Ο Άξονας της Αντίστασης αντεπιτίθεται-Eiσβολή Hezbollah στον Βορρά

264
Aρκετοί μαχητές εθεάθησαν στον ουρανό με ανεμόπτερα πάνω από τις παραμεθόριες περιοχές της Άνω Γαλιλαίας
Στρατιωτική επιχείρηση κατά των ισραηλινών δυνάμεων ξεκίνησε στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, με μαχητές της Hezbollah να διεισδύουν στη χώρα, σε μια εισβολή στα πρότυπα της καταιγίδας του Al Αqsa στις 7 Οκτωβρίου 2023, που είχε ως αποτέλεσμα τη σφαγή περίπου 1.200 Ισραηλινών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Jadeed, η σιιτική πολιτοφυλακή χρησιμοποίησε ανεμόπτερα για να διεισδύσει στο βόρειο Ισραήλ.
Mάλιστα, αρκετοί μαχητές εθεάθησαν στον ουρανό, πάνω από τις παραμεθόριες περιοχές της Άνω Γαλιλαίας.

Την ίδια στιγμή, οι σειρήνες ήχησαν στο κέντρο του Ισραήλ, προειδοποιώντας για πυραυλική απειλή.
Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Στρατού, αιτία ήταν η εκτόξευση πυραύλου εδάφους-εδάφους από την Υεμένη, με την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία να αναχαιτίζει επιτυχώς το βλήμα.
Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων είπε ότι υπήρξαν αρκετές αναφορές για πτώση συντριμμιών, μετά την αναχαίτιση και οι πληροφορίες για τις συνέπειες διευκρινίζονται.

Προηγουμένως, είχε ηχήσει συναγερμός στις κεντρικές περιοχές του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ, λόγω εκτόξευσης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Συνολικά εκτοξεύτηκαν πέντε ρουκέτες, με το ριζοσπαστικό παλαιστινιακό κίνημα Hamas να έχει αναλάβει την ευθύνη.
Παράλληλα, η στρατιωτική πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος της Hamas -οι Ταξιαρχίες Izzeddin al-Qassam- απείλησε ότι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να πεθάνουν ή να εξαφανιστούν.
Τη δήλωση αυτή έκανε ο επίσημος εκπρόσωπος της ομάδας, Abu Ubaidah, στην επέτειο της επίθεσης των υποστηρικτών της Χαμάς στο Ισραήλ.
«Η απόφασή μας και η επιλογή μας είναι να συνεχίσουμε την σύγκρουση, έναν μακρύ, επίπονο και εξαιρετικά δαπανηρό αγώνα φθοράς με τον εχθρό, ενώ εκείνος επιμένει στην επιθυμία του σκοτώνει Παλαιστίνιους», ανέφερε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο τηλεγράφημα του Abu Ubaydah.
Σημειωτέον, οι Ταξιαρχίες Izzeddin al-Qassam έχουν «αναπτύξει τακτικές» και «μεθόδους εργασίας» που «αντιστοιχούν στις τρέχουσες συνθήκες και σε όλα τα πιθανά σενάρια για την εξέλιξη των γεγονότων».
«Αυτό που συνέβη σε έξι ομήρους στη Rafah μπορεί να συμβεί σε άλλους εάν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu και η κυβέρνησή του συνεχίσουν να επιμένουν…
Ίσως έχουμε άλλους 100 Ron Arad (Ισραηλινός πιλότος, αγνοούμενος πριν από 36 χρόνια)» δήλωσε ο Abu Ubaidah.
Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Hamas σημείωσε επίσης ότι «η μοίρα των ομήρων εξαρτάται από τις αποφάσεις της ισραηλινής κυβέρνησης» και «οι κίνδυνοι αυξάνονται καθημερινά».
«Οι όμηροι σε μια ζώνη σύγκρουσης μπορεί να χτυπηθούν από διασταυρούμενα πυρά και να πεθάνουν στα χέρια των δικών τους στρατιωτών», είπε.
Ταυτόχρονα, ο Abu Ubaidah τόνισε ότι η Hamas και οι σύμμαχοί της «προσπάθησαν με κάθε δυνατό τρόπο από την πρώτη κιόλας μέρα να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ομήρων και να διαφυλάξουν τις ζωές τους», καθώς «δεν είναι στόχος τους να σκοτώσουν ή να τους βλάψουν σκόπιμα».
Πρόσθεσε ότι «πολλοί όμηροι πέθαναν ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών του ισραηλινού στρατού», αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε πλήγματα σε 120 στόχους στο νότιο Λίβανο μέσα σε μία ώρα

Αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν μια «επιχείρηση μεγάλης κλίμακας», χτυπώντας 120 στόχους στο νότιο Λίβανο μέσα σε μια ώρα.
Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του στρατού.
Σύμφωνα με δήλωσή της, στόχοι ήταν στρατιωτικές εγκαταστάσεις διαφόρων μονάδων του σιιτικού κινήματος της Hezbollah.
Τα χτυπήματα επηρέασαν τις εγκαταστάσεις των ειδικών δυνάμεων Radvan, το τμήμα πληροφοριών και πυραυλικές εγκαταστάσεις.
«Αυτή η επιχείρηση συνεχίζει μια σειρά από χτυπήματα που στοχεύουν στην αποδυνάμωση της ικανότητας διοίκησης, ελέγχου και δύναμης πυρός της Hezbollah και στη βοήθεια των χερσαίων δυνάμεων [ισραηλινών] στην επίτευξη των επιχειρησιακών τους στόχων», ανέφερε η δήλωση.

Ρεκόρ – Οι ΗΠΑ έδωσαν 17,9 δισ στο Ισραήλ σε έναν χρόνο – Στα 251,2 δισ η βοήθεια από το 1959

Το ποσό ρεκόρ των 17,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν προσφέρει ως βοήθεια στο Ισραήλ οι ΗΠΑ μέσα σε έναν χρόνο, και συγκεκριμένα από την εισβολή της Hamas στις 7 Οκτωβρίου του 2023.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press που επικαλείται μελέτη του Cost of War του Πανεπιστημίου Brown, το Ισραήλ αποτελεί τον μεγαλύτερο αποδέκτη της στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς από το 1959 οι Ισραηλινοί έχουν λάβει ως βοήθεια 251,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα 17,9 δισ. που έδωσαν οι Αμερικάνοι από τις 7/10/2023 είναι το μεγαλύτερο ποσό στρατιωτικής βοήθειας που έχει δοθεί στο Ισραήλ στη διάρκεια ενός έτους.
Το πακέτο βοήθειας περιλάμβανε στρατιωτική χρηματοδότηση, πωλήσεις όπλων και μεταφορά στρατιωτικού χρησιμοποιημένου εξοπλισμού.
Τα περισσότερα από τα αμερικανικά όπλα που παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους ήταν μια ευρεία γκάμα πυρομαχικών – από βλήματα πυροβολικού μέχρι καταστροφείς καυσίμων.

Πρόταση σοκ: Το Ισραήλ να καταλάβει τον νότιο Λίβανο – Μπορεί να νικήσει μόνο του το Ιράν

Την πρόταση το Ισραήλ να καταλάβει τον νότιο Λίβανο και να τον θέσει υπό τον έλεγχο του μέχρι να πάψει η Hezbollah να αποτελεί απειλή διατύπωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας του Ισραήλ και επικεφαλής του κόμματος Yisrael Beytenu, Avigdor Liberman.
O Liberman, ο οποίος είχε επικρίνει σφόδρα τον πρωθυπουργό Netanyahu για την αποτυχία του να προλάβει την εισβολή της Hamas, υποστήριξε με σθένος την εισβολή στον Λίβανο.
Σύμφωνα με τον Liberman, οποιαδήποτε διπλωματική λύση δεν περιλαμβάνει τον ουσιαστικό αφοπλισμό της Hezbollah θα είναι μια προσωρινή λύση καθώς θα παραμείνει ο κίνδυνος της τρομοκρατίας.
Όπως είπε, το Ισραήλ θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι οι στρατιωτικές του δυνάμεις θα αποχωρήσουν, μόλις η Hezbollah πάψει να αποτελεί απειλή, ενώ υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία υποχώρηση απέναντι στο Ιράν.
«Το Ισραήλ μπορεί να νικήσει μόνο του το Ιράν» υπογράμμισε ο Liberman, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ και πολλοί άλλοι σύμμαχοι του Ισραήλ εστιάζουν την προσοχή τους σε Κίνα, Ρωσία, Ουκρανία και σε άλλα θέματα.
«Το Ισραήλ μπορεί και πρέπει να καταστρέψει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ιράν» τόνισε ο Liberman υποστηρίζοντας πως οι φυσικοί περιφερειακοί σύμμαχοι του Ισραήλ καθώς και οι μετριοπαθείς σουνιτικές χώρες θα υποστηρίξουν το Ισραήλ, μόλις δουν ότι αντιμετωπίζει με αποφασιστικό τρόπο το Ιράν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας