Ουκρανοί-Σχεδιάζουν ολική αποχώρηση από Kursk, εκκενώνουν Kupyansk

406
Igor Romanenko (Ουκρανός στρατηγός): Η Ουκρανία χάνει το παιχνίδι, πρέπει να επαναξιολογήσουμε την κατάσταση άμεσα
 Ας μιλήσουν τα γεγονότα…
Όταν ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Igor Romanenko, απηύθυνε έκκληση στους Ουκρανούς λόγω της κατάστασης στο μέτωπο να επαναξιολογήσουν τα δεδομένα επειδή χάνεται το παιχνίδι… οποιοδήποτε σχόλιο είναι περιττό…
Σε αυτό το καταιγισμό αρνητικών νέων για τον Ουκρανικό στρατό έρχονται να προστεθούν 4 νέα δεδομένα
1)Το Αμερικανικό Πεντάγωνο αναφέρει ότι δεν πρέπει να συγκρίνεται η βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ υπονοώντας ότι προφανώς έχει προτεραιότητα το Ισραήλ
2)Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι ο Ουκρανικός στρατός βλέποντας την συντριβή στο Kursk σχεδιάζει ολική αποχώρηση δηλαδή όπως μπήκαν βιαστικά θα αποχωρήσουν βιαστικά έχοντας χάσει 23.000 στρατιώτες και 1.200 τεθωρακισμένα πρωτοφανές…
Ούτως η άλλως η

Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει ότι όσο παραμένουν στο Kursk δεν μπορεί να υπάρξουν συνομιλίες με τους Ουκρανούς.

3)Οι Ουκρανοί εκκενώνουν μαζικά το Kupyansk θεωρούν ότι η ευρύτερη περιοχή θα χαθεί και ετοιμάζονται για μια ακόμη στρατηγική απώλεια.
4)Εν τω μεταξύ στην κατεύθυνση Zaporizhia φαίνεται ότι οι Ρώσοι κάτι ετοιμάζουν θα σπάσουν την Ουκρανική επιμελητεία και μετά θα επιτεθούν στο Orikhiv και σε άλλες κρίσιμες κατευθύνσεις.

CNN: Ο Biden θα συναντηθεί με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας στις 18 Οκτωβρίου 2024

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden πιθανότατα θα συναντηθεί με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας στις 18 Οκτωβρίου 2024 στο Βερολίνο, τόνισε το CNN, επικαλούμενο δυτικούς αξιωματούχους.
Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Biden στη Γερμανία στο τέλος της εβδομάδας, ενώ και το Spiegel επιβεβαιώνει την πληροφορία.
Σημειώνεται ότι θα συζητήσουν και για την σύγκρουση στην Ουκρανία με τον Βρετανό πρωθυπουργό, τον Γάλλο Πρόεδρο και τον Γερμανός καγκελάριος.
Στις 14 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου επιβεβαίωσε ότι ο Biden θα επισκεφθεί τη Γερμανία στο τέλος αυτής της εβδομάδας.
Νωρίτερα, το περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο δικές του πηγές, έγραψε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διαπραγματεύσεις με τον Γερμανό πρόεδρο και τον καγκελάριο στις 18 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, μια συνάντηση των ηγετών της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Sabrina Singh (Πεντάγωνο ΗΠΑ): Λάθος η σύγκριση Ουκρανίας και Ισραήλ – Όχι σύστημα THAAD στην Ουκρανία

Η Αναπληρώτρια Γραμματέας Τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Sabrina Singh προέτρεψε να μην συγκρίνεται η υποστήριξη των ΗΠΑ με την Ουκρανία και το Ισραήλ.
Οι δύο συγκρούσεις απαιτούν διαφορετικές δυνατότητες και προσεγγίσεις και «είναι μήλα με πορτοκάλια εδώ».
«Διαφορετικές δυνατότητες, διαφορετικοί πόλεμοι, διαφορετικές περιοχές και οι δεσμεύσεις επίσης προς το Ισραήλ και την Ουκρανία είναι διαφορετικές», είπε η Sabrina Singh, όταν ρωτήθηκε γιατί τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας THAAD, που αναπτύσσονται στην Πολωνία και τη Ρουμανία, δεν χρησιμοποιούνται για την υπεράσπιση της Ουκρανίας.
Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν και τις δύο χώρες, λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ένα σύστημα Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) κατασκευής ΗΠΑ και 100 αμερικανοί στρατιώτες είχαν σταλεί στο Ισραήλ για να αμβλύνουν τις ανησυχίες του Ισραήλ σχετικά με πιθανά αντίποινα του Ιράν και άλλες απειλές για την ασφάλεια.
Την 1η Οκτωβρίου, το Ιράν εξαπέλυσε μια μαζική πυραυλική επίθεση εναντίον του εβραϊκού κράτους ως απάντηση στη δολοφονία ανώτερων αξιωματούχων του παλαιστινιακού κινήματος Hamas, του σιιτικού κινήματος Hezbollah με έδρα τον Λίβανο και του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC). To Ιράν είπε ότι το 90% των πυραύλων έπληξαν τους καθορισμένους στόχους τους.
Το Ισραήλ, με τη σειρά του, είπε ότι το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 πυραύλους στη χώρα, οι περισσότεροι από τους οποίους αναχαιτίστηκαν.

Igor Romanenko (Ουκρανός στρατηγός): Η Ουκρανία χάνει το παιχνίδι, πρέπει να επαναξιολογήσουμε την κατάσταση άμεσα

Ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Igor Romanenko, στο Politeka, απηύθυνε έκκληση στους Ουκρανούς λόγω της κατάστασης στο μέτωπο.
«Είναι απαραίτητο να επανεκτιμηθεί η κατάσταση, να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, και έχοντας κατά νου ότι ίσως, στη πρώτη γραμμή, σύντομα δεν θα είναι ορατές άλλες επιλογές πρέπει να κινηθούμε γρήγορα», είπε ο Igor Romanenko.
Ο στρατηγός πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί δεν ήταν ρεαλιστές για τις δυνατότητες της Ουκρανίας και ήλπιζαν πάρα πολύ ότι η Δύση θα παράσχει σημαντική βοήθεια.
«Αυτό δεν συνέβη από την πλευρά της Δύσης, δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα μόνοι μας», σημείωσε ο Romanenko.
Πρόσφατα, οι Financial Times δημοσίευσαν ένα άρθρο στο οποίο ανέφεραν ότι οι αρχές του Κιέβου διεξάγουν κλειστές διαπραγματεύσεις για την παράδοση μέρους των εδαφών της Ουκρανίας με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τους Financial Times, το Κίεβο άρχισε να εξετάζει εναλλακτικές εκδοχές τερματισμού της σύγκρουσης στο πλαίσιο της έλλειψης στρατιωτικής βοήθειας από συμμάχους και πόρους, συνειδητοποιώντας την αδυναμία να φτάσει στα σύνορα του 1991.
Ο βοηθός του Ρώσου προέδρου δήλωσε αργότερα ότι οι ειρηνευτικές προτάσεις της Ρωσίας για την ουκρανική διευθέτηση, δεν έχουν ακυρωθεί, αλλά σε αυτό το στάδιο, «λαμβάνοντας υπόψη αυτή την περιπέτεια στο Kursk», η Ρωσία δεν θα συνομιλήσει με την Ουκρανία.

UAF_Kursk_Incursion_October_15_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_15_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_October_15_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_15_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_October_15_2024.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας