίο της ουσιαστικής έλλειψης ενημέρωσης σχετικά με τον COVID-19, θα εγκαινιάσουμε εδώ μια σειρά άρθρων σχετικών με πληροφορίες που αφορούν έρευνες που πραγματοποιούνται και δημοσιεύονται στον Διεθνή Τύπο- και που συστηματικά αποκρύπτονται από τον εσωτερικό – με έναν εντελώς απαράδεκτο τρόπο, εντείνοντας την καταστολή και την κατατρομοκράτηση του ελληνικού πληθυσμού σε βαθμό φοβικής υστερίας– πράγμα που, απ’ ό,τι φαίνεται, επιχειρείται παγκόσμια.

Έτσι παρουσιάζεται ως “φονικός” ένας ιός και μάλιστα σε διεθνές περιβάλλον, μόνο που αυτός ο ιός απ’ ό,τι φαίνεται παρουσιάζει ιδιαίτερες προτιμήσεις αλλά και μεταλλάξεις, ανάλογες των γεωγραφικών σημείων του πλανήτη που πλήττονται.

Μέσα από την αληθοφανή διάσταση που προβάλλεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, το ζήτημα της ξαφνικής εμφάνισης του ιού και των μέτρων της καραντίνας που απαιτούνται από όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις δεν προκαλεί καμία εντύπωση, ούτε και εγείρει ερωτήματα, παρουσιαζόμενος ως μια “φυσική” συνιστώσα της ανθρώπινης ύπαρξης, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε μια θεολογία της ασθένειας αυτής αλλά και της ανορθολογικής καταπολέμησής της με αντιδραστικά μέτρα.  Ωστόσο είναι χρέος μας να βρούμε αυτές τις παραμέτρους ξετυλίγοντας αυτόν τον πολυδαίδαλο καμβά από ερευνητική δουλειά και συγκεκριμένες διαπιστώσεις πολύ σημαντικών βιοεπιστημόνων, ερευνητικών κέντρων και πολιτικών αναλυτών που διατηρούν την ανεξαρτησία τους από πολιτικές των κρατών, και που καμία σχέση δεν έχουν με τον τρέχοντα ορυμαγδό της πληροφορίας ως τρομοκρατικού δεδομένου, ώστε ο απόλυτος φόβος να καταστεί το κυρίαρχο συναίσθημα μέσα από την παντελή άγνοια και τον καταναγκασμό.

Εδώ παρουσιάζεται το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ.

1.Τα δύο μεγάλα «κύματα» της παγκόσμιας μόλυνσης

Ο Larry Romanoff είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Fudan της Σαγκάης, ζει στη Σαγκάη και γράφει σήμερα μια σειρά από δέκα βιβλία που σχετίζονται γενικά με την Κίνα και τη Δύση. Είναι Ερευνητικός Συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση (CRG).

Στις 26 Μαρτίου παρουσιάζει μια Παγκόσμια Έρευνα με θέμα τη Νοημοσύνη, την Επιστήμη και την Ιατρική. Εκεί αναφέρει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και τα μέσα ενημέρωσης προωθούν σε μεγάλο βαθμό ως θεολογία ότι ο COVID-19 είναι «ένας κινεζικός ιός και η Κίνα τον διαδίδει σε όλο τον κόσμο», απαιτώντας τις συγγνώμες της Κινέζικης κυβέρνησης. Ένα αμερικανικό δικηγορικό γραφείο στη Φλόριντα, μάλιστα, κατέθεσε αγωγή κατά της κινεζικής κυβέρνησης, ζητώντας αποζημίωση..

Ο  Larry Romanoff εξέτασε και ανέλυσε τις διαθέσιμες λεπτομέρειες όλων των πρώτων και μεταγενέστερων επιβεβαιωμένων λοιμώξεων σε ΟΛΕΣ τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της πηγής μόλυνσης, του στελέχους του ιού και του χρονοδιαγράμματος, δεδομένα τα οποία παρέχουν άφθονες αποδείξεις ότι αυτή η αμερικανική θεολογία δεν υποστηρίζεται από τα γεγονότα.

Ο  Larry Romanoff αναφέρει ότι υπήρξαν δύο μεγάλα «κύματα» παγκόσμιας μόλυνσης, το πρώτο γύρω στα τέλη Ιανουαρίου, το δεύτερο ένα μήνα αργότερα.

Είναι αλήθεια ότι – στα πρώτα στάδια, στο πρώτο κύμα – 22 χώρες είχαν τις πρώτες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις τους σε ταξιδιώτες από την Κίνα, αλλά, αμέσως μετά από αυτό, στο δεύτερο κύμα, 34 χώρες έλαβαν την πρώτη επιβεβαιωμένη μόλυνση από ταξιδιώτες από την Ιταλία, και άλλες 16 από το Ιράν.

Ωστόσο, η λεγόμενη “πρώτη μόλυνση” σε αυτές τις χώρες, από κινέζους πολίτες ή άλλους ταξιδιώτες, απέδειξε σε όλες- εκτός ίσως από δύο περιπτώσεις άνευ σημασίας-ότι οι πρώτες αυτές εξωτερικές λοιμώξεις δεν έχουν δεσμούς με τις επόμενες τοπικές εστίες, επειδή το στέλεχος του ιού σε πολλές από αυτές τις εξέχουσες τοπικές εκρήξεις δεν υπήρχε στην Κίνα, αλλά μόνο στις ΗΠΑ!!

Αυτό σημαίνει ότι ενώ η Ιταλία ανακάλυψε τις δύο πρώτες μολύνσεις της στους Κινέζους τουρίστες, αυτές οι δύο ήταν άσχετες με το επόμενο ξέσπασμα ιών επειδή ο τύπος του ιού που μολύνει την Ιταλία είναι διαφορετικός από αυτόν στην Κίνα και, φυσικά, ήταν διαφορετικός σε εκείνους τους δύο Κινέζους τουρίστες.

Η Ιταλία, όπως σχεδόν όλες οι άλλες χώρες, δεν μολύνθηκε από την Κίνα και πράγματι δεν θα μπορούσε να το κάνει. Η μόνη χώρα με την ποικιλία του ιού της Ιταλίας είναι οι ΗΠΑ, και έτσι η μόλυνση πρέπει να προέρχεται από την Αμερική, όχι από την Κίνα. Ομοίως, οι τοποθεσίες κοντά στην Κίνα – Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Βιετνάμ, ακόμη και η επαρχία της Ταϊβάν, μοιράζονται ένα εντελώς διαφορετικό κοινό στέλεχος. Η Κίνα είχε μόνο ένα  μικροσκοπικό τμήμα αυτού του στελέχους, κι αυτό βρέθηκε πολύ μακριά από τη Wuhan.

Ένας υψηλού επιπέδου Ιταλός ιολόγος, ο Giuseppe Remuzzi, δημοσίευσε μια σειρά μεταξύ όπως και στο περιοδικό Lancet, αναφερόμενος σε γεγονότα τα οποία δεν είναι μέχρι σήμερα γνωστά.Ο γιατρός δήλωσε ότι οι Ιταλοί γιατροί είχαν παρατηρήσει πολύ περίεργες εξάρσεις μιας σοβαρής πνευμονίας ήδη από το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του ’19, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους, πράγμα που υποδήλωνε ότι ο ιός κυκλοφορούσε, τουλάχιστον στη Λομβαρδία, πολύ πριν να αποκτήσει το ιατρικό προσωπικό επίγνωση αυτής της επιδημίας που συμβαίνουν στην Κίνα. Οι Κινεζικές ιατρικές αρχές είχαν ήδη εντοπίσει το ίδιο συγκεκριμένο φαινόμενο – και ότι ο ιός είχε κυκλοφορήσει μεταξύ του πληθυσμού ίσως και δύο μήνες πριν τη επίσημη διάγνωση της επιδημίας. ΔΗΛΑΔΗ, ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!!

Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε η Ιταλική Εθνική Υπηρεσία Υγείας (ISS), «..δεν είναι δυνατή η επανασύσταση της αλυσίδας μετάδοσης της λοίμωξης  για όλους τους ασθενείς. Τα περισσότερα κρούσματα στην Ιταλία φέρουν μια επιδημιολογική σύνδεση με διαφορετικές περιπτώσεις κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται στη Λομβαρδία, στην Εμίλια Ρομάνια και το Veneto, δηλαδή στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία.» .

Η παραπάνω δήλωση είναι ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι υποστηρίζει τον ισχυρισμό πολλών συστάδων ταυτόχρονης μόλυνσης και διαφορετικές περιπτώσεις «ασθενών μηδέν».

Υπάρχουν περιπτώσεις στη Λομβαρδία που δεν μπορούσε να  ανιχνευθεί μια συγκεκριμένη αλυσίδα μόλυνσης, και αυτό θεωρούν ότι πρέπει να ισχύει και για τις άλλες περιοχές, δεδομένου ότι ο ιός ξέσπασε ξεχωριστά σε διαφορετικές περιοχές της Ιταλίας, πράγμα που σημαίνει ότι η Ιταλία επλήγη από διαφορετικές εκδοχές του ίδιου ιού!!

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στη  Wuhan δεν υπήρχε καμία πηγή, και κανένας “μηδέν ασθενής” δεν έχει αναγνωριστεί εκεί ως φορέας ιού παρόμοιου με τα δείγματα της Ιταλίας..

Το μυστήριο της Ιταλίας

Η «Ασθενής Νο 4»

Πριν από τις 20 Φεβρουαρίου του 2020, υπήρχαν μόνο τρεις περιπτώσεις μόλυνσης του κοροναϊού στην Ιταλία, εκ των οποίων οι δύο ήταν τουρίστες από τη Wuhan στην Κίνα, και η τρίτη περίπτωση, ένας Ιταλός που επέστρεψε στη Ρώμη από τη Wuhan στις 6 Φεβρουαρίου. Αυτές ήταν σαφώς εισαγόμενες περιπτώσεις, και κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων δεν παρουσιάστηκε κανένα περαιτέρω κρούσμα!

Στη συνέχεια, ξαφνικά εμφανίστηκαν νέες μολύνσεις που δεν σχετίζονταν με την Κίνα. Στις 19 Φεβρουαρίου, η Υγειονομική Περιφέρεια της Λομβαρδίας εξέδωσε μια δήλωση ότι ένας Ιταλός 38 ετών είχε διαγνωστεί με το νέο κοροναϊό, και έγινε το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ιταλία. Ο άνθρωπος ποτέ δεν είχε ταξιδέψει στην Κίνα και δεν είχε καμία επαφή με τους επιβεβαιωμένους Κινέζους ασθενείς.

Ακριβώς μετά απ’ αυτό, η εξάπλωση του ιού γνωρίζει μια σημαντική έξαρση. Σε μια μέρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 20 και, μετά από λίγο περισσότερο από τρεις εβδομάδες, η Ιταλία είχε 17.660 επιβεβαιωμένα κρούσματα!!

Οι Ιταλοί δεν αδράνησαν στην αναζήτηση για τον “μηδέν ασθενή” τους. Θα μετονομαστεί ο «ασθενής 4» ή «Ιταλός Νο 1», και προσπάθησαν να μάθουν πώς μολύνθηκε. Η αναζήτηση ήταν προφανώς άκαρπη, και ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι «η ..Αμερικανική πανδημία ” του αιώνα έχει γίνει το κυρίαρχο ζήτημα στους Ιταλούς που υποπτεύονταν διάφορα..

 Το μυστήριο της Νότιας Κορέας

  Η «Ασθενής Νο 31»

Η εμπειρία της Νότιας Κορέας ήταν παράξενα παρόμοια με εκείνη της Ιταλίας, αλλά και με εκείνη της Κίνας.

Η χώρα είχε βιώσει 30 εισαγόμενες περιπτώσεις που εμφανίστηκαν στις 20 Ιανουαρίου, στη συνέχεια, όμως η Νότια Κορέα ανακάλυψε ότι μια γυναίκα 61 ετών η ” Ασθενής 31″, είχε διαγνωστεί με το νέο κοροναϊό στις 18 Φεβρουαρίου – και ήταν η πρώτη «τοπική» ασθενής.  Όμως δεν είχε δεσμούς με την Κίνα, δεν είχε καμία επαφή με οτιδήποτε κινέζικο..

Και ακριβώς όπως και με την Ιταλία, η επιδημία στη Νότια Κορέα εξερράγη γρήγορα μετά την ανακάλυψη της ασθενούς 31.

Την επόμενη μέρα, 19 Φεβρουαρίου (στην Ιταλία παρουσιάστηκε στις 21 Φεβρουαρίου), υπήρχαν 58 (!!) επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νότια Κορέα, φτάνοντας τα 1000 σε λιγότερο από μια εβδομάδα και μετά, σε λίγο παραπάνω από τρεις εβδομάδες, η Νότια Κορέα είχε 8.086 επιβεβαιωμένα κρούσματα!

Φαινόταν πλέον πιθανό ότι η Νότια Κορέα και η Ιταλία θα μπορούσαν να έχουν «σπαρθεί» με τον ιό, σε περίπου τον ίδιο χρόνο.

Όπως και οι Ιταλοί, έτσι και οι Νοτιοκορετάτες πραγματοποίησαν ουσιαστικά ένα κυνηγητό για τον εντοπισμό της πηγής της μόλυνσης,  ψάχνοντας εξονυχιστικά τον «Κορεάτη Νο 1», και προσπαθώντας να βρουν αποδείξεις, αλλά χωρίς επιτυχία.

Όπως και με την Ιταλία, πολλαπλές συσπειρώσεις του ιού και πολλαπλές ταυτόχρονες μολύνσεις εξαπλώθηκαν σαν πυρκαγιά – και χωρίς τη βοήθεια μιας αγοράς θαλασσινών με νυχτερίδες πώλησης και παγκολίνων.

Τόσο για την Ιταλία όσο και τη Νότια Κορέα, θα μπορούσαμε επίσης να προσθέσουμε ότι δεν υπάρχει ένα υποτιθέμενο  «εργαστήριο βιολογικού πολέμου», αν και αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές μια και υπάρχουν πράγματι βιολογικά  εργαστήρια, εύκολα προσιτά σε πληγείσες περιοχές, τόσο στην Ιταλία και τη Νότια Κορέα – αλλά ανήκουν στον… Στρατό των  ΗΠΑ!!

Η Κορέα είναι ιδιαίτερα σημαντική από την άποψη αυτή, διότι αποδείχθηκε πιθανό ότι ο ιός MERS προέκυψε από διαρροή στην αμερικανική στρατιωτική βάση στο Οσάν. Η επίσημη Δυτική αφήγηση για το ξέσπασμα MERS στη Νότια Κορέα ήταν ότι μια κορεατική επιχειρηματίας μολύνθηκε στη Μέση Ανατολή, στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι της στην επαρχία Gyeonggi και η μόλυνση εξαπλώθηκε. Αλλά δεν υπήρξε ποτέ καμία τεκμηρίωση ή αποδεικτιό στοιχείο που να στηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό, και ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.

Σχετικό με αυτή την ιστορία είναι ότι, σύμφωνα με την κορεατική “Yonhap News Service”, κατά την έναρξη της επιδημίας περίπου 100 στρατιώτες νοτιοκορεάτες μπήκαν ξαφνικά σε καραντίνα στο USAF Osan Air Base.

Η βάση Osan φιλοξενεί το στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα JUPITR ATD που συνδέεται στενά με το εργαστήριο στο Fort Detrick, MD, τα οποία και τα δύο, είναι αμερικανικά στρατιωτικά ερευνητικά εργαστήρια βιολογικού πολέμου.Εκείνη την περίοδο, και με δεδομένη την καραντίνα που αναφέρθηκε παραπάνω, παρουσιάζεται ως πιθανότερο το γεγονός να υπήρξε μια διαρροή από το αμερικανικό βιολογικό πρόγραμμα JUPITR…

Η κορεάτικη διαδρομή εξάπλωσης του ιού είναι μάλιστα παρόμοια με εκείνη της Ιταλίας.

Αν κοιτάξουμε το χάρτη των περιοχών του ιού που επλήγησαν στην Ιταλία, υπάρχει μια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ σχεδόν σε απόσταση αναπνοής από όλα αυτά. Αυτό είναι φυσικά απλώς μια υπόθεση των περιστάσεων που προκαλεί εύλογη καχυποψία, αν και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη..Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό σημείο εδώ που δεν μπορεί να αγνοηθεί, δηλαδή το γεγονός της ταυτόχρονης εκρηξης του νέου ιού σε 3 διαφορετικές χώρες , όπου και στις τρεις περιπτώσεις δεν υπάρχει σαφής επιδημιολογία, αλλά και αδυναμία να προσδιοριστεί είτε η αρχική πηγή, είτε ένας “ασθενής μηδέν”.

Το συμπέρασμα πολλών εμπειρογνωμόνων για τα βιολογικά όπλα που βρίσκονται σε ομόφωνη συμφωνία, καταλήγει στο ότι οι εκρήξεις σε έναν ανθρώπινο πληθυσμό ενός νέου και ασυνήθιστου παθογόνου σε πολλαπλές τοποθεσίες ταυτόχρονα, χωρίς σαφή ιδέα της πηγής και των ασύνδετων περιπτώσεων, είναι ότι μιλάμε σχεδόν για ένα παθογόνο σε  σκόπιμη ελευθέρωση , δεδομένου ότι οι φυσικές εστίες μπορεί σχεδόν πάντα να εντοπιστούν σε μία συγκεκριμένη θέση και μία, τουλάχιστον, περίπτωση “μηδέν ασθενούς”.

Η πιθανότητα μιας σκόπιμης διαρροής είναι τόσο ισχυρή στην Ιταλία και τη Νότια Κορέα και στην Κίνα, που και οι τρεις χώρες φαίνεται ότι μοιράζονται τις ίδιες ακριβώς υποψίες.

Με τον ίδιο τρόπο αναπτύχθηκαν χιλιάδες λοιμώξεις στην Ουάσιγκτον, την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη, που σαφώς προέρχονταν από άγνωστες (και ανεξερεύνητες) τοπικές πηγές.

Δεδομένου του μεγάλου όγκου της κυκλοφορίας επιβατών από την Κίνα σε όλο τον κόσμο, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένες λοιμώξεις θα έχουν εντοπιστεί σε Κινέζους υπηκόους σε άλλες χώρες και, δεδομένου ότι το πρώτο ξέσπασμα συνέβη στην Κίνα, ήταν φυσικό να επιχειρηθεί να ενοχοποιηθούν οι ταξιδιώτες από την Κίνα.

 Στην Αυστραλία που έκανε έλεγχο, ο πρωθυπουργός της χώρας πρόσφατα δήλωσε ότι το 80% ή περισσότερο από όλες τις λοιμώξεις στη χώρα του συνέβη στις ΗΠΑ, που στη συνέχεια ταξίδεψαν στην Αυστραλία.

Ομοίως, η Ισλανδία επιβεβαίωσε ότι ορισμένες από τις λοιμώξεις από τον κοροναϊό έχουν εντοπιστεί στο ..Ντένβερ!!

Εκείνο που ξέρουμε πάντως είναι ότι ο ιός δεν προήλθε από μια μπανάνα ή μια νυχτερίδα, αλλά από ένα ζωντανό πρόσωπο – ή, αλλιώς, ένα πρόσωπο που φέρνει έναν ζωντανό ιό, ας πούμε σχηματικά, σε έναν “κουβά” από ιούς!!

Οι σωστές ερωτήσεις που πρέπει να τεθούν αφορούν την ταυτότητα του εν λόγω προσώπου και την πηγή του περιεχομένου αυτού του κάδου, και οι απαντήσεις αυτές φαίνεται να μας οδηγούν στις ΗΠΑ, και μάλλον δεν πρόκειται να βρεθούν στην Κίνα.

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε αυτά τα δύο κύματα λοιμώξεων που κύκλωσαν την υδρόγειο.

Το Πρώτο Κύμα μόλυνε ταυτόχρονα 25 έθνη ή εδάφη μέσα σε λίγες ημέρες εκδηλώθηκε γύρω στις 25 Ιανουαρίου. Οι μολυσμένες περιοχές: Μακάο, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη, Βιετνάμ, Νότια Κορέα, Σρι Λάνκα, Φιλιππίνες, Καμπότζη, Νεπάλ, Μαλαισία, Αυστραλία, Ταϊλάνδη, Καναδάς, ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ρωσία, Φινλανδία και ΗΑΕ.

Ένα μήνα αργότερα, το δεύτερο κύμα μόλυνε ταυτόχρονα 85 έθνη μέσα σε μερικές ημέρες με έναρξη τις 25 Φεβρουαρίου. Οι μολυσμένες χώρες: Αυστρία, Κάτω Χώρες, Ελβετία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Μονακό, Άγιος Μαρίνος, Βατικανό, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Νέα Ζηλανδία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ινδονησία, Μπαγκλαντές, Μαλδίβες, Μπουτάν, Ανδόρα, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβενία, Λετονία, Κροατία, Εσθονία, Βόρεια Μακεδονία, Γεωργία, Ρουμανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Σλοβακία, Σερβία, Μολδαβία, Αλβανία, Αίγυπτος, Ιράκ, Ομάν, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Λίβανος, Ρουμανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Σλοβακία, Σερβία, Μολδαβία, Αλβανία, Αίγυπτος, Ιράκ, Ομάν, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Λίβανος, Ιορδανία, Παλαιστίνη, Ισλανδία, Ισημερινός, Αρμενία, Νορβηγία, Δανία, Κόστα Ρίκα, Περού, Κολομβία, Μεξικό, Δομινικανή Δημοκρατία, Παραγουάη, Χιλή, Βραζιλία, Αργεντινή, Νιγηρία, Τόγκο, Καμερούν, Σενεγάλη, Αλγερία, Νότια Αφρική, Μαρόκο και Τυνησία.

Το Κοσσυφοπέδιο, η Ναμίμπια, η Ουρουγουάη, το Σουδάν, η Αιθιοπία, το Λεσότο, η Βολιβία, ο Παναμάς, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Μογγολία, η Μπουρκίνα Φάσο, το Μπρουνέι και η Κύπρος είχαν ταυτόχρονες εξάρσεις περίπου μία εβδομάδα αργότερα.

Ωστόσο ένας φυσικός ιός δεν έχει τη δυνατότητα να μολύνει ταυτόχρονα 85 διαφορετικές χώρες σε όλες τις ηπείρους του κόσμου, με εστίες σε πολλές τοποθεσίες σε κάθε χώρα – και να το κάνει χωρίς το όχημα μιας αγοράς θαλασσινών γεμάτη νυχτερίδες και μπανάνες..

Πιο περίεργο είναι ότι οι χώρες αυτές δεν είχαν σε καμία περίπτωση όλες μολυνθεί με την ίδια ποικιλία του ιού, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταυτόχρονες λοιμώξεις σε αυτές τις 85 χώρες δεν ήταν από την ίδια πηγή.

Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι οι περισσότερες χώρες, τουλάχιστον οι μεγάλες, ανέφεραν ταυτόχρονες εστίες σε πολλές τοποθεσίες, και μέχρι σήμερα, ενώ ορισμένα έθνη ήταν σε θέση να εντοπίσουν έναν ή περισσότερους από τους “ασθενείς μηδέν”, δεν γνωρίζουμε καμία χώρα που δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει οριστικά πολλούς “ασθενείς μηδέν”.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω πληροφορίες υπό το φως των γνωστών βασικών γεγονότων της μετάδοσης του ιού, η διαίσθηση δείχνει τουλάχιστον τη δυνατότητα να έχουν υπάρξει πολλοί άνθρωποι που μεταφέρουν έναν “κουβά” ζωντανών ιών.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας είναι εξ ολοκλήρου μέσα στην Ιταλία, το Ιράν, και την Κίνα!

Με κατά προσέγγιση στοιχεία, το ποσοστό θνησιμότητας της Κίνας είναι μεταξύ 3% και 4%, αυτό του Ιράν σε περίπου 7% και η Ιταλία το υψηλότερο σε περίπου 9%.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι αν αυτές οι χώρες περνούσαν το στέλεχος του ιού σε άλλα έθνη, αυτά τα στελέχη εγκατέλειψαν τη θνησιμότητα τους όταν έφυγαν από την αρχική τους εστία.

Από τις 34 χώρες που υποτίθεται ότι έχουν μολυνθεί από την Ιταλία, για παράδειγμα, όλες παρουσιάζουν πολύ χαμηλή θνησιμότητα, το ίδιο ισχύει και για τις κινεζικές ή ιρανικές λοιμώξεις.

Το φυσικό συμπέρασμα είναι ότι αυτοί οι ιοί προτιμούν τους «εγχώριους πληθυσμούς» τους και θέτουν στην καλύτερη περίπτωση μια δευτερεύουσα απειλή στους άλλους.

[Η συνέχεια της έρευνας,  σε επόμενο άρθρο…]

*Γιώτα Σεχίδου, Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ-συγγραφέας και δημοσιογράφος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας