Απειλεί πάλι ο Ε.Τατάρ-«Τα τουρκικά μαχητικά φτάνουν στην Κύπρο εντός πενταλέπτου»

169

Ενώ ο Ερντογάν βρίσκεται στην Αλβανία για την συζήτηση περί εξοπλισμού και στρατιωτικής ενίσχυσης των Αλβανών, με το πρόσχημα της επίσκεψης στο μεγαλύτερο μουσουλμανικό τζαμί των Βαλκανίων που εγκαινιάστηκε χθες (10/1), ο Ερσίν Τατάρ, το εντεταλμένο όργανο της Άγκυρας μας υπενθυμίζει πόσο προκλητικός μπορεί να γίνει.

Ο δορυφόρος του «σουλτάνου» στο ψευδοκράτος του κατεχόμενου κομματιού της Κύπρου, συνεχίζει ανελλιπώς τις δηλώσεις περί τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Ερσίν Τατάρ  σε νέες δηλώσεις του υποστήριξε ότι: «τα τουρκικά μαχητικά θα μπορούσαν να φτάσουν στην Κύπρο σε 5 λεπτά»!

Σε συναφή ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο η Τουρκία να εγκαταστήσει στρατιωτική βάση στα Κατεχόμενα ο Τατάρ είπε: «Το πλεονέκτημά μας είναι ότι χρειάζονται 5 λεπτά για να φτάσουν τα F-16 από τα Άδανα. Αλλά εάν υπάρχει τέτοια ανάγκη, η Τουρκία μπορεί να δημιουργήσει βάσεις. Θα πραγματοποιήσουμε αμέσως τις απαραίτητες διαδικασίες».

Κατά τα άλλα, το Μαξίμου προσπαθεί να μας πείσει ότι υπάρχουν προοπτικές για παραγωγικό διάλογο με τη γείτονα χώρα αναφορικά με το ζήτημα του Κυπριακού και όχι μόνο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας