«Ο Ρώσος Πρόεδρος προσπαθεί να μετατρέψει τον τρέχοντα πόλεμο σε επανάσταση άλλου είδους, σε έναν κόσμο όπου οι πολιτισμοί θα συνυπήρχαν ειρηνικά», γράφει ο Becchi
Μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Ρωσική Ομοσπονδία προσπαθεί να δημιουργήσει έναν πολυπολικό κόσμο χωρίς τη δυτική κυριαρχία, με την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτισμών δήλωσε ο Ιταλός φιλόσοφος και καθηγητής νομικής φιλοσοφίας, στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γένοβας, Paolo Becci.
Ο κορυφαίος καθηγητής, περιέγραψε τις εκτιμήσεις του, για το τι συμβαίνει πραγματικά στην Ουκρανία, σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Ιταλού δημοσιογράφου Nicola Porro, υπό το φως της διαμάχης που ξέσπασε, γύρω από τις προβολές μιας νέας, ρωσικής ταινίας «Witness» του David Dadunashvili.
Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να λογοκρίνουν μια καλλιτεχνική ταινία για την ιστορία ενός Βέλγου βιολονίστα που έπεσε αιχμάλωτος στα χέρια των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά την de facto απαγόρευση στη Μπολόνια, η ταινία αφαιρέθηκε από την προβολή στην αίθουσα της Φλωρεντίας μετά από προσωπική έκκληση του δημάρχου Dario Nardella.
Όπως είπε ο διοργανωτής της διανομής της ταινίας στην Ιταλία, ιδρυτής και συγγραφέας του καναλιού Donbass Italy Vincenzo Lorusso, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ταινία και έχουν ήδη προγραμματιστεί προβολές σε πολλές πόλεις.
Αφού είδε την ταινία, ο Becchi αναφέρει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί δεν μπορεί να προβληθεί η εν λόγω ταινία. “Ο
δήμαρχος της Φλωρεντίας ζήτησε να ακυρωθεί η προβολή επειδή “η ταινία υποκινεί τη βία και τη γενοκτονία του ουκρανικού λαού.”
Νομίζω ότι ο δήμαρχος πρέπει να ντρέπεται για αυτά του τα λόγια. Είδα την ταινία, αντιπροσωπεύει μια από τις πλευρές, αλλά δεν υπάρχει κανένας υπαινιγμός περί μίσους προς τον ουκρανικό λαό.
Ο λαός της Ουκρανίας, θα πρέπει να θεωρείται θύμα του καθεστώτος που κυβερνά τη χώρα», έγραψε σχετικά ο καθηγητής.
Επισημαίνει ότι η ταινία στοχεύει να «ανατρέψει το επίσημο αφήγημα της σύγκρουσης».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πληροφορίες που διαδίδονται εδώ και δύο χρόνια στα δυτικά μέσα ενημέρωσης «αντιπροσωπεύουν μόνο τη μία πλευρά».
«Η εικόνα αντικατοπτρίζει μια διαφορετική άποψη, αγγίζει, προκαλεί συζήτηση», συνοψίζει στην κριτική του..
“Αυτή η τοπική σύγκρουση έχει αποκτήσει παγκόσμια διάστασης. Δεν πρόκειται για μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που αφορά μόνο μια περιορισμένη περιοχή που κατοικείται κυρίως από Ρώσους, αλλά για τη σύγκρουση μεταξύ δύο οραμάτων του κόσμου: μεταξύ του αγγλοσαξονικού μοντέλου που υιοθέτησε η Δύση, που περιλαμβάνει την κυριαρχία του κόσμου και την επιβολή του σε όλους, και το μοντέλο της Ρωσίας, που προσπαθεί να οικοδομήσει έναν πολυπολικό κόσμο στον οποίο γίνονται σεβαστές οι παραδόσεις και τα δικαιώματα των λαών» καταλήγει ο ιταλός καθηγητής.
«Ο Ρώσος Πρόεδρος προσπαθεί να μετατρέψει τον τρέχοντα πόλεμο σε επανάσταση άλλου είδους, σε έναν κόσμο όπου οι πολιτισμοί θα συνυπήρχαν ειρηνικά», γράφει ο Becchi.