Κυβέρνηση-σέρνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους στο Ψ. Ν.Αττικής για την αυριανή απεργία!

163

 

Η κυβέρνηση επιχειρώντας κατά την πάγια τακτική της να ποινικοποιήσει το δικαίωμα στην απεργία, προσέφυγε για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια προκειμένου η αυριανή απεργία που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομεία Αττικής (Δαφνί) να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική.

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στον νόμο που κλείνει και διαλύει ό,τι έχει μείνει όρθιο στη δημόσια Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση, ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ έπειτα από τη μαζική Γενική Συνέλευση τ προχωρά αύριο Πέμπτη σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο ΨΝΑ Δαφνί και σε συγκέντρωση στις 7 π.μ., μπροστά στην πύλη του νοσοκομείου.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά, «βάζοντας εμπόδιο στις φωνές που καθησυχάζουν ότι δήθεν τίποτα δεν θα αλλάξει, στις προκλητικές φωνές του υπουργού Εμπορίας της Υγείας που με κυνικές δηλώσεις απέναντι ακόμα και σε καρκινοπαθείς ασθενείς προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο», τονίζει ο Ενιαίος Σύλλογος.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

  • ΟΧΙ στη διάλυση και στο κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης.
  • ΟΧΙ στην κατάργηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, να συνεχίσει η λειτουργία του ως νοσοκομείου στο ΕΣΥ.
  • Κάτω τα χέρια από το «18 ΑΝΩ»! Ενίσχυση των «στεγνών» προγραμμάτων ως κύριας μορφής θεραπείας. Να συνεχίσει και να ενισχυθεί η λειτουργία των προγραμμάτων απεξάρτησης από τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο, καθώς και των προγραμμάτων για τις διατροφικές διαταραχές.
  • Τα ΚΨΥ να ενισχυθούν και να αποτελέσουν τον πυρήνα διασύνδεσης στην πρωτογενή πρόληψη και προαγωγή της Ψυχικής Υγείας, στην ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση και αποκατάσταση στην κοινότητα.
  • ΟΧΙ στις απολύσεις και την εργασιακή ομηρία των χιλιάδων συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες Υγείας. Άμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, με βάση τις ανάγκες. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και επιστημονικά δικαιώματα για όλους.
  • Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της Υγείας. Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Να μην τολμήσουν να φέρουν τα «μπλοκάκια» παροχής υπηρεσιών.
  • Διασφάλιση όλων των εργασιακών σχέσεων. Να μην πειράξουν ούτε έναν εργαζόμενο. Να περάσει άμεσα η τροπολογία που θα διασφαλίζει τους εργαζόμενους ΙΔΑΧ/ΙΔΟΧ των προγραμμάτων απεξάρτησης στα νοσοκομεία.
  • Ενίσχυση εδώ και τώρα των δημόσιων δομών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης.
  • Να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων (άδειες, ρεπό, συμβάσεις εργασίας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας