Ανατροπή: Το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού ενάντια στη Δύση

2673

Η αντιρωσική υστερία δεν πέτυχε και αρχίζει να στρέφεται εναντίον της ίδιας της Δύσης καθώς η παγκόσμια κοινή γνώμη δεν δείχνει να συντάσσεται με τη δυτική προπαγάνδα που δαιμονοποίησε και εξαλοκουθεί να το κάνει το καθεστώς Putin – με το οποίο μέχρι πρότινος είχε αναπτύξει ένα ευρύ πλέγμα εμπορικών δεσμών.
Η Economist Intelligence Unit (EIU) που δεν.. ελέγχεται βεβαίως από το Κρεμλίνο και είναι υπεράνω πάσης υποψίας… δημοσίευσε μια έκθεση που αναφέρει ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη της σύγκρουσης Ρωσίας – Ουκρανίας, ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών τάσσεται στο πλευρό της Μόσχας.
Σχεδόν το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε χώρες που τηρούν στάση ουδετερότητας ή χώρες που κλίνουν προς τη Ρωσία.
Οι απόψεις επίσης έχουν μεταστραφεί από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Σημαντικές χώρες που έχουν φιλική στάση προς τη Ρωσία από τον Μάρτιο του 2022 περιλαμβάνουν τη Νότια Αφρική, (μέλος των BRICS) ,την Τουρκία (μέλος του ΝΑΤΟ) και το Κατάρ μεταξύ άλλων.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτήν την τάση.
Πρώτον, η έντονη καθολική, αντιρωσική προπαγάνδα έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στη Δύση προς κατανάλωση από τους ψηφοφόρους και το ευρύ κοινό προκειμένου να στηρίξει την κοινή γνώμη υπέρ της Δύσης και να αποτρέψει κάθε μαζική κοινωνική αμφισβήτηση σχετικά με τον πολιτικό χειρισμό της κατάστασης.
Αυτές οι απόψεις δεν έχουν προωθηθεί με αυτή την ένταση σε άλλους γεωπολιτικούς χώρους.

Πώς τα τρίτα κράτη διαμόρφωσαν την ισορροπημένη στάση τους

Με χαμηλότερης έντασης πολιτική και ρητορική και πίεση στα μέσα ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι και οι ακαδημαϊκοί μπόρεσαν να αναπτύξουν μια πιο ισορροπημένη άποψη για την κατάσταση στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της Δύσης σε αυτή την διένεξη.
Πολλοί δεν εντυπωσιάζονται από τον χειρισμό αυτού ούτε το γεγονός ότι ο αντίκτυπος της σύγκρουσης – η αύξηση των τιμών των καυσίμων και της ενέργειας, έχει επηρεάσει τις οικονομίες τους σε αυτό που θεωρείται πρόβλημα της Δύσης.
Η ΕΕ ειδικότερα θεωρήθηκε άπληστη όσον αφορά την άνοδο της τιμής των καυσίμων, καθώς αγόρασε όλα τα διαθέσιμα αποθέματα χωρίς να λάβει υπόψη της τις ανάγκες άλλων κρατών.
Αυτό επεκτάθηκε και στις προμήθειες σιτηρών, όπου οι ουκρανικές εξαγωγές διοχετεύθηκαν στην ΕΕ αντί για τις φτωχότερες χώρες στις οποίες πωλούνται συνήθως.
Αυτή η συμπεριφορά έχει παγιώσει μια ευρύτερη παγκόσμια άποψη ότι η Δύση είναι θεμελιωδώς άπληστη και δεν θα μοιραστεί πόρους σε παγκόσμια βάση ακολουθώντας την παράδοση της αιματηρής αποικιοκρατίας.
Τρίτον, βασική είναι και η πτυχή του μακροπρόθεσμου εμπορίου.
Η Ρωσία – μαζί με την Κίνα – έχει γενικά υποστηρίξει περισσότερο τα μικρότερα κράτη από ό,τι η Δύση, και τους έχει κάνει διπλωματικές, εμπορικές και ασφαλείς προσεγγίσεις.
Η Δύση και ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζονται όλο και περισσότερο ως αλαζονικές, επιβλητικές και αιτίες πολυάριθμων περιφερειακών συγκρούσεων.
Τέταρτον, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά τον τρόπο ζωής.
Η Δύση θεωρείται εν μέρει ως παρακμιακή, ακόμη και ανήθικη.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στο πλαίσιο των δικαιωμάτων για τα διεμφυλικά άτομα, των δικαιωμάτων LGBTQ και ζητημάτων που επηρεάζουν την ανάπτυξη του παιδιού.
Υπάρχει επιπροσθέτως η αίσθηση ότι το τέλος της παλιάς παγκόσμιας τάξης, που χτίστηκε γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την φτάνει στο τέλος της ως μονοπολικό κατασκεύασμα και επίκειται η αντικατάστασή της με ένα καθεστώς στο οποίο έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή αναδυόμενα και άλλα ισχυρά κράτη.

Oι σημαντικές συνέπειες που θα αλλάξουν τον κόσμο

Θα υπάρξουν συνέπειες ως αποτέλεσμα αυτών των απόψεων, ανάλογα με την έκβαση της σύγκρουσης.
Εάν επικρατήσει η Δύση, τεράστιος αριθμός πολιτών παγκοσμίως θα αντισταθεί στην περαιτέρω διεκδίκηση της Δύσης στις περιοχές τους – οδηγώντας σε αυξανόμενη πιθανότητα γενικευμένης σύγκρουσης.
Αν και οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Βρετανία μπορεί να μην θέλουν να το αποδεχθούν αυτή την πραγματικότητα, θα είναι μια αναμφισβήτητη αλήθεια – με συνέπειες δυνητικά πιο σοβαρές από το ζήτημα της Ουκρανίας.
Τα ευρήματα της EIU πρέπει να θεωρηθούν ως προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ ότι η πλειονότητα της παγκόσμιας κοινότητας αναμφισβήτητα δεν ευθυγραμμίζεται με μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων που εστιάζεται στη Δύση.

1 σχόλιο

  1. https://theconservativetreehouse.com/blog/2023/03/10/huge-iran-and-saudi-arabia-agree-to-resume-diplomatic-and-trade-relations-during-talks-negotiated-by-china/

    Ο δημοσιευόμενος χάρτης είναι αποκαλυπτικός τού νέου μεταψυχροπολεμικού κόσμου. Αρκεί να καταλάβουμε και εμείς, αυτό που φωνάζει το ΔΗΚΕΑ. Οτι οι παλαιοί πολιτικοί χαρακτηρισμοί (”αριστερά” και ”δεξιά”) ΔΕΝ ανταποκρίνονται πλέον στην μετά την κατάρρευση πραγματικότητα. Οσο συνεχίζουμε να τούς χρησιμοποιούμε, τόσο περισσότερο θα συνεχίζει να κυριαρχεί μιά αφόρητη σύγχυση. Σήμερα θα είσαι ή με τις αποβιομηχανοποιημένες παγκόσμιες υπερεθνικές οικονομικές οντότητες τών τραπεζιτικών οικογενειών ή με τα εθνικά κράτη με εθνική βιομηχανική οικονομία, που θα επιτρέψει να υπάρχει βιομηχανική εργατική τάξη, φορέας τής μελλοντικής ελπίδας γιά την σωτηρία τού Ανθρώπου. Σιγά σιγα σχηματίζεται η Πατριντέρν, η Πατριωτική Διεθνής, που απλώνεται σε όλον τον Κόσμο. Από τις 24.2.2022 έχει αρχίσει η νέα περίοδος τής Ιστορίας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας