Ο ρόλος της ακροδεξιάς στις κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό (μέρος Β')

ακροδεξιάς

Συνεχίζοντας την προηγούμενη ανάρτηση με την διείσδυση της ακροδεξιάς στα Μακεδονικά συλλαλητήρια, αν όχι την πρωτοκαθεδρία μετά τις εικόνες από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονιίκης και αφού θα έχουμε την τιμή να υποδεχτούμε το κίνημα των “μακεδονομάχων” και στην Αθήνα:
Στο κάλεσμα Συλλαλητήριο στην Αθήνα-Σύνταγμα 4/2 – Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία, ως διοργανωτής εμφανίζεται η Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων των Ελλήνων με πρόεδρο τον Δημήτριο Μιχάκης. Πρόκειται για τον ιδρυτή και επισης πρόεδρο της εθνικιστικής οργάνωσης ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ., τον οποίο συναντάμε να προτείνει τον στρατηγό Γράψα για ΠτΔ το 2015, αλλά και στο Ωραιόκαστρο μπροστάρη των “αγανακτισμένων κατοίκων” να εμποδίζει την είσοδο προσφυγόπουλων και μεταναστών σε σχολείο της περιοχής.

Τον συναντάμε ακόμα έξω από το Χυτήριο στο πλευρό του φυρερίσκου Παππά της Χρυσής Αυγής(εικόνα 1, 2) σε διαμαρτυρία εκροδεξιών και παραθρησκευτικών κύκλων απέναντι στην “ιερόσυλη παράσταση” Corpus Christi . Πρόκειται για την μέρα που ο φασίστας Λαγός εξάσκησε τα όποια ελληνικά γνωρίζει γύρω από έναν υβριστικό-ρατσιστικό οχετό μίσους, την ίδια ώρα που ο σημερινός διοργανωτής του Μακεδονικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, φώναζε “είμαστε νόμιμοι Έλληνες Ορθόδοξοι και μας έχουν σαν να είμαστε αλλοδαποί”. Ο ίδιος καταχειροκροτούμενος ξηλώνει τις αφίσες της παράστασης.

Στην πρόσφατη συνέντευξη του στο RealFm και τον δημοσιογράφο Ν. Στραβελάκη, δήλωσε ξεκάθα πως οι χρυγαυγίτες είναι ευπρόσδεκτοι στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, καθώς “όλοι οι Έλληνες πρέπει να ενωθούν κατω από την Ελληνική σημαία”. Και οι φασίστες; Να, και οι φασίστες!!
https://www.youtube.com/watch?v=nh7yEFN1FAg
Στην ιδρυτική διακήρυξη της οργάνωσής του, η οποία φέρει το φασιστικό σύνθημα της Εφημερίδα ”Στόχος “ “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ , ΜΟΝΟ ΚΟΚΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ”, εμφανίζεται το όνομα του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ως συνιδρυτή. Πρόκειται για μαθηματικό, εισηγητή της “επιστήμης” των Λεξαρίθμων και της Αριθμοσοφίας(“τυχαίο δεν νομίζω”, όπως σατίριζε η διαφήμιση). “Επιστήμη” την οποία έχει αναπτύξει πολλάκις σε εκπομπές τύπου Άδωνη Γεωργιάδη και μεσημεριανάδικα πάνελ, όπου εξιστορεί πως ως άλλος ήρωας της Marvel απέκτησε τις “υπερδυνάμεις” του μετά από χτύπημα στο κεφάλι.
https://www.youtube.com/watch?v=zw2tt_H2r4o
Έχει γράψει βιβλία για την Αριθμοσοφία, την Ιερή Γεωμετρία(εικόνα 1), ενώ έχει συνεργαστεί σε εκπομπές και στην συγγραφή με τον χριστιανοδωδεκαθείστή “ερευνητή” Panagiotis Toulatos ως προς την απόδειξη της ύπαρξης του θεού μέσω των μαθηματικών(βλέπε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΛΑΤΟΣ / ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ).
Συνδιοργανωτής εμφανίζεται η ομάδα ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Μια επίσκεψη να κάνει κανείς στο προφίλ στην εν λόγω ομάδας καταλάβει πως ανήκει στον ίδιο τον Μιχάκη, καθώς οι μοναδικές φωτογραφίες που βρίσκει αναρτημένες είναι του ιδίου και της Βασιλεύουσας. Μάλλον ο διοργανωτής του Συλλαλητηρίου στην Αθήνα, εκτός του ότι είναι “one man show”, ζήλεψε την αλυτρωτική “δόξα” του Λυγερού και αφού “πάρει πίσω” την Β. Μακεδονία θα κινήσει να λευτερώσει και την Πόλη ή τα 10 “ελληνικά νησια που διεκδικούμε από τους Τούρκους” κατά την αποκάλυψη του Φραγκου στην Θεσσαλονίκη.
Ως ομιλητής κλήθηκε, σύμφωναμε τον ίδιο και ο Βαγγέλης Γραμματικάκης. Πρόκειται για τον Κρητικό “μακεδονομάχο” που στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης βεβήλωσε τον(κατα δήλωση του) εθνικό ύμνο της Κρήτης τραουδώντας το “Πότε θα κάνει ξαστεριά”, ενώ πριν είχε καλέσει τον κόσμο να φωνάξει το χρυσαυγίτικο σύνθημα “ΑΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ”(το εισήγαγε πρώτη φορά η Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις της), εξασφαλίζοντας πως αν υπάρχη ζωή μετά θάνατον ο Ξυλούρης θα τραβάει τα μαλλιά του.
Αναμένουμε τα ονόματα των ομιλητών, ώστε να ξαναματαεπανέλθουμε…

1 σχόλιο

  1. Αγαπητέ Παναγιώτη,
    Έχοντας διαβάσει με προσοχή και τα δύο μέρη του άρθρου σου στα οποία σε άλλα συμφωνώ και σε άλλα όχι θα ήθελα να σου κάνω μια έρωτηση:
    Τι είναι αυτό που θα προσδώσει το σωστό χαρακτηρισμό στο συλλαλητήριο? Οι διοργανωτές ή ο κόσμος που συμμετείχε?
    Εξηγούμαι:
    Όλα αυτά που γράφεις για τους διοργανωτές είναι σωστά.
    Όμως πιστεύεις ότι οι περίπου 400.000 (κατά δήλωση στον ΑΝΤ1 του ΓΓ Τοπογράφων Μηχανικών που έκανε την καταμέτρηση με επιστημονική μέθοδο, αλλά δε θα τα χαλάσουμε και αν διαφωνεις στον αριθμό) κατέβηκαν στο συλλαλητήριο γιατί γνώριζαν τους διοργανωτές? Προφανέστατα όχι.
    Μήπως κατέβηκαν οι άνθρωποι αυτοί γιατί τους προέτρεψε η εκκλησία? Κάποιοι τοπικοί μητροπολίτες σίγουρα αλλά η επίσημη θέση της εκκλησίας ήταν αντίθετη στο συλλαλητήριο και (όσοι) πιστοί, την αγνόησαν.
    Ήταν προτροπή της αντιπολίτευσης για να στησει μια αντικυβερνητική διαδήλωση? Οχι φυσικά καθώς η ΝΔ ζήτησε με επιστολή από τα μέλη της να μη συμμετάσχουν και να μην υπογράψουν υπέρ της Μακεδονίας.
    Συμπέρασμα κατά την ταπεινή μου άποψη:
    Ναι βεβαίως υπήρχε ένας αριθμός ακροδεξιών και βεβαίως υπήρχαν 8 μητροπολίτες και καμιά 100-200-300 ιερεις και μοναχες.
    Ομως οι υπόλοιπες εκατοντάδες χιλιάδες ήταν απλοί άνθρωποι, οικογενειες με τα παιδιά τους που βρεθηκαν εκει όχι για να ακουσουν το Φράγκο που οι περισσσότεροι ούτε καν τον γνωριζουν, ούτε για να λάβουν την ευλογια του μητροπολιτη Θεσσαλονίκης γιατί οι τελευταιοι ήταν 2,5 χλμ δεξιά και αριστερά απο το βημα της ομιλιας, και ούτε φυσικά γιατι ασπάζονται ακροδεξιές απόψεις, ένα τέτοιο επιχειρημα δε θα ήταν σοβαρο.
    Συνεπως φίλε Παναγιώτη το συλλαλητήριο ήταν πατριωτικό και όχι ακροδεξιό.
    Κατα τη γνώμη μου το ίδιο θα συμβεί και στο συλλαλητήριο της Αθήνας.
    Σωστό ειναι αυτο που λες για τους διοργανωτες, ο κόσμος όμως δεν κατεβαινει γι’αυτους και αν τους συναντησει κάπου την επόμενη μερα να εισαι σιγουρος ούτε που θα τους αναγνωρισει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας