Μακρόν σε κατάσταση παροξυσμού!-Η ΕΕ ετοιμάζεται για πόλεμο κατά της Ρωσίας –«Μας προκαλεί συνέχεια»!

242

Επίθεση από την Ρωσία οραματίζεται η Ευρώπη την ώρα που Ντ.Τραμπ και Β.Πούτιν κάνουν θεαματικά βήματα προς τα εμπρός με στόχο τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Το γεγονός όμως αυτό δεν φαίνεται να ενθουσιάζει την ΕΕ η οποία έως τω΄ρα αντιδρά σπασμωδικά. Το αντίθετο: Το μόνο που επιθυμεί είναι η συνέχιση του πολέμου με κάθε τρόπο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν εκφράζει με σαφήνεια αυτή την τάση. Πρόκειται για τον ίδιο που διεμήνυσε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη ότι δεν προτίθεται να κάνει το παραμικρό για την αναστολή πώλησης των πυραύλων METEOR στην Τουρκία.

Σε τηλεοπτική του ομιλία ανέφερε:

«Η Ρωσία είναι ήδη επιθετική προς ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή το ξεκίνησε και τώρα το έχει ενταθεί.

Βάζει Βορειοκορεάτες στρατιώτες σε ευρωπαϊκό έδαφος. (σ.σ. Ψευδές. Μόνο στου Κουρσκ που είναι ρωσική επικράτεια)

Έχει πολύ ισχυρό στρατό, μας επιτίθεται στον κυβερνοχώρο, για την μετανάστευση. Και μπορώ να αναφέρω άλλα πράγματα. Μας αποσταθεροποιεί, επιτίθεται στα συμφέροντά μας στην Αφρική, μας δοκιμάζει», είπε ο Μακρόν.

 

Την ίδια ώρα η ΕΕ βρίσκεται στην εκκίνηση ενός μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος. Μελέτη αναφέρει ότι έχει την οικονομική δύναμη για να προχωρήσει σε σημαντικές αμυντικές δαπάνες που θα της επιτρέψουν να αμυνθεί και να θωρακιστεί, δίχως την υπολογίζει σε υποστήριξη από τις ΗΠΑ, από πιθανή επίθεση της Ρωσίας.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δαπανά περίπου 250 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως σε αμυντικές επενδύσεις, προκειμένου να αναπτύξει το απαιτούμενο στρατιωτικό προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει την Ρωσία, χωρίς την συμμετοχή των Αμερικανών, υπογραμμίζεται στη μελέτη σαν η ΕΕ να βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με την Ρωσία.

Αυτές οι δαπάνες, που ισοδυναμούν με το 1,5% του ΑΕΠ της ΕΕ, θα επιτρέψουν στην Ευρώπη να κινητοποιήσει περίπου 300.000 στρατιώτες για να «αμυνθεί» ενάντια στη Ρωσία, σύμφωνα με τη μελέτη που συνέταξαν τα ερευνητικά ινστιτούτα Bruegel και Kiel Institute for the World Economy.

Στην μελέτη επισημαίνεται η ανάγκη για στενότερο συντονισμό και κοινές προμήθειες, σημειώνοντας ότι παρά τα οικονομικά μέσα της Ευρώπης, ο συντονισμός στην άμυνα εντός της ηπείρου παραμένει μια σημαντική «πρόκληση» για τις εθνικές ένοπλες δυνάμεις.

Η μελέτη προτείνει αύξηση των ευρωπαϊκών αμυντικών δαπανών έως και 4% του ΑΕΠ ετησίως, από το σημερινό 2%. Το μισό από αυτό θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από κοινό ευρωπαϊκό χρέος και να χρησιμοποιηθεί για κοινές προμήθειες, ενώ το υπόλοιπο θα μπορούσε να καλυφθεί σε εθνικό επίπεδο, τονίζουν συγγραφείς της μελέτης.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η Μόσχα έχει αυξήσει σημαντικά τις στρατιωτικές της ικανότητες μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας, αναφερόμενη στην κινητοποίηση περίπου 700.000 στρατιωτών στην Ουκρανία και την απότομη αύξηση της παραγωγής αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Η μελέτη έκανε λόγο για συγκρότηση 50 επιπλέον ταξιαρχιών, την ανάγκη η Ευρώπη να εξοπλιστεί με 1.400 νέα κύρια άρματα μάχης και 2.000 οχήματα μάχης πεζικού, αριθμός που θα ξεπερνούσε τα σημερινά αποθέματα του συνόλου των γερμανικών, γαλλικών, ιταλικών και βρετανικών χερσαίων δυνάμεων.

«Σε οικονομικούς όρους, αυτό είναι διαχειρίσιμο… Αυτό είναι πολύ λιγότερο από τα χρήματα που χρειάστηκαν για να ξεπεραστεί η κρίση κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid, για παράδειγμα», δήλωσε ο Γκούντραμ Βολφ, από τους συγγραφείς της μελέτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας