Ρώσοι-Προελαύνουν δυτικά προς Ζαπορίζια! – Κατευθύνονται εκεί που άρχισε η ουκρανικήςαντεπίθεση 2023!

394

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική προέλαση για 20 χιλιόμετρα, δυτικά του Βούλενταρ καταλαμβάνοντας τον οικισμό Ζολοτάγια Νίβα πλησιάζοντας πολύ κοντά στην Βελικάγια Νοβοσέλκα, η οποία ήταν το σημείο έναρξης της ουκρανικής αντεπίθεσης του καλοκαιριού του 2023.

Μίας αντεπίθεσης η οποία συνετρίβη στο Ραμποτίνο, αναλώνοντας σημαντικές και καλά εκπαιδευμένες ουκρανικές εφεδρείες και έκτοτε οι Ρώσοι έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλα τα μέτωπα διαθέτοντας υπεροπλία σε προσωπικό, όπλα και πυρομαχικά.

 

 

Είναι μία εξέλιξη την οποία δεν την περίμεναν στο Κίεβο καθώς επιχειρούσαν να δημιουργήσουν αμυντικές γραμμές δυτικά του Βούλενταρ.

Φαίνεται πως οι Ρώσοι πήραν την απόφαση να χτυπήσουν άμεσα πριν προλάβουν να δημιουργηθούν αμυντικές οχυρώσεις.

Από αυτό το σημείο είναι εκτεθειμένο η ανατολική πλευρά των ουκρανικών δυνάμεων στην Ζαπορίζια.

Οι Ουκρανοί θεωρούσαν ότι μετά το Βούλενταρ, οι Ρώσοι θα κατευθύνονταν από τα νότια στο Κουράκοβο και στο Ποκρόβσκ, αλλά η Μόσχα θεωρεί ότι οι δύο αυτές πόλεις μπορούν καταληφθούν από τις υπάρχουσες δυνάμεις του κεντρικού Ντόνμπας.

Πιστεύουν ότι έχουν μία μοναδική ευκαιρία να διασπάσουν την ουκρανική αμυντική διάταξη μέσα στην Ζαπορίζια και να φτάσουν με σχετική ευκολία πολύ κοντά στην ομώνυμη πρωτεύουσα.

Είναι μία τακτική που εφαρμόζει και μετά την νίκη στην Αβντιίβκα.

Προήλασαν με ταχύτητα καταλαμβάνοντας δεκάδες οικισμούς, το Βούλενταρ, ενώ έχει καταληφθεί ήδη και το μισό Τορέτσκ.

 

Σημειώνεται ότι την προέλαση προς Ζαπορίζια την είχαν προβλέψει οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας