Η Συριζαϊκή Αμερικανική «Αριστερά»-Oι Πόντιοι-Πιλάτοι του ΚΚΕ ως de-facto σύμμαχοι των ΗΠΑ

354

Του Ηλία Παπαναστασίου

 «…Τον περασμένο Απρίλιο ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγο πριν αναχωρήσει από τις ΗΠΑ, από όπου κάθε φορά που πήγαινε προκαλούσε μποφόρια στον ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε ένα, θα λέγαμε, αγαπημένο του μέρος. Έγιναν τα γραφεία του Center for Strategic & International Studies (CSIS) στην Ουάσινγκτον, ένα κέντρο διεθνών μελετών που συνδέεται άμεσα με το Πεντάγωνο, τις βιομηχανίες όπλων και τη CIA. Στο κέντρο αυτό, όπως έγραψε το τέως στέλεχος της Goldman Sachs, ο Κασσελάκης, (όπως κι ο… ανταγωνιστής του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλα Φαραντούρη, για να είμαστε δίκαιοι, όσο κι αν το κρύβει…) είχε μία από τις πρώτες επαγγελματικές εμπειρίες. του, το 2007.

Κατά την επίσκεψη ο Κασσελάκης συνοδευόταν από τη Ρένα Δούρου, εξέχον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. «Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μου στην Ουάσινγκτον επισκέφθηκε ένα οικείο μέρος, το Ινστιτούτο CSIS. Είμαι ενθουσιασμένος που αντάλλαξα απόψεις με τους διευθυντές του και να κερδίσω από τις ματιές τους γύρω από το τι σημαίνει προοδευτική ποιοτική κυβέρνηση που οραματίζομαι για την Ελλάδα» έγραψε μετά… Είναι τόσο απασχολημένοι στρώνοντας τις αφέλειές τους στον καθρέφτη εκεί στην Κουμουνδούρου, ώστε –όπως και τα προηγούμενα – κανένας πήρε μυρωδιά σε ποια αμερικανικά κέντρα πηγαίνει κι αναφέρεται κανονικά ο ανεκδιήγητος Κασσελάκης.» ( Από άρθρο του Γιώργου Χατζηδημητρίου στο ANTINEWS, 10/10/2024).

Ο εξαιρετικός Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος αναρωτιέται επίσης «Ποιός χρειάζεται μια «αριστερά» που εκπροσωπείται σχεδόν αποκλειστικά από μεσοαστούς, ξεπουλημένους στην εγχώρια και ξένη ολιγαρχία;» (ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ, 10/11/2024)

 

Παραθέσαμε τα παραπάνω εξαιρετικά –ειδικά, επίκαιρα και «καμπανιστά» στο περιεχόμενό τους– αποσπάσματα από δύο τελευταία άρθρα με αναφορές στην αυτοδιάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί σειρά ετών αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ως την «Αριστερά της Παρακμής», την «Αριστερά της WOKE CULTURE» και του φασισμού της Πολιτικής Ορθότητας, τον παράλληλα με τον Αμερικανοποιημένο και αμερικανό χαρακτήρα της εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με αποκορύφωμα τις Συμφωνίες του. Τσίπρα με τους Αμερικανούς για παραχώρηση νέων βάσεων στην Ελλάδα –Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο κλπ.– αλλά και την «Αμερικανική λύση» του ονόματος της Μακεδονίας όπου δυο δωσίλογες Κυβερνήσεις –Ζάεφ και Τσίπρα– στηριζόμενοι από τις ΗΠΑ, «έλυσαν» επί το «αμερικανικότερον» το πρόβλημα με το όνομα της Μακεδονίας.

Οι αθλιότητες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –και οι οποίες προετοίμασαν τον ερχομό του «Νεοφιλελεύθερου Μεσσίας/Ολετήρα Μητσοτάκη» – στο οικονομικό πεδίο με την φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων και την ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου, είναι γνωστές όπως και η φανατική –σε θρησκευτικό βαθμό– στην «Φαιά Πανούκλα» της Πολιτικής Ορθότητας με αποκορύφωμα τον γάμο ομοφυλόφιλων μετά την Τεκνοθεσία. Ένα «κόμμα» που ασχολείται με τα Gay Pride Parades και την τεκνοθεσία των Ομοφυλόφιλων ζευγαριών και «λησμονεί» τεχνικά τα λαϊκά στρώματα από τα οποία έχει οριστικά αποκοπεί, εκπροσωπώντας νεοπλουτικούς χορταστούς μεσοαστούς και καλοβολεμένους μικροαστούς και όλους τους «λουλούδια» τους «λουλούδια» Drag Queen, τις Λεσβίες και όλες τις συνομοταξίες της «Παραληρηματικής Σεξουαλικότητας» της Πολιτικής Ορθότητας, είναι επόμενο να συρρικνώνεται, να περιλαμβάνεται από όλο τον «Κυκλώνα του Υποσυνείδητου του Περιθωρίου» στην Ελλάδα. Ενός περιθωρίου που αρχίζει από «αντισυστημικούς» –κατά φαντασία…– Πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των Τεχνών και του Πνεύματος συν όλα τα «εξωτικά λόγια» της Ελληνικής Δημοσιογραφίας που παριστάνουν τους Εισαγγελείς και τους Υψηλού Κριτές των πάντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «κούρασε σαν μαζικό κόμμα» αλλά μηδένισε το κοντέρ γιατί ο ίδιος ήταν ένα μεγάλο μηδενικό, μια φούσκα που ξεφούσκωσε απότομα μπροστά στα μάτια μας , ένα απόλυτο τίποτα που παρίστανε το «Άπαν του Παντός– της Αριστεράς». Ο κλασσικός ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ, ο HOMO SYRIZEIKUS, είναι η επιτομή του μορφωτικού τίποτα και της συνεπακόλουθης αβελτηρίας χαρακτήρα, ενός χαρακτήρα/χαμαιλέοντα που προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις και παρόλο τον βολεμένο μικροαστισμό τους και τη μεσοαστική νεοπλούτιλα που τους χαρακτηρίζει, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. παρουσιάζει –όταν του δοθεί ευκαιρία…– μια απίστευτη «ξελιγομάρα για θέσεις και οικονομική άνοδο» που μπροστά τους οι –ομολογουμένως πιο «χορτασμένοι»– κλασικοί δεξιοί και Πασόκοι μοιάζουν με ερασιτέχνες ναυτοπρόσκοπους . Η ματαιοδοξία και η αυτοπροβολή του Εγώ τους χτυπάει κόκκινο και οι βουλιμικές ορέξεις τους για Πολιτική και Κοινωνική άνοδο –παρόλη την υφιστάμενη απαστράπτουσα βόλεψή τους– είναι ξέφρενες, «πατάνε γκάζι» με φρενήρη ρυθμό, ηδονίζονται με αλληλοκατηγορίες – στηριγμένες πολιτικές στη λεξιλόγια. π.χ. «Είσαι Σεξιστής», «Σεξιστής» που σερβίρονται για πρωινό καθεκάστην ενώ για βραδινό Μενού έχουμε βαρύτερες κατηγορίες/απειλές περί «Εξωδίκων», «Θα τα πούμε τη Δευτέρα στα Δικαστήρια» που σερβίρονται αργά τη νύχτα μέτρα κρασοκατανύξεως – και όλα τα παραπάνω με μπόλικη. σάλτσα ψευδο/πολιτικής της κακιάς ώρας.

Μια ατμόσφαιρα απερίγραπτης κατάπτωσης, παρακμής, εκφυλισμού και αιδίας και για την οποία δεν έχουν την παραμικρή ενσυναίσθηση, αντιληπτική ικανότητα και στοιχειώδη αίσθηση του «τι κάνουν» ! Από το υποσυνείδητο του «μέσου» ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ βγήκε μια υπερμεγέθη, τερατώδες στις διαστάσεις του ΕΓΩ χωρίς καμμία «συλλογική ενσυναίσθηση» και διάσταση του «ΕΜΕΙΣ»! Αυτό ακριβώς αποδεικνύει πού έχουν «γραμμένο» τον λαϊκό παράγοντα, τα λαϊκά στρώματα που κάποτε –πολύ ξαφνικά και μάλλον τυχαία– εκπροσώπησαν με το πάλαι ποτέ 36,3% του Γενάρη 2015. Οι ίδιοι, έχοντας αποκοπεί οριστικά από τα λαϊκά στρώματα (Μικρομεσαίους, εργαζόμενες τάξεις) εντάχθηκαν και καλοβολεύτηκαν στα βολεμένα μικροαστικά και άρτι νεοπλουτισθέντα μεσοαστικά στρώματα και μάλιστα εντάχθηκαν με ζέση, ορμή και φρέσκια σαν νεοφώτιστοι του νεοπλουτισμού, πολιτικού και οικονομικού, νεοφώτιστοι/ζηλωτές της Κοινωνικής Ανόδου που «τρέχουν στα πόδια τους». με ζέση, μήπως και δεν προλάβουν την ολοκλήρωση των φιλοδοξιών του υπερτροφικού τους ΕΓΩ να «Γίνουμε δηλαδή Χαλίφηδες στη Θέση του Χαλίφη».

Μετά από όλα τα παραπάνω, ίσως μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε την απίστευτη σουργελοποίηση και γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενός ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στον οποίο ο Μάρκος Σεφερλής μοιάζει με Οράτιο στην ποιητική του και Κικέρωνα στη Ρητορική του, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας διστάζει να αναμετρηθεί με αυτούς τους Τιτάνες. Κώστας Χατζηχρήστος μελαγχολικά και στωικά, σιωπά!

Δεν χρειάζεται να πούμε πως ο Κασελάκης είναι αυτός που θέλει να αμερικανοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τελικής πτώσεως μόνο που σε αυτό το σημείο υπάρχει μια υποσημείωση, χρονικού χαρακτήρα «Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ήδη Αμερικανός εδώ και χρόνια, το Συμβόλαιο υπογράφτηκε από την αρχή της προηγουμένης δεκαετίας. από τους σεβαστούς κυρίους και κυρίες επί των τιμών, Αλέξη Τσίπρα, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Έφη Αχτσιόγλου και όλα τα «φρούτα» του ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟΥ Βοτανικού Κήπου . Ο Κασσελάκης έβαλε απλώς την Τελική Υπογραφή του Συμβολαίου προς πώληση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αμερικανική και Ελληνική Ελίτ. Οι πρώτοι ξεκίνησαν τη δακτυλογράφηση του Συμβολαίου, ο Κασσελάκης έβαλε την Τελική Υπογραφή και «όλοι είναι μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα» όπως είπε κάποτε ο υπέροχος Ντίνος Ηλιόπουλος…

Εάν τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Αμερικανική εκδοχή της «Αριστεράς», το ΚΚΕ είναι ο συνοδοιπόρος. Όταν συγκρούεται η Αμερική με τη Ρωσία και εσύ παριστάνεις τον Πόντιο Πιλάτο όπως το ΚΚΕ ταυτίζοντας τη Ρωσία με την Αμερική και μιλώντας για δυο Ιμπεριαλισμούς που «συγκρούονται» τότε:

Πρώτο, εξισώνεις τις 181 Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των Αμερικάνων μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τη Ρωσία.

Δεύτερο, ταυτίζει τον παραδοσιακό, 500 ετών Δυτικό Καπιταλισμό με τον κατά πολύ δυνατότερο και –το κυριότερο– ελεγχόμενο Καπιταλισμό των τελευταίων 30 ετών στη Ρωσία.

Τρίτο, λησμονείς πως η Ρωσία δεν είχε ποτέ αποικίες και δεν υπήρξε ποτέ Αποικιοκρατική Δύναμη.

Τέταρτο, απαλλάσσει τον Ουκρανικό Νεοναζισμό από όλα τα εγκλήματα που έχει κάνει, αρχίζοντας από τη συνεργασία του αρχηγού των Ουκρανών Ναζί, Μπαντέρα με τους Γερμανούς Ναζί.

Πέμπτο, ξεχνάς πως οι Δυτικοί ορέγονται τα πλούτη της Ρωσίας – άπειρα ποσοτικά και ποιοτικά σε σιτηρά, πρώτες ύλες. Τεχνολογία, πολιτιστικό επίπεδο– και έχουν σαν στόχο να την τεμαχίσουν δηλαδή να τη διαμελίσουν.

Έκτο, λησμονείς πως η Ρωσία αγωνίζεται για την υπαρξή της, αγαπητέ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Έβδομο, μπορεί να μας πει το ΚΚΕ, πώς θα είναι ο κόσμος εάν νικηθεί η Ρωσία ;

Όγδοο, θα επιβιώσει το ΚΚΕ εάν νικήσουν οι Αμερικανοί ή θα εξαφανιστούν από προσώπου γης όπως και κάθε αριστερή φωνή;

Περιμένουμε απαντήσεις –που δεν πρόκειται να «εισπράξουμε ποτέ»– και μέχρι τότε το ΚΚΕ βοηθά την Αμερική, τις ΗΠΑ. Όπως βοήθησε την Αγγλοκρατία, τη Βρετανική Αυτοκρατορία, τον Βρετανικό Ιμπεριαλισμό και τον Τσώρτσιλ, υπογράφοντας τη Συμφωνία Λιβάνου (Μάιος 1944), τη Συμφωνία Γκαζέρτας (Σεπτέμβριος 1944), την υπαγωγή του Γενικού Αρχηγείου του ΕΛΑΣ στο Συμμαχικό Στρατηγείο της Μέσης. Καΐρου της Δεξιάς και του Κέντρου (1944). Για να μην ξεχνάμε και την Βάρκιζα του Φεβρουαρίου 1945. Απλούστατα , αν και είχε όλη την Ελλάδα σε συντριπτικό ποσοστό, με την πλευρά του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, παρόλα αυτά συμβιβάστηκε και συμμάχησε με τους Άγγλους, προδίδοντας μια ολόκληρη «Επανάσταση που χάθηκε» ( Θανάσης Χατζής). Κάθε φορά που η Άρχουσα Τάξη κινδυνεύει, το ΚΚΕ –όλως παραδόξως…– της δίνει χείρα βοηθείας . Μήπως το 1989, συμμετέχοντας στην Κυβέρνηση Τζαννετάκη με τη Δεξιά Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, έγινε κάτι διαφορετικό;

ΥΓ1. Οι διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύουν όχι μόνο τον απερίγραπτο ευτελισμό συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως, τον Φασισμό της Πολιτικής Ορθότητας όπως τους παρατηρούμε βδομάδες τώρα και όπως τον είδαμε σήμερα, Σάββατο 24/12/24, να «εκφραστεί» από μαινόμενους και μαινόμενες (κυρίως αυτές) οπαδούς της Πολιτικής Ορθότητας με ανάλογες εκφράσεις που εκπροσωπούν και επιβεβαιώνουν 100% τα αναγραφόμενα σε αυτό το άρθρο. Γιατί αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νεο–Φασισμός της Πολιτικής Ορθότητας που καταρρέει . Όσο για το ΚΚΕ, έχει κλείσει τα παράθυρα του σπιτιού του για να «μην μπουν οι μύγες», κινδυνεύει όμως να ανοίξει «να μπουν οι νυχτερίδες και οι αρουραίοι». Θα ασχοληθούμε, εν ευθέτω χρόνω, με την «Πολιτική Ορθότητα του ΚΚΕ» που είναι κλειστοφοβικού χαρακτήρα. Υπομονή.

ΥΓ2. Γράφουμε εδώ και κάποια χρόνια –ουσιαστικά από τον Ιούνιο του 2017– πως SYRIZA DELENDUS EST ! (Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξαλειφθεί, να εξαφανιστεί από προσώπου γης και στη θέση του να δημιουργηθεί ένα Σοσιαλιστικό, Πατριωτικό, Αριστερό, Διαλεκτικής Κοσμοθεωρίας Κόμμα). Σήμερα δεν υποστηρίζουμε απλώς αλλά το βροντοφωνούμε με στεντόρεια φωνή! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας