Πολιτική θύελλα στην Ουάσιγκτον για τη συμφωνία με το Ιράν – Σενάρια σύγκρουσης στον Λευκό Οίκο

95

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ – Ο ΤΡΑΜΠ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ CIA

Ο Πρόεδρος Τραμπ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να απολύσει τον Υπουργό Πολέμου Πιτ Χέγσεθ και τον Διευθυντή της CIA Τζον Ράτκλιφ, επειδή αντιτάχθηκαν σε μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία με το Ιράν.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την κυβέρνηση, αξιωματούχοι που ενδεχομένως βρίσκονται στο στόχαστρο περιλαμβάνουν τον Υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγσεθ και τον Διευθυντή της CIA Τζον Ράτκλιφ. «Η συζήτηση έχει διευθετηθεί. Όποιος αντιταχθεί θα μπορούσε να πληρώσει ένα προσωπικό τίμημα», ανέφερε η πηγή.

Ο αξιωματούχος, που προφανώς προστατεύεται από τη δυσαρέσκεια του Τραμπ είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος έχει μετρήσει την απάντησή του ,ώστε να αποφύγει να επικρίνει τη συμφωνία του προέδρου.

Το δημοσίευμα ανέφερε προηγουμένως ότι υπήρξε μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Αντιπροέδρου Τζ. Ντ. Βανς και του Τραμπ σχετικά με τη συμφωνία πριν από αρκετές εβδομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας