Ρ.ΝτεΣάντις-Κυβερνήτης Φλόριντα-Αποσυνδέει τον Μίλτον από πλανητική ”υπερθέρμανση”-Ο φονικότερος τυφώνας το 1928

232

Καταπέλτης ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις σε όσους επιχείρησαν να μεγιστοποιήσουν τον τυφώνα Milton όσο και τον τυφώνα Helen αποδίδοντας και τους δύο στην λεγόμενη “κλιματική κρίση”, επιβεβαιώνοντας και το δημοσίευμα του pronews.gr το οποίο είχε αναφέρει όταν όλοι διέδιδαν καταστροφικού τύπου ειδήσεις ότι πρόκειται  για φαινόμενα που συμβαίνουν συχνά στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο ΝτεΣάντις ανέφερε ότι η Πολιτεία είναι συνηθισμένη σε τέτοια φαινόμενα.

Όπως είπε ο τυφώνας Milton είχε χαμηλότερη ατμοσφαιρική πίεση τα 950 milbar όταν 27 τυφώνες που έχουν κτυπήσει τη Φλόριντα στο παρελθόν είχαν καταγράψει ακόμη πιο χαμηλότερη ατμοσφαιρική πίεση.

Μάλιστα όπως διευκρίνισε ο κυβερνήτης οι 17 από αυτούς είχαν συμβεί πριν το 1960.

Σημειώνεται πως ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει κτυπήσει ποτέ τη Φλόριντα ήταν ο τυφώνας του Σεπτεμβρίου του 1935 με ανέμους ταχύτητας 295 χ.α.ω. όπου η χαμηλότερη ατμοσφαιρική πίεση που είχε καταγραφεί ήταν 892 mbar, όταν η ατμοσφαιρική πίεση στην επιφάνεια της θάλασσας υπό κανονικές συνθήκες είναι 1013.25 mbar.

Κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου τυφώνα είχαν χάσει τη ζωή τους 423 άτομα.

Δεν ήταν όμως αυτός ο φονικότερος τυφώνας που είχε πλήξει την Φλόριντα.

Ο φονικότερος ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου του 1928 δύο χρόνια νωρίτερα όταν κτύπησε το Μαϊάμι καταγράφοντας ίδια χαμηλότερη πίεση με αυτόν του 1935 (892 mbar) αλλά με θύματα μεταξύ 2.500 και 4.000 .

Και ο ΝτεΣάντις κατέληξε:

Έτσι για τη Φλόριντα αυτός ο τυφώνας δεν ήταν κάτι το νέο.

Αυτό που άλλαξε ήταν ότι τώρα έχουμε πιο πολλούς κατοίκους 23 εκατομμύρια, και έτσι μοιραία επηρεάζονται περισσότεροι.

Αν δεν είχαμε τα μέσα που έχουμε σήμερα για να αντιμετωπίσουμε και αυτόν τυφώνα να είστε σίγουροι πως θα είχαμε πολλά περισσότερα θύματα ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας