Ο μεγάλος Τάκης Οικονομόπουλος, ήρωας του Γουέμπλεϊ πέρασε στην αιωνιότητα, σε ηλικία 82 ετών δύο εβδομάδες αφότου χάθηκε ο συμπαίκτης του, Μίμης Δομάζος, αμφότεροι βετεράνοι παίκτες του Παναθηναϊκού.
Θυμίζουμε ότι «Το πουλί» (όπως ήταν το παρατσούκλι του) των «Πράσινων» λόγω της παροιμιώδους ικανότητάς του στην θέση τ0υ τερματοφύλακα, νοσηλευόταν εδώ και ημέρες στον Ερυθρό Σταυρό με εγκεφαλικό.
Το «πουλί» όπως ήταν το παρατσούκλι του εξαιτίας των εκπληκτικών εκτινάξεων που έκανε έχει μείνει στην ιστορία όχι μόνο γιατί αγωνίστηκε ως βασικός κάτω από τα γκολπόστ στης ομάδας του, αλλά γιατί στον τελικό εμφανίστηκε φορώντας φανέλα όχι του Παναθηναϊκού, αλλά της εθνικής Ισπανίας και του θρύλου της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Χοσέ Άνχελ Ιρίμπαρ.
Από τις φωτογραφίες του τελικού φαίνεται ο Τάκης Οικονομόπουλος να φοράει μια μαύρη φανέλα με το σήμα στα αριστερά να μην είναι το παραδοσιακό Τριφύλλι, αλλά το έμβλημα της εθνικής Ισπανίας.
Στις 28 Οκτωβρίου του 1970 η εθνική είχε αντιμετωπίσει την Ισπανία σε φιλικό που έλαβε χώρα στη Σαραγόσα και παρά την ήττα με σκορ 2-1 η εμφάνιση του Τάκη Οικονομόπουλου παρά τα δύο τέρματα ήταν εξαιρετική με αποτέλεσμα να τον επευφημεί όλο το γήπεδο. «Τότε ο Ιρίμπαρ ήταν ήδη φτασμένος, όχι μόνο στην χώρα του. Οπότε κι εγώ, είπα να του ζητήσω την φανέλα. Είχα καλή ψυχολογία από το ματς και το… τόλμησα. Μου είχε κάνει εντύπωση», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του το «πουλί».
Γεννημένος στις 19 Οκτωβρίου του 1943, ο Τάκης Οικονομόπουλος άρχισε το ποδόσφαιρο στην ΑΕ Καλλιθέας, από εκεί πήγε στον Απόλλωνα Σμύρνης και έπειτα στην Προοδευτική.
Το 1963, «μετακόμισε» στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο για 13 χρόνια κατόρθωσε να πανηγυρίσει τίτλους, με κορυφαίες στιγμές του το αήττητο πρωτάθλημα του 1964 και την πορεία ως το Γουέμπλεϊ το 1971.
Έκλεισε την καριέρα του παίζοντας σε Παναχαϊκή και Απόλλωνα Σμύρνης. Μάλιστα, υπήρξε βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας, από το 1965 έως το 1974.
Μετά την ποδοσφαιρική του καριέρα προσέφερε και από το πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων. Μάλιστα κι εκεί ήταν απ’ τους κορυφαίους στην χώρα, έχοντας δουλέψει με τεράστια ονόματα όπως ο Αντώνης Νικοπολίδης.
Διαθέτοντας καλλιτεχνικό ταλέντο, τα τελευταία χρόνια είχε διακριθεί σαν ζωγράφος, συμμετέχοντας μάλιστα σε αρκετές εκθέσεις.