Ιράν: Ολοκλήρωση ναυτικής άσκησης IONS 2024 με συμμετοχή 8 προσκεκλημένων χωρών

193
Ελικοπτεροφόρο σκάφος τύπου καταμαράν των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Το σκάφος μπορεί επίσης να μεταφέρει σμήνος μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones). Σε πολλούς τομείς της στρατιωτικής τεχνολογίας, το Ιράν πρωτοπορεί διεθνώς.

Αν πιστέψουμε τους δυτικούς, το Ιράν είναι απόλυτα απομονωμένο στη διεθνή σκηνή. Όμως τα γεγονότα μιλάνε με άλλη γλώσσα. 8 χώρες αποδέχτηκαν την πρόσκληση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και συμμετείχαν, είτε με δυνάμεις τους είτε ως παρατηρητές, στην άσκηση IONS 2024. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει δύο πράγματα:

  • Ότι η απομόνωση του Ιράν υπάρχει μόνον στη γόνιμη φαντασία κάποιων δυτικών
  • Ότι πολλές χώρες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη στρατιωτική τεχνολογία της Ισλαμικής Δημοκρατίας, που σε πολλά σημεία βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος διεθνώς.

Α.Π.

Ναυτική παρέλαση κατά τη λήξη της άσκησης IONS 2024 που οργάνωσε η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν με τη συμμετοχή 8 άλλων κρατών

ΤΕΧΡΑΝΗ, 20 Οκτ. (MNA) – Η κοινή ναυτική άσκηση IONS 2024, ολοκληρώθηκε την Κυριακή με μια μεγάλη ναυτική παρέλαση που παρουσίασε τα συμμετέχοντα σκάφη επιφανείας.

Η Κοινή Ναυτική Άσκηση IONS 2024, γνωστή και ως Ναυτική Άσκηση Ναυτικού Συμποσίου (IONS) Ινδικού Ωκεανού (IONS) Maritime Exercise (IMEX) 2024, διοργανώθηκε από το Ιράν στη νότια θαλάσσια επικράτειά του.

Στη ναυτική άσκηση συμμετείχαν η Ρωσία, το Ομάν, η Σαουδική Αραβία, η Ινδία, η Ταϊλάνδη, το Πακιστάν, το Κατάρ και το Μπαγκλαντές.

Το ιρανικό αντιτορπιλικό Jamaran χρησίμευσε ως το επίκεντρο της επίδειξης της θαλάσσιας δύναμης στον βόρειο Ινδικό Ωκεανό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας