Ο Khaled Mashal γίνεται νέος ηγέτης της Χαμάς μετά το θάνατο του Sinwar

233

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο LBCI του Λιβάνου, είναι πλέον υπεύθυνος για την επικοινωνία με τα βασικά μέρη που συμμετέχουν στις συνομιλίες για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

ΒΗΡΥΤΟΣ, 18 Οκτωβρίου. /TASS/. Ο Khaled Mashal, επικεφαλής του γραφείου της Χαμάς στο εξωτερικό, ανέλαβε το τιμόνι της παλαιστινιακής οργάνωσης μετά τη δολοφονία του Yahya Sinwar, προέδρου του Πολιτικού Γραφείου της Hamas, αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος LBCI του Λιβάνου, επικαλούμενος πηγές.

Οι πηγές επιβεβαιώνουν ότι ο Μασάλ έχει αναλάβει το ρόλο του ενεργού ηγέτη της Χαμάς και είναι πλέον υπεύθυνος για την επικοινωνία με τα βασικά μέρη που συμμετέχουν στις συνομιλίες για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων. Οι πηγές πρόσθεσαν ότι «η ηγεσία της Χαμάς ενημέρωσε Τούρκους, Κατάρ και Αιγύπτιους αξιωματούχους για τον θάνατο του Σινγουάρ σε επιχείρηση στο Τελ αλ-Σουλτάν και τόνισε ότι μετά το θάνατό του, οι συνομιλίες για την ανταλλαγή αιχμαλώτων και τον τερματισμό του πολέμου θα γίνονται όλο και πιο δύσκολες».

Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν την Πέμπτη ότι ο Σινγουάρ σκοτώθηκε σε ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη νότια Γάζα στις 16 Οκτωβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας