ΨΝΑ Δαφνί-Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα παρά τις αθλιότητες της κυβέρνησης

160

Από τις 7 το πρωί είναι συγκεντρωμένοι μαζικά στην πύλη του ΨΝΑ Δαφνί, οι απεργοί εργαζόμενοι του νοσοκομείου, έχοντας στο πλευρό τους σωματεία και φορείς και δίνοντας τη μάχη ενάντια στον νόμο για τη διάλυση και εμπορευματοποίηση της Ψυχικής Υγείας και της Απεξάρτησης.

Μεταξύ άλλων, στο πλευρό τους βρίσκονται,  αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου, ο Γιώργος Σιδέρης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αττικόν», εκλεγμένοι συνδικαλιστές του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και άλλοι.

Καταγγέλλουν την επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα τους, αφού η κυβέρνηση κατέφυγε στα δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία, «αίτημα» που το δικαστήριο έσπευσε να ικανοποιήσει, απειλώντας μάλιστα με πρόστιμα και άλλες ποινές το Σωματείο και τους εργαζόμενους.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!», είναι η μαχητική και περήφανη απάντηση που δίνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, οι οποίοι πραγματοποιούν την απεργία με την κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ.

Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται ενάντια στο κλείσιμο των δύο από τα τρία εναπομείναντα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας, την κατάργηση των «στεγνών» εγκεκριμένων προγραμμάτων απεξάρτησης και την παράδοση των πολύτιμων υπηρεσιών σε ιδιώτες, ΜΚΟ κ.ά., αυτά δηλαδή που προβλέπονται στον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση για την «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης».

«Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να ακούσουν καβέναν. Αποφασίζουν μόνοι τους. Και είναι προσβολή απέναντι στους εργαζόμενους να το λέτε αυτό. Οι απειλές και η τρομοκρατία δεν περνάνε».

Οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ Δαφνί και με τη σημερινή απεργία απαιτούν:

-ΟΧΙ στη διάλυση και στο κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης. ΟΧΙ στην κατάργηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, να συνεχίσει η λειτουργία του ως νοσοκομείου στο ΕΣΥ. Κάτω τα χέρια από το «18 ΑΝΩ»!

-Ενίσχυση των «στεγνών» προγραμμάτων ως κύριας μορφής θεραπείας. Να συνεχίσει και να ενισχυθεί η λειτουργία των προγραμμάτων απεξάρτησης από τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο, καθώς και των προγραμμάτων για τις διατροφικές διαταραχές.

-Τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας να ενισχυθούν και να αποτελέσουν τον πυρήνα διασύνδεσης στην πρωτογενή πρόληψη και προαγωγή της Ψυχικής Υγείας, στην ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση και αποκατάσταση στην κοινότητα.

-ΟΧΙ στις απολύσεις και στην εργασιακή ομηρία των χιλιάδων συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες Υγείας. Αμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, με βάση τις ανάγκες. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και επιστημονικά δικαιώματα για όλους.

-Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της Υγείας. Εξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Να μην τολμήσουν να φέρουν τα «μπλοκάκια» παροχής υπηρεσιών.

-Διασφάλιση όλων των εργασιακών σχέσεων. Να μην πειράξουν ούτε έναν εργαζόμενο. Να περάσει άμεσα η τροπολογία που θα διασφαλίζει τους εργαζόμενους ΙΔΑΧ/ΙΔΟΧ των προγραμμάτων απεξάρτησης στα νοσοκομεία.

-Ενίσχυση εδώ και τώρα των δημόσιων δομών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης.

-Να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων (άδειες, ρεπό, συμβάσεις εργασίας).

βασικη πηγη ημεροδρομος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας