Akar: Πρέπει να γίνει δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου!

804
Akar: Πρέπει να γίνει δίκαιη

Δίκαιη μοιρασιά σημαίνει για την Τουρκία διχοτόμηση του Αιγαίου σε πρώτο στάδιο και ολοκληρωτική άλωσή του στη συνέχεια.

Νέες δηλώσεις  με αποδέκτη την χώρα μας, έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως η γειτονική χώρα είναι έτοιμη για διάλογο… αλλά και δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγσαίου όπως υποστήριξε ο ίδιος.
«Έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα.
Εμείς λέμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας με ειρηνικό τρόπο, στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και ως δυο πολιτισμένες χώρες να έχουμε συνομιλίες και διάλογο.
Ο (σ.σ. Έλληνας) ομόλογός μου, αύριο εάν πει “έρχομαι”, είναι καλοδεχούμενος. Αύριο να με καλέσει είμαι έτοιμος να πάω αμέσως. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον διάλογο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Akar, αποκηρύσσοντας ωστόσο την ίδια ώρα ως «μάταιη» την προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας και ως «κάλπικες» τις ελληνικές συμμαχίες.
«Η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνομιλίες. Θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με διάλογο», σημείωσε ο Τούρκος ΥΕΘΑ, σύμφωνα με τον οποίο ωστόσο «η προσπάθεια εξοπλισμού (σ.σ. της Ελλάδας) είναι μάταιη, όπως είναι μάταιη και η προσπάθεια (σ.σ. των Ελλήνων) να τρέχουν πίσω από “κάλπικες” συμμαχίες.
Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να φτάσουν κάπου».
«Κάθε φορά υπενθυμίζουμε στους συνομιλητές μας ότι η Τουρκία είναι ένας δυνατός έμπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος», συνέχισε ο κ. Akar, «και με αυτήν την έννοια, ο διάλογος θα έχει όφελος προς όλες τις πλευρές, και η δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου είναι σημαντική και επωφελής για την Τουρκία και την Ελλάδα».
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε, ωστόσο, να σχολιάσει και τις εσωτερικές ελληνικές υποθέσεις, υποστηρίζοντας ότι «συγκεκριμένοι (σ.σ. Έλληνες) πολιτικοί, επειδή έρχονται και εκλογές, συνεχίζουν με ενέργειες και δηλώσεις τους να κάνουν ζημιά στον ελληνικό λαό και στην ευημερία του».
«Στους ομολόγους μας και στις άλλες χώρες με τις οποίες συνομιλούμε λεμέ “παρακαλούμε να έχετε μια ουδέτερη, δίκαιη στάση”.
Τους λέμε ότι δεν τηρούν την ουδετερότητα τους», συνέχισε ο Akar.

Για τις διμερείς σχέσεις

Αιχμές κατά της Ελλάδας για το πάγωμα των διμερών συνομιλιών άφησε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και υποστήριξε ότι η Άγκυρα περιμένει τους Έλληνες για διάλογο εδώ και δύο χρόνια.
«Έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα. Ας συνομιλήσουμε με αμοιβαίο διάλογο και ειρηνικούς τρόπους. Έχουμε τρόπους να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη σε αυτό το θέμα.
Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ξεχωριστές εργασίες. Ο πρόεδρός μας (Recep Tayyip Erdogan) έχει συναντήσει τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ (Jens Stoltenberg).
Η Ελλάδα είναι που αποχώρησε από την συνάντηση για αυτά τα τρία θέματα. Υπάρχουν διάφορες διαστάσεις.
Είπαμε να συναντηθούν εμπειρογνώμονες. Έγιναν συνομιλίες σε Ελλάδα και Τουρκία. Περιμέναμε για την τέταρτη συνάντηση δύο χρόνια. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον διάλογο, έχουμε δίκιο, είμαστε δυνατοί, περιμένουμε τους συνομιλητές μας 2 χρόνια. Δεν έχουμε χάσει την ελπίδα μας. Μιλάμε με άλλες χώρες» είπε μιλώντας στο Haberturk.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας