Αθλιότητες Γεραπετρίτη: «Έχουμε ξεκάθαρη θέση για Κόσσοβο αλλά…θα κάνουμε αποχή»!!!

778

Ως “ξεκάθαρη”  επιχείρησε να εμφανίσει τη θέση της Ελλάδας στο θέμα της ένταξης του Κοσσβου στους διεθνείς οργανισμούς, ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Γεραπετρίτης αναφερόμενος στο φλέγον θέμα της ένταξής του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ένταξη την οποία εισηγήθηκε θετικά η Ντόρα Μπακογιάννη προκαλώντας την οργή της Σερβίας.

Ο κ. Γεραπετρίτης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστόπουλου είπε ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας χαρακτηρίζεται από «στάση αρχής. Ποτέ δεν θα εμφανιστούμε ασυνεπείς» για να προσθέσει ειδικά για το ζήτημα της ψηφοφορίας:

«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι απολύτως σταθερή στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία δεν αφορά κυβερνήσεις.

Η Ελλάδα τηρεί συνεπή στάση. Οπως απείχαμε από την διαδικασία κατά την οποία αποπέμφθηκε η αίτηση Κοσσόβου για ένταξη του στο Συμβούλιο Σσφάλειας, έτσι θα ψηφίσουμε στο επόμενο συμβούλιο υπουργών. Η αποχή λογίζεται ως άρνηση».

Ο Υπουργός σε άλλο σημείο είπε πως «η στάση μας είναι διαυγής και καθαρή. Είπαμε ότι δεν θεωρούμε ότι θα μπορέσει υπό τις παρούσες συνθήκες να ενταχθεί το Κόσοβο σε διεθνείς οργανισμούς. Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην ένταξη του Κοσσόβου, μολονότι διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας. Το τι έπραξε κάθε βουλευτής είναι θέμα ανεξαρτησίας. Η θέση της κυβέρνησης όμως είναι συνεπής».

Τώρα γιατί η Ελλάδα πρέπει να απέχει από την ψηφοφορία αντί να καταψηφίσει ανοιχτά την ένταξη του Κοσσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης και πως η αποχή λογίζεται ως άρνηση το γνωρίζει μόνο το ΥΠΕΞ.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, ίσως ακόμη σοβαρότερο. Ο Γ.Γεραπετρίτης ανέφερε για την Ντ.Μπακογιάννη ότι “Το τι έπραξε κάθε βουλευτής είναι θέμα ανεξαρτησίας”.

Όχι δεν πρόκειται καθόλου για θέμα ανεξαρτησίας όταν η χώρα διατυπώνει αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές  θέσεις εξωτερικής πολίτικης που αγγίζουν τα εθνικά θέματα και το Κυπριακό. Δεν υπάρχει “ανεξαρτησία” βουλευτή και δη του κυβερνητικού κόμματος όταν η Ελλάδα εμφανίζεται με δύο πρόσωπα στα διεθνή φόρα αναστατώνοντας τις σχέσεις της με φίλες χώρες όπως η Σερβία στην προκειμένη.

Που τα είδε αυτά τα περί “ανεξαρτησίας” ο Γ.΄Γεραπετρίτης;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας