Βασιλικότερος του Βασιλέως ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ”Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία” , παρακάμπτοντας το γεγονός ότι η σημερινή εξουσία του Ζελένσκι στο Κίεβο είναι παράνομη , αφού η θητεία του στην Προεδρία της Ουκρανίας έχει λήξει , ενώ ο διεφθαρμένος και εξουσιομανής Ζελένσκι αρνείται επίμονα να προχωρήσει σε εκλογές , έχοντας πλήρη επίγνωση ότι θα τις χάσει πανηγυρικά και εξευτελιστικά κινδυνεύοντας ταυτόχρονα να πάει φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του.
Η στάση αυτή του Μητσοτάκη τον φέρνει άμεσα αντιμέτωπο με τον Τραμπ και την στρατηγική του πράγμα που θα έχει επιπτώσεις για τον ίδιο και την καταρρέουσα στο λαό κυβέρνηση του σε ένα μείζον θέμα που τον φέρνει και αντιμέτωπο με τον ελληνικό λαό !
Οι μέρες του Μητσοτάκη στην εξουσία είναι μετρημένες
Κ.Μ.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Β. Ζελένσκι είχε σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης. Οπως ανακοινώθηκε επισήμως από το Μέγραο Μαξίμου: «Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο και ότι τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία».
Ταυτόχρονα ο Κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ζελένσκι ότι θα συμμετάσχει τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στην τηλεδιάσκεψη ηγετών που οργανώνει το Κίεβο για τη συμπλήρωση τριών ετών από τη “ρωσική εισβολή” στην Ουκρανία.
Στην πραγματικότητα πίσω από τα παχιά λόγια – που επιβεβαιώνεται τις μέρες αυτές ότι για τους ιμπεριαλιστές δεν αξίζουν ούτε το χαρτί που γράφονται – η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναλάβει ακόμα πιο ενεργό ρόλο και στην επόμενη μέρα των σχεδιασμών για την Ουκρανία, όπως και στα σχέδια «ανοικοδόμησης», την μάσα δηλαδή για τους επιχειρηματικούς ομίλους πάνω στα συντρίμμια του πολέμου.
Θυμίζουμε άλλωστε πως η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ακόμα και για παρουσία στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας, ενώ σε προηγούμενες διμερείς επαφές Μητσοτάκη – Ζελένσκι, στα πλαίσια των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, έχει υπογράψει και συμφωνίες για «εγγυήσεις» προς την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου.