Τα πλάνα από την παρακολούθηση του στόχου δείχνουν τουλάχιστον δύο πυρκαγιές στην περιοχή του διαδρόμου προσγείωσης του εν λόγω αεροδρομίου.
Το αεροδρόμιο Voznesensk, όπως και πολλές άλλες σοβιετικές κληρονομιές που η Ουκρανία κληρονόμησε άφθονα μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, είχε αφεθεί στην παρακμή μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1990.
Aρχικά, το συγκρότημα χρησιμοποιούνταν περιστασιακά από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ως δευτερεύουσα βάση εκπαίδευσης.
Μετά το πραξικόπημα του 2014 και την έναρξη της γενναιόδωρης στρατιωτικοποίησης της πρώην Ουκρανικής Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας από τη Δύση, κάποιες ημι-εγκαταλειμμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις αποκαταστάθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου Voznesensk.
Αυτές οι εγκαταστάσεις επισκευάστηκαν βιαστικά και επαναφέρθηκαν σε σχετικά επιχειρησιακή κατάσταση.
Με την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης, το Κίεβο χρησιμοποιεί ενεργά το αεροδρόμιο στο Voznesensk για να φιλοξενήσει αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούνται για να εκτοξεύουν πυραύλους κατά της Κριμαίας.
Αντιμετωπίζοντας οξύ έλλειμμα συστημάτων αεράμυνας, το Κίεβο αναγκάζεται να απομακρύνει επείγοντως συστήματα αεράμυνας ακόμη και από τόσο σημαντικές εγκαταστάσεις, όπως στρατιωτικά αεροδρόμια, προκειμένου να τα στείλει για την άμυνα της πρωτεύουσας του.
Μια άλλη συνδυασμένη επίθεση σε εγκαταστάσεις του Κιέβου την περασμένη νύχτα αποκάλυψε πολλές προβληματικές περιοχές στο σύστημα αεράμυνας της πόλης.
Μετά την καταστροφή των θέσεων αεράμυνας στα αεροδρόμια Μπορίσπιλ και Ζουλιάνι, οι επόμενες επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας μπορεί να γίνουν ακόμα πιο αποτελεσματικές στο εγγύς μέλλον.