«Όχι» του Συμβουλίου Εφετών στην έκδοση Κούρδου κρατούμενου από την Ελλάδα στην Τουρκία

1419
εφετών

Κατά της έκδοσης του Naci Ozpolat Τούρκου κουρδικής καταγωγής που συνελήφθη μαζί με άλλους 8 λίγο πριν από την άφιξη του Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο, τάχθηκε το Συμβούλιο Εφετών.
Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας είπε στη αγόρευση της ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται από τις τουρκικές Αρχές είναι αόριστες, με αποτέλεσμα εάν εκδοθεί στη γειτονική χώρα να δικαστεί για άλλα αδικήματα από αυτά που εκζητείται.
Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχες, ο Ozpolat είναι αρχηγικό μέλος του ριζοσπαστικού λαϊκού μετώπου και συμμετείχε στον σχεδιασμό της δολοφονίας του γενικού εισαγγελέα.
«Δεν είναι αδίκημα να ζητάει ο λαός δημοκρατία. Με ζητάνε χωρίς να έχουν στείλει στις ελληνικές Αρχες κάτι χειροπιαστό. Με ζητούν για μια πράξη την περίοδο που εγώ ήμουν κρατούμενος», είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο εκζητούμενος.
Το δικαστήριο είπε όχι στην έκδοση του με την πρόεδρο του συμβουλίου να λέει ότι η κρίση του θα αναπτυχθεί στο σκεπτικό της απόφασης.
Ο Naci Ozpolat Sadi του Halil και της Latife γεννήθηκε την 01-09-1969 στην Τουρκία και είχε συλληφθεί στα τέλη Νοεμβρίου μαζί με άλλα 8 άτομα μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο.

Η σύλληψη των 8 Κούρδων πριν την επίσκεψη Ερντογάν

Οκτώ άνδρες και μια γυναίκα είχαν συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τον περασμένο Νοέμβριο.
Είναι όλοι κουρδικής καταγωγής και προσήχθησαν από τρία διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ένας από τους προσαχθέντες καταζητείτο για παρόμοια υπόθεση Τούρκων που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα διαμερίσματα βρέθηκαν αρκετοί φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb, ρολόγια, καλώδια και βάζα με άγνωστη ουσία που παραπέμπουν σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Όλα τα υλικά μεταφέρθηκαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Οι πρώτες εκτιμήσεις των ανδρών της αστυνομίας, άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι προσαχθέντες να σχεδίαζαν επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την περίοδο που ο πρόεδρος της Τουρκίας επισκέφθηκε την Αθήνα, τον Δεκέμβριο του 2017.
Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, οι οκτώ εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις στην περιοχή και ύστερα από έρευνα, συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία που οδήγησαν στην επιχείρηση.
Θυμίζουμε ότι το 2014 τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής, επίσης μέλη του DHKP-C, είχαν συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική σε διαμέρισμα με οπλισμό στην οδό Γενναδίου στου Γκύζη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας