Αυτή θα είναι η νέα Ουκρανία: Μια συνομοσπονδία ημι-ανεξάρτητων κρατών

1586

Δημιουργείται η «Δημοκρατία της Χερσώνας»

Η Ρωσία φαίνεται ότι έχει ως στόχο να καταλάβει όλη την Ουκρανία και να δημιουργήσει μια συνομοσπονδία ημιανεξάρτητων κρατών. 

Όπως αναφέρει το defencenet.ru τα συμβούλια των βουλευτών ορισμένων περιοχών της Ουκρανίας συζητούν ένα μανιφέστο για τη δημιουργία ενός νέου δημοκρατικού κράτους – της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Ουκρανίας (FRU).

Ο κύριος στόχος είναι ενοποίηση όλων των λαών της Ουκρανίας που δεν αντέχουν τα εγκλήματα των νεοναζί του Κιέβου στο ουκρανικό έδαφος και τα αιματηρά εγκλήματα που γίνονται τα τελευταία χρόνια κατά των μειονοτήτων, ανάμεσα τους και της ελληνικής.

Οι εμπνευστές της συγκεκριμένης ιδέας τονίζουν ότι με τη μορφή ενός ενιαίου κράτους, η Ουκρανία δημιούργησε ένα σύνολο «αδικίας και βίας» που χρησίμευσε στην ενίσχυση της νεοφασιστικής δικτατορίας και του δεσποτισμού στο ουκρανικό κράτος.

Επίσης, σύμφωνα με όσα είπε ο περιφερειακός κυβερνήτης της Χερσώνας, Gennady Laguta, οι Ρώσοι προχωρούν σχέδιο για τη δημιουργία της «Δημοκρατία της Χερσώνας». «Σήμερα στις 4 Μαρτίου οι Ρώσοι θα γεμίσουν με ρωσικές σημαίες την πλατεία Svoboda και θα φωνάξουν για την δημιουργία της “Δημοκρατίας της Χερσώνας”», ισχυρίστηκε ο G.Laguta.

Για το λόγο αυτό μεταφέρεται κόσμος στην πόλη. Είδαμε τουλάχιστον δύο μεγάλα γεμάτα λεωφορεία, 20 αυτοκίνητα και πολλά άλλα ιδιωτικά και στρατιωτικά μέσα.

«Θέλω να καλέσω τον κόσμο της Χερσώνας να μην συμμετάσχει στην πορεία. Να μην εξαπατηθεί», είπε ο περιφερειακός κυβερνήτης της Χερσώνας.

Επιβεβαιώνονται επί της ουσίας οι πληροφορίες του defencenet.ru, τις οποίες μετέφερε το pronews.gr, ότι ο ρωσικός Στρατός θα προχωρήσει μέχρι τα απώτατα δυτικά όρια της σημερινής Ουκρανίας, σχέδιο που περιλαμβάνει και το Λβιβ, όπου εδρεύει τώρα το ουκρανικό καθεστώς και θα φτάσει μέχρι τα πολωνικά σύνορα και τα σύνορα της Μολδαβίας.

Παράλληλα ο Ρώσος επικεφαλής του Κοινοβουλίου, ανέφερε πως το μοντέλο της Ουκρανίας του 1991 δεν υπάρχει πλέον.

Το μέλος του Κρατικού Συμβουλίου της Κριμαίας,Vladimir Konstantinov, μίλησε για την κατάρρευση της Ουκρανίας και τον διαμελισμό της σε 3 κρατικούς σχηματισμούς.

«Το μοντέλο αυτού του κράτους που επιλέχθηκε από τους ιδρυτές της Ουκρανίας κατέστρεψε την ενότητα της κοινωνίας τους».

Ο πληθυσμός της χώρας έχει χωριστεί σε τρία γεωγραφικά μέρη:

  • Στους κατοίκους της Δυτικής Ουκρανίας που έγιναν η κύρια βάση της υπάρχουσας κυβέρνησης
  • Στους κατοίκους της Κεντρικής Ουκρανίας  που τους έδωσαν το δικαίωμα να ακολουθούν τους Δυτικούς
  • Και στους κατοίκους της Νοτιο-Ανατολικής Ουκρανίας που θεωρούνται κατώτερης κατηγορίας πολίτες. Αυτό δεν άλλαξε ακόμη και όταν πολίτες από την νοτιοανατολική Ουκρανία ήρθαν στην εξουσία.

Μετά την στρατιωτική επιχείρηση, είναι απίθανο οι πολίτες των τριών αυτών περιοχών να ζουν μαζί στο πλαίσιο μιας ενιαίας κρατικής οντότητας. Οι νέες λαϊκές δημοκρατίες που θα δημιουργηθούν εντός των ορίων του Χαρκόβου, της Οδησσού, της Χερσώνας, του Νικολάεφ και πιθανώς του Ζαπορίζια και του Dnepropetrovsk θα ακολουθήσουν το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Φυσικά, θα ενωθεί μαζί τους και η Υπερδνειστερία, η οποία θα έχει μια πραγματική ευκαιρία να αποφασίσει για το μέλλον της.

«Αυτή είναι η ιστορική Νέα Ρωσία, οι Δημοκρατίες της οποίας μπορούν να συνάψουν μια ομοσπονδιακή ή συνομοσπονδιακή συνθήκη μεταξύ τους.

Όλοι τους, νομίζω, με μεγάλη χαρά θα γίνονταν μέρος της Ρωσίας, αλλά ίσως αυτό δεν θα λειτουργήσει αμέσως. Αυτό είναι το πιο αδελφικό και αγαπητό μέρος της πρώην Ουκρανίας για εμάς»ανέφερε ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας.

Το κεντρικό τμήμα της χώρας μπορεί να επιλέξει ένα ουδέτερο καθεστώς. Όσο για τη Δυτική Ουκρανία, είναι πολύ πιθανό να γίνει προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα, η Υπερκαρπάθια, έχοντας την εμπειρία του κρατισμού και ακόμη και της ανεξαρτησίας, μπορεί κάλλιστα να γίνει ανεξάρτητο κράτος.

«Σε ολόκληρη την επικράτεια της πρώην Ουκρανίας, ανεξάρτητα από τη μελλοντική της μοίρα, η επιχείρηση αποστρατικοποίησης και αποναζιστοποίησης πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει να λάβουμε εγγυήσεις (θα έλεγα, να τις εξασφαλίσουμε) ώστε ούτε ένα κομμάτι της πρώην Ουκρανίας να μην καταλήξει στο ΝΑΤΟ και να μην γίνει πλατφόρμα φιλοξενίας εχθρικών οπλικών συστημάτων», κατέληξε ο Konstantinov.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας