Περισσότερο μαστίγιο με ίχνη ''καρότου'' στους επαγγελματίες από το Υπουργείο Οικονομικών

1790
χρωστάει

Μπορεί από τη μια το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζει ρύθμιση έως 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ωστόσο από την άλλη σφίγγει τον κλοιό μέσω των επαγγελματικών λογαριασμών, χωρίς να ισχύει το ακατάσχετο που ζητούν οι ίδιοι.
Και αυτά, την ίδια ώρα που για τον επαγγελματικό κόσμο, σε μια εποχή δυσπραγίας, ισχύει μια πολιτική φοροεξόντωσης και εισφοροεξόντωσης.
Μάλιστα, για τον ακατάσχετο λογαριασμό ενστάσεις βάζει η τρόικα, η οποία δεν επιθυμεί να ξεπερνά το όριο των 1.250 ευρώ, όπως ισχύει και για τους απλούς πολίτες με χρέη στο Δημόσιο. Πλέον όλες οι εισπράξεις των επιτηδευματιών από κάρτες, ηλεκτρονικά πορτοφόλια, μεταφορά ποσού κ.λπ. καταλήγουν στον επαγγελματικό λογαριασμό που έχουν υποχρέωση να δηλώσουν στο σύστημα Taxis.
Δαπάνες και εισπράξεις θα πρέπει υποχρεωτικά να καταλήγουν στον εν λόγω λογαριασμό, προκειμένου και αυτοί να «κτίσουν» το αφορολόγητο και να μπορούν να συμμετέχουν στη φορολοταρία.
Από το νέο έτος οι διασταυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα ενταθούν με στόχο να εντοπιστούν λογαριασμοί στους οποίους μπαίνουν εισοδήματα που προέρχονται από επαγγελματικές και δεν δηλώνονται.
Όσον αφορά στα χρέη που έχουν οι επαγγελματίες και επιθυμούν να τα ρυθμίσουν, θα πρέπει να περιμένουν να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.
Η εν λόγω ρύθμιση θα αφορά σε επαγγελματίες και μικρομάγαζα με χρέη μόνο σε εφορία και Ταμεία (όχι σε τράπεζες). Για χρέη έως 3.000 ευρώ θα μπορεί να γίνει ρύθμιση έως 36 δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 50 ευρώ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει «κούρεμα» προσαυξήσεων.
Για χρέη από 3.001 έως 20.000 ευρώ το «κούρεμα» μπορεί να φθάσει έως και το 85%, ενώ η εξόφληση του χρέους θα γίνει έως 120 δόσεις. Σημειώνεται δε ότι οι δόσεις της ρύθμισης είναι έντοκες.
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που «τρέχει» εδώ και μερικούς μήνες δεν καλύπτει επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τους οποίους δεν προβλέπεται πτωχευτική διαδικασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας