Γιατί Ρώσοι και Ουκρανοί χύνουν τόσο πολύ αίμα για το Μπάκχμουτ – Η καίρια σημασία του για την εξέλιξη του πολέμου
Βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο από την Μαρίνκα απεικονίζει «σφυροκόπημα» των ουκρανικών θέσεων από το ρωσικό Πυροβολικό θυμίζοντας σκηνές Αποκάλυψης.
Ο επικεφαλής των ρωσόφωνων της DPR (Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ) δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν απελευθερώσει το 80% της πόλης και πολύ σύντομα θα έχει τελειώσει η εκκαθάρισή της.
Η Μαρίνκα βρίσκεται στην δυτική είσοδο της μεγάλης πόλης του Ντονέτσκ και από εκεί οι Ουκρανοί απειλούν καθημερινά ενώ έχουν χτυπήσει πολλές φορές αμάχους με πυρά Πυροβολικού.
Με την Γκορλόβκα που βρίσκεται στην βόρεια είσοδο του Ντονέτσκ, «πνίγουν» κυριολεκτικά την πόλη.
Από αυτές τις δύο πόλεις οι Ουκρανοί βομβάρδιζαν επί οκτώ χρόνια την ρωσόφωνη πόλη ενώ σήμερα προχώρησαν σε έναν πρωτοφανή βομβαρδισμό κατά αμάχων αφού 40 ρουκέτες από συστήματα HIMARS έπληξαν το κέντρο του Νονέτσκ.
Ήταν ο χειρότερος βομβαρδισμός από το 2014.
Donetsk woke to this hell:
"The moment of arrivals in the center of Donetsk was captured in the frame.
40 rockets from MLRS Grad exploded on residential streets."https://t.co/E7EU3m4IrO pic.twitter.com/YC3A16W6VJ— Eva Karene Bartlett (@EvaKBartlett) December 15, 2022
Στο μέτωπο του Μπάκχμουτ όλα δείχνουν πως οι Ρώσοι θα ολοκληρώσουν την κυκλωτική κίνησή τους και πλησιάζουν στον δυτικό αυτοκινητόδρομο, ενώ έχουν μεταφέρει βαρύ οπλισμό στην νοτιοδυτική είσοδο της πόλης.
Oι μάχες εντός του αστικού ιστού έχουν μεταφερθεί στις λεωφόρους Maximenko και Kleschevskaya, οι οποίες αποτελούν τα μοναδικά εμπόδια για τους Ρώσους να φτάσουν στο κέντρο της πόλης.
Πολλοί στην Δύση απορούν γιατί Ρωσία και Ουκρανία πληρώνουν έναν τόσο μεγάλο και βαρύ φόρο αίματος για μία πόλη 100.000 κατοίκων.
• Αποτελεί το σημαντικότερο μεταφορικό κόμβο στο Ντόνμπας και μπορεί να καταστρέψει το λογιστικό δίκτυο των Ουκρανών
• Επιτρέπει στην Ρωσία να απειλεί άλλες αμυντικές γραμμές των Ουκρανών
• Αν το καταλάβει δίνει χώρο στους Ρώσους για μελλοντικές επιθέσεις
Πρακτικά δίνει την δυνατότητα στους Ρώσους να μεταφέρουν εκεί τις δικές τους εφοδιαστικές γραμμές σε μεγάλο βάθος.