Αιγύπτιοι:-Με το δάχτυλο στη σκανδάλη-Διέρρευσε ισραηλινό σχέδιο εκτοπισμού Παλαιστινίων στο Σινά

1580

Σε πολύ οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση σε όλη την Μέση Ανατολή και την Αφρική με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι να επιθεωρεί την 4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία της 3ης Στρατιάς στο Σουέζ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Αχμέντ Φαχμί.

Ο Αλ Σίσι επιθεώρησε μαχητικά, άρματα μάχης και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό στη Χερσόνησο του Σινά, στο δυτικό άκρο της χερσονήσου του Σινά, περίπου 215 χλμ από τα σύνορα της Αιγύπτου με τη λωρίδα της Γάζας.

 

Όπως δήλωσε μάλιστα στο στράτευμα, η στρατιωτική άσκηση είχε στόχο να υπενθυμίσει τον πόλεμο του 1973 κατά του Ισραήλ.

 

Λάδι στη φωτιά έριξε ένα απόρρητο ισραηλινό έγγραφο της υπουργού Πληροφοριών της χώρας το οποίο -άγνωστο πως- διέρρευσε στα ισραηλινά ΜΜΕ.

Το έγγραφο εξετάζει τρεις εναλλακτικές λύσεις για τη μεταπολεμική εποχή, αλλά η εναλλακτική «που θα αποφέρει θετικά και μακροπρόθεσμα στρατηγικά αποτελέσματα» είναι η μεταφορά των πολιτών της Γάζας στο Σινά ενώ ζητά την δημιουργία Buffer Zone εντός της Αιγύπτου!

O Σίσι υπενθύμισε το Γιομ Κιπούρ

Η επιθεώρηση έγινε εν μέσω διαμάχης που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για το κατά πόσο είναι ασφαλής η χερσόνησος του Σινά, λόγω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Η άσκηση της 4ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας του 3ου Πεδίου Στρατού των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων στην πόλη του Σουέζ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για την 50η επέτειο της νίκης του Οκτωβριανού Πολέμου (Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ 1973).

 

Στην άσκηση έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση και τα νέα συστήματα πυροβολικού του αιγυπτιακού στρατού, K9, τα οποία αγόρασε το 2022 από τη Νότια Κορέα. H Aίγυπτος θα αποκτήσει 200 συστήματα πυροβολικού, μαζί με άλλα οχήματα υποστήριξης, σε μία συμφωνία αξίας 1,7 δισ δολαρίων.

 

Στα βίντεο φαίνονται τα εξής οπλικά συστήματα:

M1A1 Abrams
M113 APCs
M270 MLRS
M109 SPG
K9A1 EGY SPG
Apaches
Ka-52s
Wing Loong drones
Tor M2 AA
Buk M2 AA
Shilkas AA
Hawk AA
Pechora AA

Δείτε βίντεο

«Ο Στρατός θα διασφαλίσει τα αιγυπτιακά σύνορα»

Κατά την παρουσία του στο Σουέζ ο αλ Σίσι τόνισε ότι ο ρόλος του στρατού είναι να διασφαλίζει τα αιγυπτιακά σύνορα και ως εκ τούτου, υπό το φως και των γεγονότων, θα πρέπει «να χρησιμοποιούμε τις δυνατότητές μας με σύνεση», ενώ προέταξε την ανάγκη διπλωματικής λύσης για το Παλαιστινιακό.

«Είναι πολύ σημαντικό όταν έχεις αυτού του είδους τη δύναμη να τη χρησιμοποιείς λογικά, σοφά και ώριμα και να μην κάνεις υπέρβαση και να έχεις ψευδαισθήσεις για τη δύναμή σου», είπε ο Σίσι, αναφερόμενος στις εσωτερικές εκκλήσεις προς την Αίγυπτο να εμπλακεί στην σύγκρουση.

 

 

«Έχετε αυτή την ικανότητα να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας… μην αφήσετε ποτέ τον θυμό ή τη θέρμη να σας κάνει να κάνετε υπέρβαση», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, η Αίγυπτος, όπως είπε, έχει σημαντικές στρατιωτικές ικανότητες, που θα χρησιμοποιούσε μόνον σοφά και για λόγους αυτοάμυνας.

Ήδη, όπως είπε, η Αίγυπτος έχει παίξει ρόλο στην αποκλιμάκωση της κρίσης και στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης, έχοντας εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις για να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και για την απελευθέρωση των ομήρων, ενώ ζητά εκεχειρία.

Προειδοποίηση απηύθυνε στους Ισραηλινούς, θέλοντας να αποτρέψει τον εκτοπισμό των ανθρώπων στην Αίγυπτο.

Ισραηλινό ΜΜΕ: Απόρρητο σχέδιο εκτοπισμού Παλαιστινίων στο Σινά!

H ισραηλινή εφημερίδα «Calcalist» αποκάλυψε απόρρητο σχέδιο εκτοπισμού των Παλαιστινίων προς το Σινά και αλλού

Στο δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι η υπουργός Πληροφοριών Gila Gamliel σε απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε προτείνει τη «βίαιη μεταφορά» των εκτοπισμένων στο Σινά, μετά το τέλος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

 

 

Το έγγραφο φέρει το λογότυπο του Υπουργείου Πληροφοριών και χρησιμοποιείται για εσωτερικές συζητήσεις μεταξύ των κυβερνητικών υπουργείων.

Η οικονομική εφημερίδα προέβη στην αποκάλυψε χτες Τρίτη και σύμφωνα με αυτό εμπεριέχονται τρείς προτάσεις της υπουργού για την μεταπολεμική περίοδο με κυρίαρχη λύση που “θα οδηγήσει σε θετικά και μακροπρόθεσμα στρατηγικά αποτελέσματα» τη μεταφορά των πολιτών της Γάζας στο Σινά.

Προτείνει την:

-Δημιουργία ζώνης ελέγχου πλάτους πολλών χιλιομέτρων εντός της Αιγύπτου, νότια των συνόρων με το Ισραήλ, ώστε να μην μπορούν να επιστρέψουν οι εκκενωμένοι κάτοικοι.

-Η κίνηση περιλαμβάνει τρία στάδια: την ίδρυση πόλεων σκηνών στο Σινά νοτιοδυτικά της Λωρίδας της Γάζας, τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη βοήθεια των κατοίκων και τέλος την κατασκευή πόλεων στο βόρειο Σινά.

-Δημιουργία συνεργασίας με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό άλλων χωρών, ώστε να μπορούν να υποδεχθούν τους Παλαιστίνιους εκτοπισμένους από τη Γάζα, όπως το κράτος του Καναδά και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, και οι χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Image

Image

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας